Linda Stuhaug

Annonse

20. september 2023

Mektig sjokoladeformkake

Mektig sjokoladeformkake
Maaakan for ei kake!
Seig brownie-lignande bunn toppa med en mektig og fyldig sjokoladekrem, altså hallo😍 Kaka er superenkel å lage, krever kun 7 ingredienser fra matbutikken, er uten tilsatt både sukker, gluten, melk og egg! God for både barn og voksne, til store og små anledninger:
Litt info først: → Eg kjøper dadler i lausvekt eller "juicy dates" i 600 grams pakninger i fruktdisken. Desse er supersaftige, og eg finner dei på Extra. → Eg bruker kokoskrem i oppskrifta, «Rich Coconut Cream» fra Santa Maria i 250 ml kartong. Det finnes og andre merker kokoskrem du kan bruke. Til nøden kan du bruke kokosmelk, men IKKJE light variant!
Til bunnen trenger du: • 150 g saftige dadler • 65 g mandler • 65 g pekannøtter • 2-3 ss kakaopulver • 1 ss kokosolje → Ha i en foodprosessor og kjør til en klebrig masse. Trykk ut i bunnen av en brødform med bakepapir. Sjokoladekremen: • 250 g saftige dadler • 75 g smelta kokosolje • 500 ml kokoskrem • 5-8 ss kakaopulver (smak til) • 1 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast) • litt salt → Kjør dadler og smelta kokosolje først i foodprosessoren, deretter har du oppi resten av ingrediensane og kjører til en smooth krem. Fordel over bunnen, topp med litt pacannøtter og sett til avkjøling i minst 3 timer i kjøleskap.
Kaka står seg i mange dager, så denne kan du fint lage på forhånd♥︎ Oppbevar kjølig og nyt eit stykke eller to!
Oppskrifta er inspirert av min forrige lignande oppskrift på SNICKERSFORMKAKE! Den oppskrifta kan du finne her🤩 Fantastisk god den også!
Håper kaka frister!

Maaakan for ei kake!

Seig brownie-lignande bunn toppa med en mektig og fyldig sjokoladekrem, altså hallo😍 Kaka er superenkel å lage, krever kun 7 ingredienser fra matbutikken, er uten tilsatt både sukker, gluten, melk og egg! God for både barn og voksne, til store og små anledninger:

Sanity Image


Litt info først:

→ Eg kjøper dadler i lausvekt eller "juicy dates" i 600 grams pakninger i fruktdisken. Desse er supersaftige, og eg finner dei på Extra.
→ Eg bruker kokoskrem i oppskrifta, «Rich Coconut Cream» fra Santa Maria i 250 ml kartong. Det finnes og andre merker kokoskrem du kan bruke. Til nøden kan du bruke kokosmelk, men IKKJE light variant!

Sanity Image

Til bunnen trenger du:
• 150 g saftige dadler
• 65 g mandler
• 65 g pekannøtter
• 2-3 ss kakaopulver
• 1 ss kokosolje

→ Ha i en foodprosessor og kjør til en klebrig masse. Trykk ut i bunnen av en brødform med bakepapir.

Sjokoladekremen:
• 250 g saftige dadler
• 75 g smelta kokosolje
• 500 ml kokoskrem
• 5-8 ss kakaopulver (smak til)
• 1 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast)
• litt salt

→ Kjør dadler og smelta kokosolje først i foodprosessoren, deretter har du oppi resten av ingrediensane og kjører til en smooth krem. Fordel over bunnen, topp med litt pacannøtter og sett til avkjøling i minst 3 timer i kjøleskap.

Kaka står seg i mange dager, så denne kan du fint lage på forhånd♥︎
Oppbevar kjølig og nyt eit stykke eller to!

Sanity Image


Oppskrifta er inspirert av min forrige lignande oppskrift på SNICKERSFORMKAKE! Den oppskrifta kan du finne her🤩 Fantastisk god den også!

Sanity Image

Håper kaka frister!

Annonse

6 Kommentarer

H

Hildegunn

6. desember 2024

Kan jeg bytte ut pekan nøtter med andre nøtter?

Linda Stuhaug

13. desember 2024

Jaja :)

S

Siri Elise

12. november 2023

Stivner kremen?

Linda Stuhaug

14. november 2023

Ja.

A

Anki

24. oktober 2023

Tror du den kan kuttes i skiver og fryses?

Linda Stuhaug

25. oktober 2023

Det trur eg skal gå heilt fint😃

SKRIV EN KOMMENTAR