Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri japp sjokolade

Sukkerfri japp sjokolade
Innlegget inneholder annonselenker Hei alle sammen!
Som eg nevnte da eg la ut oppskrift på sukkerfri snickers sjokolade så hadde eg også en oppskrift på japp sjokolade. Idag tenker eg det er på tide å dele den, kanskje den blir like populær som snickersen?
Det er jo minimal forskjell på japp og mars sjokolade, så det er vell egentlig en god blanding mellom desse to.
Proteinrik «nougat» med karamell overtrukket med sjokolade. Uten tilsatt sukker og gluten, fantastisk gode og veldig enkle å lage:
Lag 1:  20 g kakao 30 g sjokoladeprotein (sjå tips!) 10 g mandelmel 2 ss sukrinmelis 60 g fibersirup clear 2-3 ss vatn
Lag 2, karamell: 1,5 dl vikingmelk, evt. fløte 30 g sukrin gold 8 g smør 12 g yaconsirup, evt. honning eller fibersirup gold
Ca. 50 g sukkerfri sjokolade gjerne 1-2 ts kokosolje som gjer sjokoladen enklare å smelte
Slik gjer du: 1. Kle en liten form eller matboks med bakepapir.
2. Bland sammen kakao, proteinpulver, mandelmel og sukrinmelis. Varm fibersirupen til den bobler lett og vend inn i det tørre. Juster konsistensen med væske, blandinga skal vere litt tørr, men du skal kunne trykke den ned i formen.
3. Bland sammen ingrediensene til karamellen i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter. Rør om og sett tilbake til du har fått en tjukk, karamellfarga masse. Tida varierer, men det vil ta +/- 10 minutter. Du kan også koke karamellmassen i en kjele, men dette tar lengre tid.
4. Hell karamellmassen over lag 1. Sett kjølig til karamellen har stivna. Bruk gjerne fryser så det går raskere.
6. Del opp i passelige biter. Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad og kle bitene med sjokoladen. Sett kaldt til sjokoladen er stivna.
Tips og alternativer
for å få eit smaksmessig og konsistensmessig komplett resultat vil eg absolutt anbefale å følge oppskrifta med dei ingrediensene, men eit par justeringer kan eg tipse dere om:
– har du ikkje sjokoladeprotein anbefaler eg å bruke 35 g mandelmel og 25 g kakao + litt ekstra sukrinmelis for å få riktig sødme. Har du vaniljeprotein kan du og bruke dette, gjerne med ekstra kakao.
– mandelmel kan du også lage sjølv ved å male mandler til mel i en blender.
– godt proteinpulver er viktig for godt resultat. Eg anbefaler protein delitetroponin eller nutamino.
Som eg skreiv i oppskrifta på sukkerfri snickers: spørr i kommentarfeltet om det er noko du lurer på angående ingrediensbytting! Oppskrifta finner du HER!
Håper det frister 🙂

Innlegget inneholder annonselenker

Hei alle sammen!

Som eg nevnte da eg la ut oppskrift på sukkerfri snickers sjokolade så hadde eg også en oppskrift på japp sjokolade. Idag tenker eg det er på tide å dele den, kanskje den blir like populær som snickersen?

Det er jo minimal forskjell på japp og mars sjokolade, så det er vell egentlig en god blanding mellom desse to.

Proteinrik «nougat» med karamell overtrukket med sjokolade. Uten tilsatt sukker og gluten, fantastisk gode og veldig enkle å lage:

Sanity Image


Lag 1: 
20 g kakao
30 g sjokoladeprotein (sjå tips!)
10 g mandelmel
2 ss sukrinmelis
60 g fibersirup clear
2-3 ss vatn

Lag 2, karamell:
1,5 dl vikingmelk, evt. fløte
30 g sukrin gold
8 g smør
12 g yaconsirup, evt. honning eller fibersirup gold

Ca. 50 g sukkerfri sjokolade
gjerne 1-2 ts kokosolje som gjer sjokoladen enklare å smelte

Sanity Image


Slik gjer du:
1. Kle en liten form eller matboks med bakepapir.

2. Bland sammen kakao, proteinpulver, mandelmel og sukrinmelis. Varm fibersirupen til den bobler lett og vend inn i det tørre. Juster konsistensen med væske, blandinga skal vere litt tørr, men du skal kunne trykke den ned i formen.

3. Bland sammen ingrediensene til karamellen i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter. Rør om og sett tilbake til du har fått en tjukk, karamellfarga masse. Tida varierer, men det vil ta +/- 10 minutter. Du kan også koke karamellmassen i en kjele, men dette tar lengre tid.

4. Hell karamellmassen over lag 1. Sett kjølig til karamellen har stivna. Bruk gjerne fryser så det går raskere.

6. Del opp i passelige biter. Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad og kle bitene med sjokoladen. Sett kaldt til sjokoladen er stivna.

Sanity Image

Tips og alternativer


for å få eit smaksmessig og konsistensmessig komplett resultat vil eg absolutt anbefale å følge oppskrifta med dei ingrediensene, men eit par justeringer kan eg tipse dere om:

– har du ikkje sjokoladeprotein anbefaler eg å bruke 35 g mandelmel og 25 g kakao + litt ekstra sukrinmelis for å få riktig sødme. Har du vaniljeprotein kan du og bruke dette, gjerne med ekstra kakao.

– mandelmel kan du også lage sjølv ved å male mandler til mel i en blender.

– godt proteinpulver er viktig for godt resultat. Eg anbefaler protein delitetroponin eller nutamino.

Sanity Image

Som eg skreiv i oppskrifta på sukkerfri snickers: spørr i kommentarfeltet om det er noko du lurer på angående ingrediensbytting! Oppskrifta finner du HER!

Sanity Image

Håper det frister 🙂

Annonse