Annonse
21. februar 2018
Gulrotkake havregraut

God morgen!
Har du prøvd å lage gulrotkake-inspirert havregraut før? Det er skikkelig godt, veldig enkelt og en super måte å variere havregrauten på 🙂

Det er ikkje verre enn å lage havregraut på vanlig måte, og deretter røre inn litt ekstra krydder og revet gulrot. En sunn og næringsrik frukost, lunsj eller kveldsmat 🙂
Juster mengdene etter deg og dine behov;

Gulrotkake havregraut, ca. 1 porsjon
60 g havregryn
3 dl melk
1 mellomstor gulrot på ca. 80 g
1 ss sukrin gold eller honning
kanel og kardemomme
ei klype salt
Slik gjer du:
Kok opp havregryn med melk, søtning og krydder. La grauten småkoke i 5-10 minutt til en fyldig konsistens. Rør inn revet gulrot på slutten av koketida, og juster med meir væske om nødvendig.
Topp grauten med akkurat det du måtte ønske. Eg brukte sukrin+, kanel, cottage cheese, revet gulrot og valnøtter. Nydelig!

Grauten er også lett å tilpasse om ein må ha den gluten/melkefri ved å eventuelt bruke glutenfri havregryn/alternativ melk. Så kan du også bruke den søtningen du liker og harv tilgjengelig (framfor sukrin gold/honning).

Sjølv om eg definitivt lika best tradisjonell havregraut toppa med sukrin+, kanel og smørauge, så er det godt å variere litt 🙂
Har du en havregraut variant du pleier å ete, eller har lyst å dele? Alltid kjekt med litt ny inspirasjon!
Annonse