Linda Stuhaug

Annonse

22. april 2025

Sunn, fargerik storfekebab-tallerken

Sunn, fargerik storfekebab-tallerken
Heisann!
Påska er over, kvardagen er i gang igjen, og det er vell fleire enn meg som er gira på sunn og fargerik mat no? Litt avsporing av kvardagsmaten er godt, men jammen er det godt å komme i rutiner igjen også!
Idag har eg ein ny og spennande middag å dele med dåkke, nemlig storfekebab-tallerken. Servert med potetbåter, tomat- og fetasalat, sylta rødløk og tzatziki. Skikkelig godt, og enklare å lage enn det ser og høyres ut😃
Du trenger, 3-4 personer:
Storfekebab
550 g kjøttdeig
1 ss spisskumin
1 ts salt
1 dl melk eller vatn
Ovnsbakte poteter
800 g potet
Litt olje
Salt og pepper
Tomat- og fetasalat
2-3 tomater
1/2 agurk
100 g fetaost
1/2 ss olivenolje
Tzatziki
1/2 agurk
150 g yoghurt naturell
1 fedd kvitløk
salt og pepper
evt litt persille
Sylta rødløk finner du oppskrift på her!
Slik gjer du:
1. Start med potetene. Del i båter, ha på eit steikebrett med bakepapir og bland inn litt olje, salt og pepper. Sett inn i ovnen på 200 grader over-undervarme i 30-40 minutter mens du lager klart resten.
2. Lag tomat- og fetasalat. Skjær tomaten og agurk i biter, smuldre inn fetaosten og oljen. Sett til side.
3. Fortsett med tzatziki. Rasp agurken og klem ut væska. Bland sammen med yoghurt, finhakk/pressa kvitløk og smak til med salt, pepper og evt litt finhakka persille.
4. Deretter lager du storfekebab. Bland kjøttdeig med krydder og vatn/melk. Form til avlange, små pølser og steik i smør/olje på alle sider i ei steikepanne til det er gjennomstekt. Hus å snu jevnlig.
5. Og då er sannsynligvis potetene begynt å bli ferdige, og det er berre å servere! Ha alt på tallerken og nyt :)
Oppskrift er faktisk henta fra meny fra Godt Levert som vi hadde forrige veke (reklame), og det er noko eg definitivt kjem til å lage igjen! Du kan forresten bruke koden min "LINDA" og få 30% rabatt på dine to første matkasser hos Godt Levert🤩

Heisann!

Påska er over, kvardagen er i gang igjen, og det er vell fleire enn meg som er gira på sunn og fargerik mat no? Litt avsporing av kvardagsmaten er godt, men jammen er det godt å komme i rutiner igjen også!

Idag har eg ein ny og spennande middag å dele med dåkke, nemlig storfekebab-tallerken. Servert med potetbåter, tomat- og fetasalat, sylta rødløk og tzatziki. Skikkelig godt, og enklare å lage enn det ser og høyres ut😃

Du trenger, 3-4 personer:

Storfekebab

550 g kjøttdeig

1 ss spisskumin

1 ts salt

1 dl melk eller vatn

Ovnsbakte poteter

800 g potet

Litt olje

Salt og pepper

Tomat- og fetasalat

2-3 tomater

1/2 agurk

100 g fetaost

1/2 ss olivenolje

Tzatziki

1/2 agurk

150 g yoghurt naturell

1 fedd kvitløk

salt og pepper

evt litt persille

Sylta rødløk finner du oppskrift på her!

Slik gjer du:

1. Start med potetene. Del i båter, ha på eit steikebrett med bakepapir og bland inn litt olje, salt og pepper. Sett inn i ovnen på 200 grader over-undervarme i 30-40 minutter mens du lager klart resten.

2. Lag tomat- og fetasalat. Skjær tomaten og agurk i biter, smuldre inn fetaosten og oljen. Sett til side.

3. Fortsett med tzatziki. Rasp agurken og klem ut væska. Bland sammen med yoghurt, finhakk/pressa kvitløk og smak til med salt, pepper og evt litt finhakka persille.

4. Deretter lager du storfekebab. Bland kjøttdeig med krydder og vatn/melk. Form til avlange, små pølser og steik i smør/olje på alle sider i ei steikepanne til det er gjennomstekt. Hus å snu jevnlig.

5. Og då er sannsynligvis potetene begynt å bli ferdige, og det er berre å servere! Ha alt på tallerken og nyt :)

Oppskrift er faktisk henta fra meny fra Godt Levert som vi hadde forrige veke (reklame), og det er noko eg definitivt kjem til å lage igjen! Du kan forresten bruke koden min "LINDA" og få 30% rabatt på dine to første matkasser hos Godt Levert🤩

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg