Annonse
28. august 2018
Middagspai med enkel søtpotetbunn

Hei godtfolk!
Kan eg friste med en heidundrandes digg søtpotetpai til middag? Dette er virkelig verdens enklaste middagspai, ettersom du slipper å klusse med den tradisjonelle paibunnen som må forsteikast og slikt. Godt (og enkelt) det også, men denne paien med skiver av søtpotet som paibunn er enda enklare;

… og kombinasjonen av søtpotet og eggeblanding er berre fantastisk god, så dette er en middagspai eg virkelig anbefaler om du er like glad i søtpotet som meg 🙂 Prinsippet med søtpotetskiver som paibunn er ingenting nytt, ideen fikk eg tilbake i 2014 og oppskrift delte eg HER. Oppskrifta er likevell verdt å dele igjen, for det er så mange nye følgara som sannsynlivis ikkje har prøvd det enda!

Du treng, 1 middagspai (4-5 personer)
1 avlang, stor søtpotet
300 g skinke, i biter
100 g spekeskinke, i biter
1 spisspaprika
1/3 rødløk
3-4 stilker asparges
Eggeblanding
8 egg
2 dl melk
en neve frisk spinat, hakka
salt, pepper og gjerne litt grovkverna chili
+ revet ost til toppen

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Skrell søtpotet og del i skiver på 2-3 mm. Fordel i bunnen og opp langs kantane i en paiform på 28 cm (eller anna ildfast form).
2. Del grønnsakene i passelige biter (hugs å knekke av nederste del av aspargesane). Legg skinke, spekeskinke og grønnsakene i paiformen.
3. Visp sammen ingrediensane til eggeblandinga, hell over formen. Ha over revet ost på toppen.
4. Steik midt i ovnen til eggeblandinga har satt seg og osten er gyllen, dette tok meg ca. 35 minutt. La paien kvile nokre minutt før servering.

Tips og alternativer
♦ Som i alle mine oppskrifter ellers: bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Ingen problem å bytte ut asparges med brokkoli, løk med purreløk, paprika med sopp – for å ta nokre eksempel.
♦ Skinke og spekeskinke kan byttast med anna type kjøtt – eller droppast for vegetarvariant. Kylling, bacon, anna type salt skinke, laks…
♦ Tåler du ikkje melk? Bruk alternativ melk i eggeblandinga og dropp osten på toppen, eller bruk alternativ ost.
♦ Ellers er det berre å prøve seg fram med litt ekstra smak eller krydderier som gir god smak. Pressa kvitløk, finhakka chili, urter… Mmmm 🙂

Server gjerne paien med litt eksra grønt og en god dressing, for eksempel en frisk salat og kvitløksdressing 🙂 Det var det eg hadde som tilbehør, og det var veldig godt!

Muligheten for variasjon i en slik middagspai er stor, så det er berre å bruke fantastien og ikkje minst det du har tilgjengelig i kjøleskapet 🙂 Pai er en super måte å bruke opp diverse grønnsaksrester, ulike typer kjøtt/fisk og siste rest av kvitosten… Mat har jo absolutt ingenting å gjere i bosset med mindre det er dårlig!

Håper det frister! Kvardagsmiddag som passer heile familien♥ Og eit lite tips: kutt alt klart kvelden før, visp sammen eggeblandinga i en bakebolle. Då er det berre å ha alt i formen dagen etterpå, og steike til paien er ferdig. Enkle grep, enklare kvardag, som eg liker å sei. Restane smaker også minst like godt dagen etterpå, varmt eller kaldt. Kva med å ta med rester i matpakken? Luksuslunsj!!
Annonse