Linda Stuhaug

Annonse

Saftige, sunne spinatpannekaker

Saftige, sunne spinatpannekaker
Hei alle sammen!
Åh, igår vart en SÅ bra dag. Lanseringsfesten gjekk over all forventning og loklet var bokstaligtalt STAPPFULLT! Eg er så glad, stolt og ydmyk forfattar akkurat no. Eg tenkte eg skulle dele eit innlegg om det seinare i veka, eg må få samla alle bilder og få tid til å sette meg ned å skrive nokre ord om det♥
I mellomtida har eg en ny oppskrift til dåkke, nemlig desse fargerike pannekakene! Er dei ikkje lekre?
Spinatpannekaker har eg laga i mange år, men dei har blitt glømt litt vekk i det siste. Når eg hadde lyst på pannekaker hin dagen, og samtidig hadde fersk spinat i kjøleskapet, så måtte eg nesten lage desse grønne spinatpannekakene på nytt!
Dette er akkurat samme oppskrift som eg bruker på mine vanlige proterinrike havrepannekaker, forskjellen er berre at desse er tilsatt fersk spinat. Grove, proteinrike, sunne pannekaker som du kan nyte til frukost, lunsj, kveldsmat eller akkurat når du vil:
Saftige, sunne spinatpannekaker, 1 porsjon 80 g kesam 1 stort egg 35 g havremjøl 15 g tørrvare (eg bruker vaniljeprotein, men bruk anna meltype eller eventuelt meir havremjøl) eit dryss kanel og kardemomme 1/2 ts bakepulver 1/2-1 ts sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 1-2 ts sukker) en god neve fersk spinat
Slik gjer du: Kjør alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor til en jevn, glatt og grønn pannekakerøre. Du kan også røre sammen ingrediensane til røra først, og deretter tilsette fersk spinat som du kjører glatt inn i pannekakerøra med en stavmiksar.
La røra svelle i ca. 5 minutter før du steiker gylne pannekaker på middels varme. Bruk steikefett om nødvendig. Server deretter med den toppingen du lika best!
Tips og alternativ* – Visst du ønsker tynne pannekaker tilsetter du vatn eller melk til ei passelig, tynn røre. – Havremjøl kan du fint lage sjølv ved å blende havregryn i en blendar eller foodprosessor.
Pannekakene blir fluffy, saftige og veldig gode. Og nei, dei smaker ikkje grønt – sjølv om det ser slik ut 😉 Spinaten gir lekker farge, øker næringsinnholder og gir en litt annleis smak enn uten, men dei er virkelig gode og ikkje minst en fryd for augene!
Prøv dei du også og bli overbevist 🙂 Lag gjerne opp kvelden før og ta med i matpakken med valgfritt pålegg på sida. Dei er aller best varme/lune, men veldig gode kalde også.
Nyt!
Ha en nydelig tirsdag godtfolk 🙂 Eg sitter på flyplassen og er på vei heimover, to måneder heime i trivselsfylket kjenner eg blir veldig godt akkurat no!

Hei alle sammen!

Åh, igår vart en SÅ bra dag. Lanseringsfesten gjekk over all forventning og loklet var bokstaligtalt STAPPFULLT! Eg er så glad, stolt og ydmyk forfattar akkurat no. Eg tenkte eg skulle dele eit innlegg om det seinare i veka, eg må få samla alle bilder og få tid til å sette meg ned å skrive nokre ord om det♥

I mellomtida har eg en ny oppskrift til dåkke, nemlig desse fargerike pannekakene! Er dei ikkje lekre?

Sanity Image

Spinatpannekaker har eg laga i mange år, men dei har blitt glømt litt vekk i det siste. Når eg hadde lyst på pannekaker hin dagen, og samtidig hadde fersk spinat i kjøleskapet, så måtte eg nesten lage desse grønne spinatpannekakene på nytt!

Sanity Image

Dette er akkurat samme oppskrift som eg bruker på mine vanlige proterinrike havrepannekaker, forskjellen er berre at desse er tilsatt fersk spinat. Grove, proteinrike, sunne pannekaker som du kan nyte til frukost, lunsj, kveldsmat eller akkurat når du vil:

Sanity Image

Saftige, sunne spinatpannekaker, 1 porsjon
80 g kesam
1 stort egg
35 g havremjøl
15 g tørrvare (eg bruker vaniljeprotein, men bruk anna meltype eller eventuelt meir havremjøl)
eit dryss kanel og kardemomme
1/2 ts bakepulver
1/2-1 ts sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 1-2 ts sukker)
en god neve fersk spinat

Slik gjer du:
Kjør alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor til en jevn, glatt og grønn pannekakerøre. Du kan også røre sammen ingrediensane til røra først, og deretter tilsette fersk spinat som du kjører glatt inn i pannekakerøra med en stavmiksar.

La røra svelle i ca. 5 minutter før du steiker gylne pannekaker på middels varme. Bruk steikefett om nødvendig. Server deretter med den toppingen du lika best!

Sanity Image

Tips og alternativ*
– Visst du ønsker tynne pannekaker tilsetter du vatn eller melk til ei passelig, tynn røre.
– Havremjøl kan du fint lage sjølv ved å blende havregryn i en blendar eller foodprosessor.

Sanity Image

Pannekakene blir fluffy, saftige og veldig gode. Og nei, dei smaker ikkje grønt – sjølv om det ser slik ut 😉 Spinaten gir lekker farge, øker næringsinnholder og gir en litt annleis smak enn uten, men dei er virkelig gode og ikkje minst en fryd for augene!

Sanity Image

Prøv dei du også og bli overbevist 🙂 Lag gjerne opp kvelden før og ta med i matpakken med valgfritt pålegg på sida. Dei er aller best varme/lune, men veldig gode kalde også.

Sanity Image

Nyt!

Ha en nydelig tirsdag godtfolk 🙂 Eg sitter på flyplassen og er på vei heimover, to måneder heime i trivselsfylket kjenner eg blir veldig godt akkurat no!

Annonse