Linda Stuhaug

Annonse

Sunne bananmuffins med blåbær

Sunne bananmuffins med blåbær
Hei hopp!
Denne fredagen vil eg dele ein deilig oppskrift på sunne bananmuffins med blåbær. Desse lager du uten helsekostprodukter, samtidig som dei er uten tilsatt sukker. Dei overmodne bananene veit dokke♥ Gir både sødme og saftighet, uten at ein treng å bruke noko ekstra 🙂
Bananmuffinsane er også uten melk, og kan heilt fint lagast uten gluten dersom det er eit behov. Dei er grove, mektige og næringsrike.
Blåbær kan du sjølvsagt byttast med anna smakstilsetning, eller du kan lage nøytrale bananmuffins. Hugs å lese tips 🙂
Bananmuffins, 12 stk (i muffinsbrett) 3 modne bananer 3 egg 150 g havremjøl 50 g speltmjøl (eller anna tørrvare) 2 ts bakepulver
Valgfri smakstilsetning Eg har brukt 2 ss frosne blåbær i kvar muffins
Slik gjer du: Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn havremjøl, speltmjøl og bakepulver til en klumfri røre.
Hell røra i muffinsformer. Fyll cirka halve muffinsformen, tilsett blåbær, fyll opp resten av muffinsformen og tilsett litt blåbær på toppen igjen.
Steik midt i ovnen ei 15-20 minutt, eller til bananmuffinsane er gjennomstekt.
Tips og alternativer Valgfri smakstilsetning:her kan du gjerne bytte blåbær med andre typer frukt eller bær (bringebær, skogsbær, bananbiter, jordbær, eple etc). Du kan også bruke anna smakstilsetning som hakka sjokolade, nøttesmør, nøtter, sjokoladepålegg eller lignande. Ønsker du litt ekstra smak på røra kan du tilsette kanel, kardemomme, vaniljepulver, kakaopulver etc.
Tørrvare:du kan gjerne bytte havremjøl og speltmjøl med anna, valgfri tørrvare. Du kan bruke kun havremjøl, kun speltmjøl/kveitemjøl, glutenfritt mjøl eller det du måtte ønske. Men vær obs på at nokre mjøltyper har ulike bakeegenskaper og smak.
Liker du det veldig søtt?Desse bananmuffinsane er ikkje supersøte, sjølv om du bruker skikkelig modne bananer. Tilsett gjerne nokre spiseskeier med valgfri søtning dersom du vil at muffinsane skal vere litt søtare. Her kan du bruke akkurat det du ønsker (sukker, sukrin, honning, fibersirup etc).
Hugs min gylne regel: jo meir modne bananer, jo bedre er dei å bake med. Og med jo meir modne bananer så meiner eg ikkje bananene med noke få brune prikker på (sjølv om det går fint å bruke desse og). Lat gjerne bananene bli mørkebrune/flekkete/svarte. Dei er som regel like fine under skallet, men ekstra søte og gode til baking!
Berre eit eksempel ↑↑ Desse bananene var bokstavligtalt svarte (!), men absolutt heilt fine når eg tok av skallet.
Bananmuffins til frukost, lunsj, matpakken, turmat, kveldskos, kaffikos… Desse passer til det aller meste♥
Ha en nydelig helg alle sammen!

Hei hopp!

Denne fredagen vil eg dele ein deilig oppskrift på sunne bananmuffins med blåbær. Desse lager du uten helsekostprodukter, samtidig som dei er uten tilsatt sukker. Dei overmodne bananene veit dokke♥ Gir både sødme og saftighet, uten at ein treng å bruke noko ekstra 🙂

Bananmuffinsane er også uten melk, og kan heilt fint lagast uten gluten dersom det er eit behov. Dei er grove, mektige og næringsrike.

Sanity Image

Blåbær kan du sjølvsagt byttast med anna smakstilsetning, eller du kan lage nøytrale bananmuffins. Hugs å lese tips 🙂

Sanity Image

Bananmuffins, 12 stk (i muffinsbrett)
3 modne bananer
3 egg
150 g havremjøl
50 g speltmjøl (eller anna tørrvare)
2 ts bakepulver

Valgfri smakstilsetning
Eg har brukt 2 ss frosne blåbær i kvar muffins

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn havremjøl, speltmjøl og bakepulver til en klumfri røre.

Hell røra i muffinsformer. Fyll cirka halve muffinsformen, tilsett blåbær, fyll opp resten av muffinsformen og tilsett litt blåbær på toppen igjen.

Steik midt i ovnen ei 15-20 minutt, eller til bananmuffinsane er gjennomstekt.

Sanity Image

Tips og alternativer
Valgfri smakstilsetning:her kan du gjerne bytte blåbær med andre typer frukt eller bær (bringebær, skogsbær, bananbiter, jordbær, eple etc). Du kan også bruke anna smakstilsetning som hakka sjokolade, nøttesmør, nøtter, sjokoladepålegg eller lignande. Ønsker du litt ekstra smak på røra kan du tilsette kanel, kardemomme, vaniljepulver, kakaopulver etc.

Tørrvare:du kan gjerne bytte havremjøl og speltmjøl med anna, valgfri tørrvare. Du kan bruke kun havremjøl, kun speltmjøl/kveitemjøl, glutenfritt mjøl eller det du måtte ønske. Men vær obs på at nokre mjøltyper har ulike bakeegenskaper og smak.

Liker du det veldig søtt?Desse bananmuffinsane er ikkje supersøte, sjølv om du bruker skikkelig modne bananer. Tilsett gjerne nokre spiseskeier med valgfri søtning dersom du vil at muffinsane skal vere litt søtare. Her kan du bruke akkurat det du ønsker (sukker, sukrin, honning, fibersirup etc).

Sanity Image

Hugs min gylne regel: jo meir modne bananer, jo bedre er dei å bake med.
Og med jo meir modne bananer så meiner eg ikkje bananene med noke få brune prikker på (sjølv om det går fint å bruke desse og). Lat gjerne bananene bli mørkebrune/flekkete/svarte. Dei er som regel like fine under skallet, men ekstra søte og gode til baking!

Sanity Image

Berre eit eksempel ↑↑
Desse bananene var bokstavligtalt svarte (!), men absolutt heilt fine når eg tok av skallet.

Sanity Image

Bananmuffins til frukost, lunsj, matpakken, turmat, kveldskos, kaffikos… Desse passer til det aller meste♥

Ha en nydelig helg alle sammen!

Annonse