Linda Stuhaug

Annonse

13. september 2016

Laksepanne med krema parmesansaus

Laksepanne med krema parmesansaus
Heisann!
Eg er veldig glad i middager dei fleste ingrediensene er i en og samme plass, som i steikepanna eller form i ovnen. Dagens middag er en laksepanne med krema parmesansaus, der både laksen, grønnsakene og sausen er i samme panne. Det einaste man eventuelt treng i tillegg er tilbehør i form av ris, quinoa, potet eller søtpotet tilberedt på den måten man ønsker. Setter man på kok en kjele med ris eller poteter i det man starter å lage resten, så er alt klart på samme tid 🙂
En kvardagsmiddag med mange gode smaker, denne var skikkelig god:
Du treng, 3 porsjoner 500 g laksefilêt 1/2 purreløk, i tynne staver 1 rødløk, i skiver 3-4 gulerøtter, i tynne staver 300 g creme fraichê 1 dl melk 100 g revet parmesan salt og pepper gjerne litt sitronsaft
Slik gjer du: Fres grønnsakene i litt smør/olje til løken er blank. Hell over creme fraichê, melk og laks i mindre biter. La det småkoke 5-10 minutter under lokk til laksen begynner å bli gjennomstekt. Ta deretter lakse ut av panna og tilsett revet parmesan. La sausen koke eit par minutter og smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft. Ha laksen tilbake, dryss over litt ekstra parmesan og grovkverna pepper, og server straks med valgfritt tilbehør.
PS! Syns du sausen er litt for fyldig? Juster med litt ekstra melk. Synes du sausen er litt for tynn? Rør 1 ss maisenna ut i litt kaldt vatn, tilsett i sausen medan den koker, og stopp når du har fått den konsistensen du er ute etter.
Her vil eg påstå at det meste av tilbehør passer. Ris, kokt potet, potetmos, bakt søtpotet, søtpotetmos, søtpotetfries, pasta, quinoa også vidare… lag det du har tilgjengelig og lyst på!
Du kan også variere med dei grønnsakene du har. Eg synes det er veldig godt med tynne grønnsaksstimler, men skjær dei akkurat som du vil, og bruk andre grønnsaker du synes er gode.
Håper det frister! Denne middagen skal vertfall eg lage på nytt – så smakfull og god 🙂

Heisann!

Eg er veldig glad i middager dei fleste ingrediensene er i en og samme plass, som i steikepanna eller form i ovnen. Dagens middag er en laksepanne med krema parmesansaus, der både laksen, grønnsakene og sausen er i samme panne. Det einaste man eventuelt treng i tillegg er tilbehør i form av ris, quinoa, potet eller søtpotet tilberedt på den måten man ønsker. Setter man på kok en kjele med ris eller poteter i det man starter å lage resten, så er alt klart på samme tid 🙂

En kvardagsmiddag med mange gode smaker, denne var skikkelig god:

Sanity Image

Du treng, 3 porsjoner
500 g laksefilêt
1/2 purreløk, i tynne staver
1 rødløk, i skiver
3-4 gulerøtter, i tynne staver
300 g creme fraichê
1 dl melk
100 g revet parmesan
salt og pepper
gjerne litt sitronsaft

Slik gjer du:
Fres grønnsakene i litt smør/olje til løken er blank. Hell over creme fraichê, melk og laks i mindre biter. La det småkoke 5-10 minutter under lokk til laksen begynner å bli gjennomstekt. Ta deretter lakse ut av panna og tilsett revet parmesan. La sausen koke eit par minutter og smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft. Ha laksen tilbake, dryss over litt ekstra parmesan og grovkverna pepper, og server straks med valgfritt tilbehør.

PS! Syns du sausen er litt for fyldig? Juster med litt ekstra melk. Synes du sausen er litt for tynn? Rør 1 ss maisenna ut i litt kaldt vatn, tilsett i sausen medan den koker, og stopp når du har fått den konsistensen du er ute etter.

Sanity Image

Her vil eg påstå at det meste av tilbehør passer. Ris, kokt potet, potetmos, bakt søtpotet, søtpotetmos, søtpotetfries, pasta, quinoa også vidare… lag det du har tilgjengelig og lyst på!

Du kan også variere med dei grønnsakene du har. Eg synes det er veldig godt med tynne grønnsaksstimler, men skjær dei akkurat som du vil, og bruk andre grønnsaker du synes er gode.

Sanity Image

Håper det frister! Denne middagen skal vertfall eg lage på nytt – så smakfull og god 🙂

Annonse