Annonse
9. april 2018
Krema pasta- og bønnegrateng

God mandag!
Idag rekner det godt på Vestlandet – og det er egentlig heilt greit når man har mykje å gjere, og i tillegg skal tilbake til Oslo ikveld 😉 Som mange veit så holder eg på med siste innspurt av bachelorgraden min i Samfunnsernæring, og no er det bacheloroppgave som står på agendaen fram til sommaren. Eg bur jo i utgangspunktet i Oslo enda, men kjem til å skrive mykje heimefra også – eg trives rett og slett bedre her!
Men uansett, før eg tar skikkelig fatt på dagen og dagens gjeremål, så vil eg inn å dele en skikkelig digg kjøttfri middagsrett med dåkke, krema pasta- og bønnegrateng:

Krema pasta- og bønnegrateng, 3-4 personer
2 kartonger kidneybønner (eller andre typer bønner)
150 g valgfri pasta (eg brukte fullkornspasta)
½ – 1 brokkoli
3 gulerøtter
½ purreløk
–
1 boks, 300 g creme fraiche
1 boks, 125 g kremgo urter
1 dl melk
salt og pepper
–
revet ost
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Kok pasta etter anvisning på pakken.
2. Kutt opp brokkoli i små buketter, gulerøtter i tynne/små skiver og hakk purreløken. Skyll bønnene i eit dørslag.
3. Bland saman creme fraiche, kremgo og melk. Smak til med salt og pepper.
4. Bland den ferdigkokte pastaen, pasta og grønnsakene i en ildfast form. Hell over creme fraiche-blandinga og vend litt rundt.
5. Topp med revet ost. Steik midt i ovnen til osten er godt smelta og gyllen, ca. 15 minutt.

Tips og alternativ
– Du kan bruke den pastaen du foretrekker, bønne/linse/kikertpasta er og eit supert alternativ, og fleire av desse typane er også glutenfri.
– Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig.
– Kremgo urter kan byttast med kremgo i ein anna smak, for eksempel kvitløk. Kremgo gir en veldig god smak og fylde i sausen, men du kan bytte det mot ekstra creme fraiche.

Til gratengen serverte eg en frisk salat og heimelaga guacamole (2 stk avokado, 2 fedd kvitløk, litt fersk chili, salt, pepper, limesaft). Knallgodt!

Så godt og så enkelt – super vegetarmiddag for heile familien!
Annonse