Linda Stuhaug

Annonse

4. januar 2017

Proteinrike havrerundstykker på under 30 minutter

Proteinrike havrerundstykker på under 30 minutter
Hei alle sammen!
Oppskrifta mi på proteinrikt havrebrød er eit av dei mest populære i 2016. Her har du samme varianten, berre forma til rundstykker istedenfor 🙂 Saftige, smakfulle rundstykker som verken trenger elting eller heving, med næringsrike ingredienser du finner på dagligvarebutikken.
Rør sammen deiga, form til rundstykker og steik til dei er gylne. Iløpet av 30 minutter kan du ha ferske rundstykker på bordet:
Proteinrike havrerundstykker, 6 stk 2 egg 150 g cottage cheese 100 g kesam 100 g havregryn 150 g havremjøl 2 ts bakepulver 1/2 ts salt
Slik gjer du: 1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt.
2. Vend inn inn havregryn og havremjøl. La deiga stå eit par minutter før du former til 6 rundstykker/ scones på en langpanne med bakepapir. Du kan godt pensle med egg/melk/vatn og strø over litt havregryn, frø eller kjerner.
3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-20 minutter, eller til rundstykkene har fått en gyllen farge. Avkjøl på rist. Rundstykkene holder seg ferske 2-3 dager.
PS! Du kan gjerne doble eller triple deiga når du først er i gang. Rundstykka kan fint frysast!
Tips og alternativer*for garantert glutenfri rundstykker: bruk glutenfri havregryn og havremjøl.
– for ekstra smak og næring kan du gjerne tilsette hakkede nøtter, frø eller kjerner i deiga eller strø på toppen.
– smakstilsett gjerne med urter eller ulike krydder for en spennande vri!
Nyt havrerundstykkene som tilbehør til salat, suppe eller gryte. Dei smaker godt med både salt og søtt pålegg, og kan nytes til alle dagens måltider 🙂
Heimelaga fersken syltetøy uten sukker finner du oppskrift på HER.
Perfekte rundstykker til frukost eller i matpakken til både store og små! Desse inneholder næring som holder magen mett, blodsukkeret stabilt og humøret på topp 🙂
*

Hei alle sammen!

Oppskrifta mi på proteinrikt havrebrød er eit av dei mest populære i 2016. Her har du samme varianten, berre forma til rundstykker istedenfor 🙂 Saftige, smakfulle rundstykker som verken trenger elting eller heving, med næringsrike ingredienser du finner på dagligvarebutikken.

Rør sammen deiga, form til rundstykker og steik til dei er gylne. Iløpet av 30 minutter kan du ha ferske rundstykker på bordet:

Sanity Image

Proteinrike havrerundstykker, 6 stk
2 egg
150 g cottage cheese
100 g kesam
100 g havregryn
150 g havremjøl
2 ts bakepulver
1/2 ts salt

Slik gjer du:
1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt.

2. Vend inn inn havregryn og havremjøl. La deiga stå eit par minutter før du former til 6 rundstykker/ scones på en langpanne med bakepapir. Du kan godt pensle med egg/melk/vatn og strø over litt havregryn, frø eller kjerner.

3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-20 minutter, eller til rundstykkene har fått en gyllen farge. Avkjøl på rist. Rundstykkene holder seg ferske 2-3 dager.

PS! Du kan gjerne doble eller triple deiga når du først er i gang. Rundstykka kan fint frysast!

Sanity Image

Tips og alternativer*
for garantert glutenfri rundstykker: bruk glutenfri havregryn og havremjøl.

– for ekstra smak og næring kan du gjerne tilsette hakkede nøtter, frø eller kjerner i deiga eller strø på toppen.

– smakstilsett gjerne med urter eller ulike krydder for en spennande vri!

Sanity Image

Nyt havrerundstykkene som tilbehør til salat, suppe eller gryte. Dei smaker godt med både salt og søtt pålegg, og kan nytes til alle dagens måltider 🙂

Sanity Image

Heimelaga fersken syltetøy uten sukker finner du oppskrift på HER.

Perfekte rundstykker til frukost eller i matpakken til både store og små! Desse inneholder næring som holder magen mett, blodsukkeret stabilt og humøret på topp 🙂

*

Annonse