Linda Stuhaug

Annonse

23. april 2025

Rista gresskarkjerner - nydelig som topping på suppe og salater!

Rista gresskarkjerner - nydelig som topping på suppe og salater!
Har du på å riste gresskarkjerner i smør og salt før? Det er SÅ godt! Gresskarkjernene blir sprø, smakfulle og passer perfekt å ha som topping over suppe og salater. Anbefalast virkelig å lage eit glass å ha ståande i kjøkkenskapet!
Du trenger, 1 glass:
250 g gresskarkjerner
1 ss smør
1 ts flaksalt
Slik gjer du:
Smelt smør i ei steikepanne på middels varme og tilsett gresskarkjernene. Rør jevnlig. Etterkvart vil gresskarkjernene begynne å "poppe". Steik vidare vidare nokon minutt og rør inn saltet.
Avkjøl på eit bakepapir og hell over på eit glass. Oppbevarast i kjøkkenskapet, og kan stå månedsvis!
Eg bruker det aler mest som topping på supper - synes det passer på egentlig alle supper, spesielt krema varianter med smak av søtpotet, gulrot, tomat eller lignande🌱 Men er som nett perfekt å bruke som crunchy topping over salater også!

Har du på å riste gresskarkjerner i smør og salt før? Det er SÅ godt! Gresskarkjernene blir sprø, smakfulle og passer perfekt å ha som topping over suppe og salater. Anbefalast virkelig å lage eit glass å ha ståande i kjøkkenskapet!

Sanity Image

Du trenger, 1 glass:

250 g gresskarkjerner

1 ss smør

1 ts flaksalt

Slik gjer du:

Smelt smør i ei steikepanne på middels varme og tilsett gresskarkjernene. Rør jevnlig. Etterkvart vil gresskarkjernene begynne å "poppe". Steik vidare vidare nokon minutt og rør inn saltet.

Avkjøl på eit bakepapir og hell over på eit glass. Oppbevarast i kjøkkenskapet, og kan stå månedsvis!

Sanity Image

Eg bruker det aler mest som topping på supper - synes det passer på egentlig alle supper, spesielt krema varianter med smak av søtpotet, gulrot, tomat eller lignande🌱 Men er som nett perfekt å bruke som crunchy topping over salater også!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR