Annonse
2. oktober 2025
Sunnare, nydelig cashew-brownie!

Hei godtfolk!
Idag har eg en ny snackoppskrift av den sunnere sorten å dele med dåkke, og den har eg valgt å kalle CASHEWBROWNIE😍 Søt, seig sjokoladebunn, cashewnøttsmør og mørk sjokolade på toppen. Heilt nydelige, superenkle å lage og kun 6 ingredienser!

Oppskrifta er på mange måter inspirert av mine snickersruter som er blant mine mest populære oppskrifter. Smaken på cashewbrownie er dog en heilt anna. Linker til snickersrutene likevel, og oppskrifta finner du her♥︎

Ingredienser:
• 300 g saftige dadler
• 200 g naturelle cashewnøtter, rista - evt salte cashewnøtter, då treng du ikkje riste dei, og du treng ikkje ekstra salt
• 4 ss (rå)kakaopulver - evt 3 ss vanlig kakao
• en god klype med maldonsalt
Topping:
• 100 g (2 store ss) cashewnøttsmør
• 50 g mørk sjokolade
• maldonsalt
Cashewnøttsmør får du kjøpt ferdig i ulike merker, for eksempel Helios som eg har brukt i oppskrifta. Men du kan også bruke heimelaga cashewnøttsmør, oppskrift har eg i arkivet her😃 Får du ikkje tak i cashewnøttsmør kan du såklart bruke anna type nøttesmør, for eksempel mandelsmør eller peanøttsmør.

Slik gjer du:
1. Ha ingrediensane til bunnen i en foodprosessor. Kjør godt heilt til du får en klebrig masse du kan forme mellom hendene.
2. Trykk massen ut i en passelig form. Min form var 20x25 cm, men den kan fint vere mindre enn dette også.
3. Smør cashewnøttsmør over bunnen og avslutt med smelta, mørk sjokolade. Bruk gjerne en pensel for å fordele sjokoladen ut til alle kanter.
4. Topp med litt maldonsalt før du setter kjølig, enten i kjøleskap eller fryser. Cashewbrownien er spiseklar etter ca 40-45 minutt i frysaren eller eit par timer i kjøleskapet.
5. Del opp i biter og oppbevar i kjøleskap. Nyt en bit eller to og kos deg♥︎

Film av oppskrifta er delt på både facebook-sida mi og instagram, så sjekk gjerne ut der!

Ha en nydelig torsdag♥︎
Annonse
2 Kommentarer
Heidi
16. oktober 2025
Linda Stuhaug
17. oktober 2025
SKRIV EN KOMMENTAR