Annonse
1. desember 2018
Sukkerfri hasselnøttopper
God 1.desember!
Eg har alltid vore den som har venta med juleoppskrifter til desember er i gang. Eg synes generelt at jula starter alt for tidlig, og at desembermåneden nesten blir litt ødelagt av det. Så i alle mine år som bloggar har eg venta til 1.desember med å dele mine oppskrifter på sukkerfri julekaker, men no folkens – no er vi i gang!
Før eg reiste på ferie laga eg altså opp nokre oppskrifter som eg kunne dele, og første oppskrift ut i år er desse sukkerfri hasselnøttoppane. Eg lagde nokre lignande i fjor med kun hasselnøtter ( oppskrift finner du her), men i dagens oppskrift har eg brukt både hasselnøtter og valnøtter, som eg synes blei hakket bedre.
Nøttetoppane blir saftige, seige og med sprø kanter – slik som nøttetopper skal vere. Uten tilsatt sukker, gluten og melk 🙂
Sukkerfri hasselnøttetopper, ca. 22 stk
100 g hasselnøtter
100 g valnøtter
1 ss sukrin gold
1 eggekvite
115 g sukrinsirup gold
3 store, saftige dadler i små biter (kan sløyfast)
1/2 ts kanel
en god klype maldonsalt
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme.
2. Grovmal nøttene i en kraftig blendar eller foodprosessor.
3. Vend inn resten av ingrediensane.
4. Form klatter (en stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk hasselnøtt ned i midten.
5. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til dei er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.
Kjeksa holder seg godt, og kan like gjerne nytast som snacks i jula som ellers i året. Dei er den ultimate tursnacks, og kan også fungere fint som mellommåltid. Ta med i en liten boks så holder dei den gode konsistensen 🙂
Som nevnt kan dadlane fint sløyfast i oppskrifta, men vi i heimen synes nøttetoppane blir ekstra gode med daddelbiter i. Du kan og bruke fiken og/eller rosiner istedenfor visst du heller foretrekker det.
God bakst – håper det smaker!
No skal eg vidare til frukosten, deretter ut på en ny sykkeltur. Gran Canaria leverer, og eg kosa meg skikkelig!
Annonse
2 Kommentarer
Linda Teikari Hatlenes
2. desember 2018
Linda Stuhaug
3. desember 2018
SKRIV EN KOMMENTAR