Linda Stuhaug

Annonse

28. august 2018

Middagspai med enkel søtpotetbunn

Middagspai med enkel søtpotetbunn
Hei godtfolk!
Kan eg friste med en heidundrandes digg søtpotetpai til middag? Dette er virkelig verdens enklaste middagspai, ettersom du slipper å klusse med den tradisjonelle paibunnen som må forsteikast og slikt. Godt (og enkelt) det også, men denne paien med skiver av søtpotet som paibunn er enda enklare;
… og kombinasjonen av søtpotet og eggeblanding er berre fantastisk god, så dette er en middagspai eg virkelig anbefaler om du er like glad i søtpotet som meg 🙂 Prinsippet med søtpotetskiver som paibunn er ingenting nytt, ideen fikk eg tilbake i 2014 og oppskrift delte eg HER. Oppskrifta er likevell verdt å dele igjen, for det er så mange nye følgara som sannsynlivis ikkje har prøvd det enda!
Du treng, 1 middagspai (4-5 personer) 1 avlang, stor søtpotet 300 g skinke, i biter 100 g spekeskinke, i biter 1 spisspaprika 1/3 rødløk 3-4 stilker asparges
Eggeblanding 8 egg 2 dl melk en neve frisk spinat, hakka salt, pepper og gjerne litt grovkverna chili + revet ost til toppen
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Skrell søtpotet og del i skiver på 2-3 mm. Fordel i bunnen og opp langs kantane i en paiform på 28 cm (eller anna ildfast form).
2. Del grønnsakene i passelige biter (hugs å knekke av nederste del av aspargesane). Legg skinke, spekeskinke og grønnsakene i paiformen.
3. Visp sammen ingrediensane til eggeblandinga, hell over formen. Ha over revet ost på toppen.
4. Steik midt i ovnen til eggeblandinga har satt seg og osten er gyllen, dette tok meg ca. 35 minutt. La paien kvile nokre minutt før servering.
Tips og alternativer ♦ Som i alle mine oppskrifter ellers: bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Ingen problem å bytte ut asparges med brokkoli, løk med purreløk, paprika med sopp – for å ta nokre eksempel.
♦ Skinke og spekeskinke kan byttast med anna type kjøtt – eller droppast for vegetarvariant. Kylling, bacon, anna type salt skinke, laks…
♦ Tåler du ikkje melk? Bruk alternativ melk i eggeblandinga og dropp osten på toppen, eller bruk alternativ ost.
♦ Ellers er det berre å prøve seg fram med litt ekstra smak eller krydderier som gir god smak. Pressa kvitløk, finhakka chili, urter… Mmmm 🙂
Server gjerne paien med litt eksra grønt og en god dressing, for eksempel en frisk salat og kvitløksdressing 🙂 Det var det eg hadde som tilbehør, og det var veldig godt!
Muligheten for variasjon i en slik middagspai er stor, så det er berre å bruke fantastien og ikkje minst det du har tilgjengelig i kjøleskapet 🙂 Pai er en super måte å bruke opp diverse grønnsaksrester, ulike typer kjøtt/fisk og siste rest av kvitosten… Mat har jo absolutt ingenting å gjere i bosset med mindre det er dårlig!
Håper det frister! Kvardagsmiddag som passer heile familien♥ Og eit lite tips: kutt alt klart kvelden før, visp sammen eggeblandinga i en bakebolle. Då er det berre å ha alt i formen dagen etterpå, og steike til paien er ferdig. Enkle grep, enklare kvardag, som eg liker å sei. Restane smaker også minst like godt dagen etterpå, varmt eller kaldt. Kva med å ta med rester i matpakken? Luksuslunsj!!

Hei godtfolk!

Kan eg friste med en heidundrandes digg søtpotetpai til middag? Dette er virkelig verdens enklaste middagspai, ettersom du slipper å klusse med den tradisjonelle paibunnen som må forsteikast og slikt. Godt (og enkelt) det også, men denne paien med skiver av søtpotet som paibunn er enda enklare;

Sanity Image

… og kombinasjonen av søtpotet og eggeblanding er berre fantastisk god, så dette er en middagspai eg virkelig anbefaler om du er like glad i søtpotet som meg 🙂 Prinsippet med søtpotetskiver som paibunn er ingenting nytt, ideen fikk eg tilbake i 2014 og oppskrift delte eg HER. Oppskrifta er likevell verdt å dele igjen, for det er så mange nye følgara som sannsynlivis ikkje har prøvd det enda!

Sanity Image

Du treng, 1 middagspai (4-5 personer)
1 avlang, stor søtpotet
300 g skinke, i biter
100 g spekeskinke, i biter
1 spisspaprika
1/3 rødløk
3-4 stilker asparges

Eggeblanding
8 egg
2 dl melk
en neve frisk spinat, hakka
salt, pepper og gjerne litt grovkverna chili
+ revet ost til toppen

Sanity Image

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Skrell søtpotet og del i skiver på 2-3 mm. Fordel i bunnen og opp langs kantane i en paiform på 28 cm (eller anna ildfast form).

2. Del grønnsakene i passelige biter (hugs å knekke av nederste del av aspargesane). Legg skinke, spekeskinke og grønnsakene i paiformen.

3. Visp sammen ingrediensane til eggeblandinga, hell over formen. Ha over revet ost på toppen.

4. Steik midt i ovnen til eggeblandinga har satt seg og osten er gyllen, dette tok meg ca. 35 minutt. La paien kvile nokre minutt før servering.

Sanity Image

Tips og alternativer
♦ Som i alle mine oppskrifter ellers: bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Ingen problem å bytte ut asparges med brokkoli, løk med purreløk, paprika med sopp – for å ta nokre eksempel.

♦ Skinke og spekeskinke kan byttast med anna type kjøtt – eller droppast for vegetarvariant. Kylling, bacon, anna type salt skinke, laks…

♦ Tåler du ikkje melk? Bruk alternativ melk i eggeblandinga og dropp osten på toppen, eller bruk alternativ ost.

♦ Ellers er det berre å prøve seg fram med litt ekstra smak eller krydderier som gir god smak. Pressa kvitløk, finhakka chili, urter… Mmmm 🙂

Sanity Image

Server gjerne paien med litt eksra grønt og en god dressing, for eksempel en frisk salat og kvitløksdressing 🙂 Det var det eg hadde som tilbehør, og det var veldig godt!

Sanity Image

Muligheten for variasjon i en slik middagspai er stor, så det er berre å bruke fantastien og ikkje minst det du har tilgjengelig i kjøleskapet 🙂 Pai er en super måte å bruke opp diverse grønnsaksrester, ulike typer kjøtt/fisk og siste rest av kvitosten… Mat har jo absolutt ingenting å gjere i bosset med mindre det er dårlig!

Sanity Image

Håper det frister! Kvardagsmiddag som passer heile familien♥ Og eit lite tips: kutt alt klart kvelden før, visp sammen eggeblandinga i en bakebolle. Då er det berre å ha alt i formen dagen etterpå, og steike til paien er ferdig. Enkle grep, enklare kvardag, som eg liker å sei. Restane smaker også minst like godt dagen etterpå, varmt eller kaldt. Kva med å ta med rester i matpakken? Luksuslunsj!!

Annonse