Linda Stuhaug

Annonse

10. april 2018

Kyllingpanne med krema parmesansaus

Kyllingpanne med krema parmesansaus
Hei godtfolk!
Idag har eg en middagsrett til dåkke som eg virkelig har gleda meg til å dele. Dette tørr eg å påstå er den beste kyllingmiddagen eg har ete på alvorlig lenge! I denne kyllingpanna finner du både kylling, grønnsaker og saus i en nydelig kombinasjon mellom smaker og konsistenser – så velger du sjølv kva tilbehør du vil ha. Middagen lager du på under halvtimen, og er en super kvardagsmiddag som passer heile familien. Så innimari godt!
Du trenger, ca 4 personer 750 g kyllingfilet/kylling lårkjøtt 4-5 gulerøtter, i skiver 1 brokkoli, i buketter 1 purreløk, grovhakka 300 g creme fraiche, vanlig eller 19% lett (ikkje 10% lett) 1,5 dl melk 100 g revet parmesan salt og pepper smør
Slik gjer du: 1. Kutt kyllingen i litt mindre biter. Krydre med salt og pepper og gjennomsteik på medium varme i smør. Sett til side.
2. Steik gulerøtter, brokkoli og purreløk til gulerøttene begynner å bli mjuke. Tilsett creme fraiche og melk, og la det koke opp under omrøring. Tilsett deretter finrevet parmesan og la det småkoke eit par minutt. Smak til med salt og pepper og juster med litt ekstra melk om nødvendig.
3. Legg kyllingfileten tilbake i panna, dryss over litt ekstra parmesan og server straks med valgfritt tilbehør 🙂
Som tilbehør hadde vi kokte poteter, men her passer det aller meste; potetbåter, potetmos, bakt potet, søtpotetfries, søtpotetmos, bakte søtpotetskiver, pasta, ris m.m… Middagen er også god uten tilbehør 🙂
Oppskrifta er sterkt inspirert av en tidligare oppskrift i arkivet som er veldig populær; laksepanne med krema parmesansaus som du finner HER!
Akkurat no holder eg en knapp på denne kyllingpanna, den synes eg faktisk var enda bedre enn laksepanna – men det er jo mi meining.
Velbekomme og god middag – håpa det frista 🙂
Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER.

Hei godtfolk!

Idag har eg en middagsrett til dåkke som eg virkelig har gleda meg til å dele. Dette tørr eg å påstå er den beste kyllingmiddagen eg har ete på alvorlig lenge! I denne kyllingpanna finner du både kylling, grønnsaker og saus i en nydelig kombinasjon mellom smaker og konsistenser – så velger du sjølv kva tilbehør du vil ha. Middagen lager du på under halvtimen, og er en super kvardagsmiddag som passer heile familien. Så innimari godt!

Sanity Image

Du trenger, ca 4 personer
750 g kyllingfilet/kylling lårkjøtt
4-5 gulerøtter, i skiver
1 brokkoli, i buketter
1 purreløk, grovhakka
300 g creme fraiche, vanlig eller 19% lett (ikkje 10% lett)
1,5 dl melk
100 g revet parmesan
salt og pepper
smør

Slik gjer du:
1. Kutt kyllingen i litt mindre biter. Krydre med salt og pepper og gjennomsteik på medium varme i smør. Sett til side.

2. Steik gulerøtter, brokkoli og purreløk til gulerøttene begynner å bli mjuke. Tilsett creme fraiche og melk, og la det koke opp under omrøring. Tilsett deretter finrevet parmesan og la det småkoke eit par minutt. Smak til med salt og pepper og juster med litt ekstra melk om nødvendig.

3. Legg kyllingfileten tilbake i panna, dryss over litt ekstra parmesan og server straks med valgfritt tilbehør 🙂

Sanity Image

Som tilbehør hadde vi kokte poteter, men her passer det aller meste; potetbåter, potetmos, bakt potet, søtpotetfries, søtpotetmos, bakte søtpotetskiver, pasta, ris m.m… Middagen er også god uten tilbehør 🙂

Sanity Image

Oppskrifta er sterkt inspirert av en tidligare oppskrift i arkivet som er veldig populær; laksepanne med krema parmesansaus som du finner HER!

Sanity Image

Akkurat no holder eg en knapp på denne kyllingpanna, den synes eg faktisk var enda bedre enn laksepanna – men det er jo mi meining.

Sanity Image

Velbekomme og god middag – håpa det frista 🙂

Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER.

Annonse