Linda Stuhaug

Annonse

9. oktober 2015

Saftig blåbærkake med vaniljekrem

Saftig blåbærkake med vaniljekrem
Innlegget inneholder annonselenker
Det er fredag! Her her dere helgas søte og sunne oppskrift: saftig, sunn blåbærkake med vaniljekrem. Så enkel, så god – håper det er fleire som har tilgang til norske blåbær enten i skogen eller fryseren så denne kan lages!
Uten tilsatt sukker:
Vaniljekrem 3 dl valgfri melk 2 eggeplommer 30 g sukrin+ 15 g maisenna 1 vaniljestang Blåbærkake 2 egg 130 g kesam 50 g havremel 30 g kokosmel (eventuelt speltmel) 60 g sukrin gold 25 g sukrin+ 1 ts kanel 1 ts bakepulver 1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang 1-2 dl blåbær (kan bruke både ferske og frosne)
Start med vaniljekremen: 1. Del vaniljestanga på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger i en kjele med melk og sukrin+. La det få eit lite oppkok, deretter trekker du kjelen til side. Pisk eggeplommer og maisenna klumpfritt i en egen bolle. Deretter pisker du inn 1/3 av melkeblandinga, før du heller alt tilbake i kjelen. 2. Kok opp under omrøring på middels varme. Når blandinga når kokepunktet og begynner å småboble vil den tjukne, la det småkoke 4-5 sekunder før du trekker kjelen til side.
Blåbærkaka: 1. Sett ovnen på 180 grader. Miks sammen alle ingrediensane utenom blåbær til en jevn og glatt røre. Juster med 0,5 dl vatn om røra er veldig tjukk. Hell i en smurt form på 20 cm i diameter eller 14x18cm, større form gir lavere kake, men det går fint det også. 2. Fordel blåbær rundt om i kakerøra. Trykk lett nedi og ha litt på toppen. Fordel så vaniljekremen over til slutt. 3. Steik blåbærkaka 15-20 minutter midt i ovnen. Avkjøl litt før servering, men kaka er god varm/lun.
Tips og alternativer – Bruk gjerne anna tørrvare tilsvarande 80 g og/eller anna søtning tilsvarande 110 g sukker i blåbærkaka. Anbefaler ikkje kun vanlig sukrin.
Med mindre kaka er heilt avkjølt er det vanskelig å dele opp i kakestykker – så bruk gjerne en serveringsskei. Håper det smaker 🙂
Til slutt helgetips fra x-life: Det er 50% rabatt på populære Anti-Shake tightsen, førstemann til mølla! Du finner den HER. I tillegg er det diverse andre varer på helgetilbud med 25-70% rabatt. Du finner utvalget HER.
Det er og -15% rabatt på alle esker med Questbarer! Du finner utvalget HER.
Mine favoritter er white chocolate raspberry & cookies and cream!
God helg!

Innlegget inneholder annonselenker

Det er fredag!
Her her dere helgas søte og sunne oppskrift: saftig, sunn blåbærkake med vaniljekrem. Så enkel, så god – håper det er fleire som har tilgang til norske blåbær enten i skogen eller fryseren så denne kan lages!

Uten tilsatt sukker:

Sanity Image


Vaniljekrem
3 dl valgfri melk
2 eggeplommer
30 g sukrin+
15 g maisenna
1 vaniljestang

Blåbærkake
2 egg
130 g kesam
50 g havremel
30 g kokosmel (eventuelt speltmel)
60 g sukrin gold
25 g sukrin+
1 ts kanel
1 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
1-2 dl blåbær (kan bruke både ferske og frosne)

Sanity Image


Start med vaniljekremen:
1. Del vaniljestanga på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger i en kjele med melk og sukrin+. La det få eit lite oppkok, deretter trekker du kjelen til side. Pisk eggeplommer og maisenna klumpfritt i en egen bolle. Deretter pisker du inn 1/3 av melkeblandinga, før du heller alt tilbake i kjelen.
2. Kok opp under omrøring på middels varme. Når blandinga når kokepunktet og begynner å småboble vil den tjukne, la det småkoke 4-5 sekunder før du trekker kjelen til side.

Blåbærkaka:
1. Sett ovnen på 180 grader. Miks sammen alle ingrediensane utenom blåbær til en jevn og glatt røre. Juster med 0,5 dl vatn om røra er veldig tjukk. Hell i en smurt form på 20 cm i diameter eller 14x18cm, større form gir lavere kake, men det går fint det også.
2. Fordel blåbær rundt om i kakerøra. Trykk lett nedi og ha litt på toppen. Fordel så vaniljekremen over til slutt.
3. Steik blåbærkaka 15-20 minutter midt i ovnen. Avkjøl litt før servering, men kaka er god varm/lun.

Sanity Image


Tips og alternativer
– Bruk gjerne anna tørrvare tilsvarande 80 g og/eller anna søtning tilsvarande 110 g sukker i blåbærkaka. Anbefaler ikkje kun vanlig sukrin.

Sanity Image


Med mindre kaka er heilt avkjølt er det vanskelig å dele opp i kakestykker – så bruk gjerne en serveringsskei. Håper det smaker 🙂

Til slutt helgetips fra x-life:
Det er 50% rabatt på populære Anti-Shake tightsen, førstemann til mølla! Du finner den HER. I tillegg er det diverse andre varer på helgetilbud med 25-70% rabatt. Du finner utvalget HER.

Sanity Image


Det er og -15% rabatt på alle esker med Questbarer! Du finner utvalget HER.

Sanity Image


Mine favoritter er white chocolate raspberry & cookies and cream!

God helg!

Annonse