Linda Stuhaug

Annonse

3. april 2017

Indisk linsegryte med kikerter

Indisk linsegryte med kikerter
Riktig god mandag alle sammen!
På fredag hadde eg besøk av Helene og lagde deilig indisk gryte med tilbehør til middag. Det er ikkje ofte eg lager indisk, men det er jo så godt, så det skal eg definitivt lage meir framover!
Gryta blei veldig godkjent og vi begge to forsynte oss fleire ganger. Eg hadde også nok til lunsj dagen etterpå, og da var den faktisk hakket bedre. Så dette er ei gryte som med fordel kan lages i større porsjoner, frysast ned eller eventuelt ha i kjøleskapet så man har middag i fleire dager 🙂
Gryta er virkelig superenkel å lage. Den krever litt ingredienser, men mykje av det er basic og du har nok en del fra før.
Eg har brukt tørre linser som låg i vatn natta over. Dette er ikkje nødvendig, men det korter ned koketida. Du kan også bruke to kartonger med linser som er ferdigkokt. Da hopper du over dei første 15 minuttene med koking og tilsetter kraft, linser og grønnsaker på en og samme tid.
Du trenger, 2-3 personer 1 løk, hakka 2 fedd kvitløk, finhakkaa 1/2 chili, finhakka 2-3 cm fersk ingefær, revet krydder: 4 ts garam masala, 1 ts spisskummin, 1 ts gurkemeie 2 dl tørre linser 1 boks kikerter, skylt 1 stk paprika, hakka 2 stk gulerøtter, hakka 7 dl grønnsakskraft/buljong 400 g hakkede tomater 150 g kokoskrem saft fra 1/2 lime 1-2 ss cocosa, evt. olje eller smør
Slik gjer du: 1. Smelt cocosa i en kjele og tilsett løk, kvitløk, chili og ingefær. La det surre til løken er blank. Tilsett krydder og la det surre 2-3 minutter før du tilsetter grønnsakskraft og linser.
2. La det småkoke under lokk i 15 minutter. Tilsett paprika og gulerøtter, la det småkoke ca. 15 minutter til, eller til linsene er møre.
3. Ha så i kikerter, hakkede tomater og kokoskrem. Smak til med limesaft og eventuelt litt salt & pepper om nødvendig.
4. Server gryta med det tilbehøret du ønsker. Eg hadde avokado, koriander og kesam/kokoskrem som topping. Andre tips kan vere ris, naan brød, en frisk salat, dampa grønnsaker eller spise gryta som den er!
Tips! Eg anbefaler Rema 1000 sin kokosmelk på kartong eller hermetikkboks med vanlig kokosmelk som står kaldt for å få en fyldig og god kokokrem.
Gryta kan selfølgelig varieres og du kan bruke dei grønnsakene du liker/har tilgjengelig. Det var ekstra godt med kikerter i gryta for litt ekstra smak og konsistens, men bytt dei gjerne med bønner om du heller foretrekker det.
Ei gryte som ikkje berre er vegetarisk, men også vegansk og glutenfri! Likevell full av smak, mektig og næringsrik.
Nyt en velsmakande middag for heile familien 🙂
Eg gleder meg til å lage denne igjen og håper du vil gjere det samme!

Riktig god mandag alle sammen!

På fredag hadde eg besøk av Helene og lagde deilig indisk gryte med tilbehør til middag. Det er ikkje ofte eg lager indisk, men det er jo så godt, så det skal eg definitivt lage meir framover!

Gryta blei veldig godkjent og vi begge to forsynte oss fleire ganger. Eg hadde også nok til lunsj dagen etterpå, og da var den faktisk hakket bedre. Så dette er ei gryte som med fordel kan lages i større porsjoner, frysast ned eller eventuelt ha i kjøleskapet så man har middag i fleire dager 🙂

Sanity Image

Gryta er virkelig superenkel å lage. Den krever litt ingredienser, men mykje av det er basic og du har nok en del fra før.

Eg har brukt tørre linser som låg i vatn natta over. Dette er ikkje nødvendig, men det korter ned koketida. Du kan også bruke to kartonger med linser som er ferdigkokt. Da hopper du over dei første 15 minuttene med koking og tilsetter kraft, linser og grønnsaker på en og samme tid.

Sanity Image

Du trenger, 2-3 personer
1 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakkaa
1/2 chili, finhakka
2-3 cm fersk ingefær, revet
krydder: 4 ts garam masala, 1 ts spisskummin, 1 ts gurkemeie
2 dl tørre linser
1 boks kikerter, skylt
1 stk paprika, hakka
2 stk gulerøtter, hakka
7 dl grønnsakskraft/buljong
400 g hakkede tomater
150 g kokoskrem
saft fra 1/2 lime
1-2 ss cocosa, evt. olje eller smør

Slik gjer du:
1. Smelt cocosa i en kjele og tilsett løk, kvitløk, chili og ingefær. La det surre til løken er blank. Tilsett krydder og la det surre 2-3 minutter før du tilsetter grønnsakskraft og linser.

2. La det småkoke under lokk i 15 minutter. Tilsett paprika og gulerøtter, la det småkoke ca. 15 minutter til, eller til linsene er møre.

3. Ha så i kikerter, hakkede tomater og kokoskrem. Smak til med limesaft og eventuelt litt salt & pepper om nødvendig.

4. Server gryta med det tilbehøret du ønsker. Eg hadde avokado, koriander og kesam/kokoskrem som topping. Andre tips kan vere ris, naan brød, en frisk salat, dampa grønnsaker eller spise gryta som den er!

Sanity Image

Tips!
Eg anbefaler Rema 1000 sin kokosmelk på kartong eller hermetikkboks med vanlig kokosmelk som står kaldt for å få en fyldig og god kokokrem.

Gryta kan selfølgelig varieres og du kan bruke dei grønnsakene du liker/har tilgjengelig. Det var ekstra godt med kikerter i gryta for litt ekstra smak og konsistens, men bytt dei gjerne med bønner om du heller foretrekker det.

Sanity Image

Ei gryte som ikkje berre er vegetarisk, men også vegansk og glutenfri! Likevell full av smak, mektig og næringsrik.

Sanity Image

Nyt en velsmakande middag for heile familien 🙂

Eg gleder meg til å lage denne igjen og håper du vil gjere det samme!

Annonse