Linda Stuhaug

Annonse

19. februar 2018

Grov middagspai med spinat, fetoast og soltørka tomater

Grov middagspai med spinat, fetoast og soltørka tomater
Riktig god kjøttfri mandag!
Kan eg friste med middagspai idag?
Grov bunn og digg fyll med spinat, fetaost, soltørka tomat og eggeblanding. En smakfull og god middagsrett som passer for heile familien!
Du trenger til 4-5 personer
Paibunn* 75 g smør, romtemperert 75 g kesam 1,5 dl sikta speltmel 1,5 dl havremel 1/2 ts salt
Paifyll* 200 g fryst spinat 200 g (1 kartong) Apetina fetaost 50 g soltørka tomat 1/2 rødløk 7-8 egg 2 dl melk
Slik gjer du:
1. Kna sammen ingrediensene til paibunnen til en jevn paideig. Juster med litt vatn om nødvendig. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, trykk deiga jevnt ned i formen og oppover kantane. Prikk hull med en gaffel og forsteik midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutt, eller til paibunnen er gyllen og sprø i kantane.
2. I mellomtida lager du klart fyllet. Tin spinaten i en kjele på middels varme. Skjær fetaost i terninger, soltørka tomat i biter og rødløk i strimler. Visp sammen egg, melk, salt og pepper.
3. Legg klatter av spinat i den forstekte paibunnen. Fyll med fetaost, soltørka tomat og rødløk, deretter eggeblanding.
4. Sett paien tilbake i steikeovnen og steik i ca. 20- 25 minutter, eller til eggeblandinga har satt seg. La paien kvile nokon minutter før servering. Nyt med en frisk salat 🙂
Alternativer* Må du ha glutenfri bunn? Bruk gjerne lyst bokhvetemel framfor speltmel, og hugs glutenfritt havremel (du kan male havregryn til havremel i en blender sjølv).
Varier gjerne fyllet etter kva du liker og har tilgjengelig, her er det berre å bruke fantasien og lage sin egen vri.
PS! Eg hadde mangel på eit par egg og derfor er eggeblandinga litt lav i paibunnen på bildene, så følger du oppskrifta vil paien bli litt høgare – så du veit det 🙂
Vegetarmiddag på sitt beste! Og den smaker like god kald – perfekt å ha med som middagsrester til lunsj dagen etterpå.
Kva står på din meny idag? 😉

Riktig god kjøttfri mandag!

Kan eg friste med middagspai idag?

Sanity Image

Grov bunn og digg fyll med spinat, fetaost, soltørka tomat og eggeblanding. En smakfull og god middagsrett som passer for heile familien!

Sanity Image

Du trenger til 4-5 personer

Paibunn*
75 g smør, romtemperert
75 g kesam
1,5 dl sikta speltmel
1,5 dl havremel
1/2 ts salt

Paifyll*
200 g fryst spinat
200 g (1 kartong) Apetina fetaost
50 g soltørka tomat
1/2 rødløk
7-8 egg
2 dl melk

Sanity Image



Slik gjer du:

1. Kna sammen ingrediensene til paibunnen til en jevn paideig. Juster med litt vatn om nødvendig. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, trykk deiga jevnt ned i formen og oppover kantane. Prikk hull med en gaffel og forsteik midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutt, eller til paibunnen er gyllen og sprø i kantane.

2. I mellomtida lager du klart fyllet. Tin spinaten i en kjele på middels varme. Skjær fetaost i terninger, soltørka tomat i biter og rødløk i strimler. Visp sammen egg, melk, salt og pepper.

3. Legg klatter av spinat i den forstekte paibunnen. Fyll med fetaost, soltørka tomat og rødløk, deretter eggeblanding.

4. Sett paien tilbake i steikeovnen og steik i ca. 20- 25 minutter, eller til eggeblandinga har satt seg. La paien kvile nokon minutter før servering. Nyt med en frisk salat 🙂

Sanity Image

Alternativer*
Må du ha glutenfri bunn? Bruk gjerne lyst bokhvetemel framfor speltmel, og hugs glutenfritt havremel (du kan male havregryn til havremel i en blender sjølv).

Varier gjerne fyllet etter kva du liker og har tilgjengelig, her er det berre å bruke fantasien og lage sin egen vri.

PS! Eg hadde mangel på eit par egg og derfor er eggeblandinga litt lav i paibunnen på bildene, så følger du oppskrifta vil paien bli litt høgare – så du veit det 🙂

Sanity Image

Vegetarmiddag på sitt beste! Og den smaker like god kald – perfekt å ha med som middagsrester til lunsj dagen etterpå.

Kva står på din meny idag? 😉

Annonse