Linda Stuhaug

Annonse

Naturlig søte og seige sjokoladetrøfler

Naturlig søte og seige sjokoladetrøfler
Desse sjokoladetrøflane/lignande sjokoladetrøfler lagde eg mykje for nokre år tilbake, men i det siste så har eg laga andre varianter av trøflane – sånn sompistasje trøflerog peanøtt-trøfler. For eit par veker sida fikk eg skikkelig lyst på sjokoladetrøfler igjen, og det tok meg ikkje meir enn 10 minutt fra start til slutt – så var sjokoladetrøflane klare!
Desse er søte, seige og skikkelig gode. Du trenger ingen helsekostprodukt og resultatet blir brownies-lignande-kuler uten tilsatt sukker, gluten eller melk, mmm♥
Sjokoadetrøfler, 15 stk 100 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein) 60 g naturelle cashewnøtter* 1 toppa ss kakao en god klype maldonsalt
Slik gjer du: Ha alle ingrediensane i en foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør i 2-3 minutter, eller til du har fått en jevn, klumpfri og klebig masse. Trill ut til ei lang pølse, skjær i passelige biter og trill til munnfulle kuler mellom hendene. Rull gjerne i kakao, kokos, hakkede nøtter eller lignande.
Sjokoladetrøflane er spiseklare etter ca. 30 minutt i frysaren. Oppbevarast gjerne i frysaren, og holder seg i månedsvis 🙂
Tips/alternativ* – Cahewnøtter kan byttast med andre typer nøtter som mandler, peanøtter, valnøtter og lignande. Aller best blir trøflane om nøttene er rista på forhånd – men det er ikkje nødvendig. Tåler du ikkje nøtter kan du for eksempel bruke solsikkekjerner.
Fulle av god næring både fra dadler og nøtter! Desse kan du nyte til ettermiddagskaffien, kveldskos, snacks eller ha med som påfyll på tur 🙂 Eg synes dei smaker aller best om eg tar dei ut fra frysaren og lar dei ligge eit par minutt i romtemperatur.
Trenger absolutt ikkje helsekostprodukt for å lage sunnare alternativ til det søte – desse er minst like gode – om ikkje bedre enn mange av snacks-oppskriftene med sukrinvariantane. Eg er veldig glad i dadler då, og sjølv om eg vil påstå at man ikkje kjenner smaken av dadler her (som og veldig mange lesere seier) – så er det noko med det 🙂
Har du prøvd trøffelkuler med dadler før? Prøv denne oppskrifta om du er glad i sjokkis/brownies♥

Desse sjokoladetrøflane/lignande sjokoladetrøfler lagde eg mykje for nokre år tilbake, men i det siste så har eg laga andre varianter av trøflane – sånn sompistasje trøflerog peanøtt-trøfler. For eit par veker sida fikk eg skikkelig lyst på sjokoladetrøfler igjen, og det tok meg ikkje meir enn 10 minutt fra start til slutt – så var sjokoladetrøflane klare!

Desse er søte, seige og skikkelig gode. Du trenger ingen helsekostprodukt og resultatet blir brownies-lignande-kuler uten tilsatt sukker, gluten eller melk, mmm♥

Sanity Image

Sjokoadetrøfler, 15 stk
100 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein)
60 g naturelle cashewnøtter*
1 toppa ss kakao
en god klype maldonsalt

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør i 2-3 minutter, eller til du har fått en jevn, klumpfri og klebig masse. Trill ut til ei lang pølse, skjær i passelige biter og trill til munnfulle kuler mellom hendene. Rull gjerne i kakao, kokos, hakkede nøtter eller lignande.

Sjokoladetrøflane er spiseklare etter ca. 30 minutt i frysaren. Oppbevarast gjerne i frysaren, og holder seg i månedsvis 🙂

Sanity Image

Tips/alternativ*
– Cahewnøtter kan byttast med andre typer nøtter som mandler, peanøtter, valnøtter og lignande. Aller best blir trøflane om nøttene er rista på forhånd – men det er ikkje nødvendig. Tåler du ikkje nøtter kan du for eksempel bruke solsikkekjerner.

Sanity Image

Fulle av god næring både fra dadler og nøtter! Desse kan du nyte til ettermiddagskaffien, kveldskos, snacks eller ha med som påfyll på tur 🙂 Eg synes dei smaker aller best om eg tar dei ut fra frysaren og lar dei ligge eit par minutt i romtemperatur.

Sanity Image

Trenger absolutt ikkje helsekostprodukt for å lage sunnare alternativ til det søte – desse er minst like gode – om ikkje bedre enn mange av snacks-oppskriftene med sukrinvariantane. Eg er veldig glad i dadler då, og sjølv om eg vil påstå at man ikkje kjenner smaken av dadler her (som og veldig mange lesere seier) – så er det noko med det 🙂

Har du prøvd trøffelkuler med dadler før? Prøv denne oppskrifta om du er glad i sjokkis/brownies♥

Annonse