Linda Stuhaug

Annonse

14. desember 2016

Persimonpurê

Persimonpurê
God onsdag!
Sesongen for persimon varer fortsatt en måned til, minst! Eg utnytter det og spiser minst en persimon daglig. I tillegg har eg laga persimonpurê som eg har hatt ståande i kjøleskapet og brukt til å pimpe opp diverse desserter og måltider (sjå tips nederst i innlegget!).
Purêen lages på eit par minutter, lag den du også da vell!
Persimonpurê, 1 stort glass 4 stk persimon (modne) sitron/limesaft søtning etter smak
Skrell frukten og del fruktkjøttet i mindre biter. Mos til en purê med stavmikser og smak til med siton/limesaft og søtning. Du burde bruke flytande eller pulverisert søtning som løyser seg opp i den kalde purêen (sukrinmelis, stevia, flytande honning kan godt hende fungerer også).
Oppbevar i glasskrukke i kjøleskap. Purêen står seg ca. 1 veke.
Forrige veke delte eg oppskrift på yoghurt panna cotta med persimon som du finner HER. Det blei en knallgod kombinasjon og det var perfekt å bruke purêen som saus!
Ellers kan du bruke purêen på samme måte som du bruker syltetøy, som topping på havregrøt, kjøleskapsgrøt, pannekaker, vafler, yoghurtblandinger eller brukt i dessert og bakst 🙂
Håper det frister! Dette er en favorittfrukt til mange, inkludert meg sjølv!
*

God onsdag!

Sesongen for persimon varer fortsatt en måned til, minst! Eg utnytter det og spiser minst en persimon daglig. I tillegg har eg laga persimonpurê som eg har hatt ståande i kjøleskapet og brukt til å pimpe opp diverse desserter og måltider (sjå tips nederst i innlegget!).

Purêen lages på eit par minutter, lag den du også da vell!

Persimonpurê, 1 stort glass
4 stk persimon (modne)
sitron/limesaft
søtning etter smak

Skrell frukten og del fruktkjøttet i mindre biter. Mos til en purê med stavmikser og smak til med siton/limesaft og søtning. Du burde bruke flytande eller pulverisert søtning som løyser seg opp i den kalde purêen (sukrinmelis, stevia, flytande honning kan godt hende fungerer også).

Oppbevar i glasskrukke i kjøleskap. Purêen står seg ca. 1 veke.

Forrige veke delte eg oppskrift på yoghurt panna cotta med persimon som du finner HER. Det blei en knallgod kombinasjon og det var perfekt å bruke purêen som saus!

Ellers kan du bruke purêen på samme måte som du bruker syltetøy, som topping på havregrøt, kjøleskapsgrøt, pannekaker, vafler, yoghurtblandinger eller brukt i dessert og bakst 🙂

Håper det frister! Dette er en favorittfrukt til mange, inkludert meg sjølv!

*

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg