Annonse
23. april 2025
Rista gresskarkjerner - nydelig som topping på suppe og salater!

Har du på å riste gresskarkjerner i smør og salt før? Det er SÅ godt! Gresskarkjernene blir sprø, smakfulle og passer perfekt å ha som topping over suppe og salater. Anbefalast virkelig å lage eit glass å ha ståande i kjøkkenskapet!

Du trenger, 1 glass:
250 g gresskarkjerner
1 ss smør
1 ts flaksalt
Slik gjer du:
Smelt smør i ei steikepanne på middels varme og tilsett gresskarkjernene. Rør jevnlig. Etterkvart vil gresskarkjernene begynne å "poppe". Steik vidare vidare nokon minutt og rør inn saltet.
Avkjøl på eit bakepapir og hell over på eit glass. Oppbevarast i kjøkkenskapet, og kan stå månedsvis!

Eg bruker det aler mest som topping på supper - synes det passer på egentlig alle supper, spesielt krema varianter med smak av søtpotet, gulrot, tomat eller lignande🌱 Men er som nett perfekt å bruke som crunchy topping over salater også!
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR