Linda Stuhaug

Annonse

1. desember 2025

Sånn lager du flytande, nydelig hasselnøttsmør!

Sånn lager du flytande, nydelig hasselnøttsmør!
Heimelaga hasselnøttsmør! Det er utrulig godt, veldig lettvint å lage (så lenge du har en god blender) og utrulig enkelt å få heilt flytande. Det har med fettinnholdet i nøttene å gjere, og konsistensen blir berre heilt magisk😍
Hassenøttsmør passer heile året, men kanskje ekstra godt no i desember. Bruk som topping på yoghurtblandinger, som pålegg, i kaker, konfekt, snacks og barer, på havregrauter, kjøleskapsgrauten, i smoothie m.m✨
Oppskrifta består av kun hasselnøtter og salt❤️
Visst du har lyst det skal vere litt søtare, så tilsetter du 1-2 ss sukker, sukrin gold, sukrin+ eller lignande (viktig at det ikkje er honning eller anna flytande søtning). Du kan også tilsette litt krydder for ekstra smak, for eksempel 1/2 ts kanel og/eller kardemomme, eventuelt pepperkakekrydder! Då får det skikkelig deilig julesmak😍
Pepperkakekrydder får du oppskrift på her
Og sånn lager du nydelig, flytande hasselnøttsmør:
500 g hasselnøtter
1/2-1 ts maldonsalt
evt anna smakstilsetning eller søtning etter smak
Slik gjer du:
Ha hasselnøttene på eit stekebrett med bakepapir. Sett dei i ovnen på 200 grader, over-undervarme i 10-15 minutter. Du skal sjå at skallet blir ganske mørkt og sprekke opp, då er dei ferdigrista.
Avkjøl nøttene litt. Deretter skal vi få av skallet. Det er mange måter å gjere på, du kan enten ta nøttene i eit kjøkkenhåndkle og gni godt, så skallet gnis av. Eller du kan ta nøttene i en salatslynge og kjøre på. Det er heilt genialt faktisk!
Hasselnøttsmør skal vi lage av hasselnøtter uten skall, nemlig. Ha dei avkjølte, skallfrie nøttene i en kraftig blender. Kjør på full guffe. Først blir massen malt, deretter begynner dei å slippe ut fett. Til slutt skal det blir flytande nøttesmør.
Kor lang tid dette tar varierer fra maskin til maskin. I min blender tar det berre noen få minutter. Hus å skrape ned kantane om nødvendig underveis, og pause maskina litt om den går seg varm.
Ha oppi salt og evt smakstilsetning og bland kjapt inn. Hugs å smake til! Deretter heller du nøttesmøret over på glass og oppbevarer det i kjøkkenskapet🥰
Her er nokon oppskrifter fra arkivet eg typisk bruker nøttesmør til, uten topping /pålegg:
Bruke i konfekt, som for eksempel daddel-karamellfudge, oppskrift her♥︎
... eller nydelige nøttekonfekt-kuler med smak av jul, oppskrift her♥︎
Blande inn i kjøleskapsgraut, her blåbær kjøleskapsgraut, oppskrift her♥︎
Saftig og god banankake med nøttesmørtopping, oppskrift her♥︎
Heimelaga mellombarer med 3 ingredienser, oppskrift her♥︎
Tilsette i smoothie for sunt fett, er min faste frukostsmoothie, oppskrift her♥︎
Håper du er inspirert!

Heimelaga hasselnøttsmør! Det er utrulig godt, veldig lettvint å lage (så lenge du har en god blender) og utrulig enkelt å få heilt flytande. Det har med fettinnholdet i nøttene å gjere, og konsistensen blir berre heilt magisk😍

Hassenøttsmør passer heile året, men kanskje ekstra godt no i desember. Bruk som topping på yoghurtblandinger, som pålegg, i kaker, konfekt, snacks og barer, på havregrauter, kjøleskapsgrauten, i smoothie m.m✨

Sanity Image

Oppskrifta består av kun hasselnøtter og salt❤️

Visst du har lyst det skal vere litt søtare, så tilsetter du 1-2 ss sukker, sukrin gold, sukrin+ eller lignande (viktig at det ikkje er honning eller anna flytande søtning). Du kan også tilsette litt krydder for ekstra smak, for eksempel 1/2 ts kanel og/eller kardemomme, eventuelt pepperkakekrydder! Då får det skikkelig deilig julesmak😍

Sanity Image

Pepperkakekrydder får du oppskrift på her

Sanity Image

Og sånn lager du nydelig, flytande hasselnøttsmør:

500 g hasselnøtter

1/2-1 ts maldonsalt

evt anna smakstilsetning eller søtning etter smak

Slik gjer du:

Ha hasselnøttene på eit stekebrett med bakepapir. Sett dei i ovnen på 200 grader, over-undervarme i 10-15 minutter. Du skal sjå at skallet blir ganske mørkt og sprekke opp, då er dei ferdigrista.

Avkjøl nøttene litt. Deretter skal vi få av skallet. Det er mange måter å gjere på, du kan enten ta nøttene i eit kjøkkenhåndkle og gni godt, så skallet gnis av. Eller du kan ta nøttene i en salatslynge og kjøre på. Det er heilt genialt faktisk!

Hasselnøttsmør skal vi lage av hasselnøtter uten skall, nemlig. Ha dei avkjølte, skallfrie nøttene i en kraftig blender. Kjør på full guffe. Først blir massen malt, deretter begynner dei å slippe ut fett. Til slutt skal det blir flytande nøttesmør.

Kor lang tid dette tar varierer fra maskin til maskin. I min blender tar det berre noen få minutter. Hus å skrape ned kantane om nødvendig underveis, og pause maskina litt om den går seg varm.

Ha oppi salt og evt smakstilsetning og bland kjapt inn. Hugs å smake til! Deretter heller du nøttesmøret over på glass og oppbevarer det i kjøkkenskapet🥰

Sanity Image

Her er nokon oppskrifter fra arkivet eg typisk bruker nøttesmør til, uten topping /pålegg:

Sanity Image

Bruke i konfekt, som for eksempel daddel-karamellfudge, oppskrift her♥︎

... eller nydelige nøttekonfekt-kuler med smak av jul, oppskrift her♥︎

Blande inn i kjøleskapsgraut, her blåbær kjøleskapsgraut, oppskrift her♥︎

Saftig og god banankake med nøttesmørtopping, oppskrift her♥︎

Heimelaga mellombarer med 3 ingredienser, oppskrift her♥︎

Tilsette i smoothie for sunt fett, er min faste frukostsmoothie, oppskrift her♥︎

Håper du er inspirert!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR