Linda Stuhaug

Annonse

Lompechips

Lompechips
Lillelørdag igjen! Og en god unnskyldning for å lage seg noke digg snacks 😉 
På fredag hadde eg nokon lomper som begynte å falle fra kvarandre. Taco stod på menyen litt seinare og da fikk eg ideen om å lage lompechips – det var min favorittsnacks for nokon år tilbake, men der har blitt heilt glømt vekk! Det er jo så godt, enkelt å lage og krever ingenting anna enn lomper, krydder og en ovn.
Lompechips passer perfekt til taco, dip eller berre som snacks. Prøv du og!
Du trenger lomper krydder evt. revet ost
Slik gjer du: Skjær eller klipp lompene opp i biter, legg på et steikebrett med bakepapir og strø over valgfritt krydder. Ha over litt ost om du ønsker det, eg brukte en osteblanding av mozzarella og cheddar som blei veldig godt. Steik midt i ovnen, 200 grader (over-undervarme) i 8-12 minutter, til lompene er sprø og gylne. Avkjøl og nyt 🙂
Av krydder bruker du det du liker og har tilgjengelig, det aller meste passer. Eg varierer fra gang til gang, men maldonsalt, chili, kvitløk, tacokrydder, grillkrydder, cheddarkrydder er gjengangere hos meg. Denne gangen brukte eg kun tacokrydder.
Psst! Bruk dei lompene du liker. Eg bruker nesten alltid buer sine lomper. Du kan og lage lompene dine sjølv, da kan du og få dei glutenfri. Oppskrift finner du HER.
Lompechipsen serverte eg her med salsasaus og rømme, som blei tilbehør/snacks til tacotallerken vår 🙂
Lag gjerne opp masse når du er i gang – dei forsvinner før man veit ordet av det!
Perfekt sunn kos på en onsdag♥
Håper det frister!

Lillelørdag igjen!
Og en god unnskyldning for å lage seg noke digg snacks 😉 

På fredag hadde eg nokon lomper som begynte å falle fra kvarandre. Taco stod på menyen litt seinare og da fikk eg ideen om å lage lompechips – det var min favorittsnacks for nokon år tilbake, men der har blitt heilt glømt vekk! Det er jo så godt, enkelt å lage og krever ingenting anna enn lomper, krydder og en ovn.

Lompechips passer perfekt til taco, dip eller berre som snacks. Prøv du og!

Sanity Image

Du trenger
lomper
krydder
evt. revet ost

Slik gjer du:
Skjær eller klipp lompene opp i biter, legg på et steikebrett med bakepapir og strø over valgfritt krydder. Ha over litt ost om du ønsker det, eg brukte en osteblanding av mozzarella og cheddar som blei veldig godt. Steik midt i ovnen, 200 grader (over-undervarme) i 8-12 minutter, til lompene er sprø og gylne. Avkjøl og nyt 🙂

Sanity Image

Av krydder bruker du det du liker og har tilgjengelig, det aller meste passer. Eg varierer fra gang til gang, men maldonsalt, chili, kvitløk, tacokrydder, grillkrydder, cheddarkrydder er gjengangere hos meg. Denne gangen brukte eg kun tacokrydder.

Psst! Bruk dei lompene du liker. Eg bruker nesten alltid buer sine lomper. Du kan og lage lompene dine sjølv, da kan du og få dei glutenfri. Oppskrift finner du HER.

Sanity Image

Lompechipsen serverte eg her med salsasaus og rømme, som blei tilbehør/snacks til tacotallerken vår 🙂

Sanity Image

Lag gjerne opp masse når du er i gang – dei forsvinner før man veit ordet av det!

Sanity Image

Perfekt sunn kos på en onsdag♥

Håper det frister!

Annonse