Linda Stuhaug

Annonse

3. februar 2016

Svin med mango- og avokadosalat

Svin med mango- og avokadosalat
God onsdag!
For ei stund tilbake såg eg i arkivet at det er få oppskrifter på kvitt kjøtt – kylling og svin spiser eg ofte, så eg skal bli bedre på å dele oppskrifter med godt tilbehør her. Forrige veke lagde eg meg en smakfull mango og avokadosalat som eg brukte som tilbehør til både kjøtt og fisk. Den er søt, frisk, syrlig og litt spicy på samme tid – perfekt tilbehør til blant anna svin!
Svin med mango og avokadosalat, en super kvardagsmiddag på 15 minutter:
Svin med mango – og avokadosalat, 2 porsjoner 400 g ytrefilêt av svin salt og pepper en klatt smør eller olje til steiking
1 moden mango 1 avokado 1/3 chili 1/4 rødløk ferskpressa limesaft grovkverna pepper
Slik gjer du: 1. Skjær mango og avokado i mindre biter, rødløk i skiver og finhakk chili. Bland alt godt sammen med litt ferskpressa limesaft og grovkverna pepper.
2. Steik ytrefilêt av svin på middels temperatur 3-4 minutter på kvar side, til filêten er gjennomstekt og har fått en gyllen farge.
3. Server!
Kombinasjonen mellom den søte mangoen, krema avokadoen, smakfulle rødløken, spicy chilien og friske limen blir fantastisk godt, og den lages jo på berre få minutter!
Kva liker du av tilbehør til svin/kylling? 🙂 Kom gjerne med nokre gode forslag i kommentarfeltet – det er kjekt med inspirasjon andre vegen også!

God onsdag!

For ei stund tilbake såg eg i arkivet at det er få oppskrifter på kvitt kjøtt – kylling og svin spiser eg ofte, så eg skal bli bedre på å dele oppskrifter med godt tilbehør her. Forrige veke lagde eg meg en smakfull mango og avokadosalat som eg brukte som tilbehør til både kjøtt og fisk. Den er søt, frisk, syrlig og litt spicy på samme tid – perfekt tilbehør til blant anna svin!

Svin med mango og avokadosalat, en super kvardagsmiddag på 15 minutter:

Svin med mango – og avokadosalat, 2 porsjoner
400 g ytrefilêt av svin
salt og pepper
en klatt smør eller olje til steiking

1 moden mango
1 avokado
1/3 chili
1/4 rødløk
ferskpressa limesaft
grovkverna pepper

Slik gjer du:
1. Skjær mango og avokado i mindre biter, rødløk i skiver og finhakk chili. Bland alt godt sammen med litt ferskpressa limesaft og grovkverna pepper.

2. Steik ytrefilêt av svin på middels temperatur 3-4 minutter på kvar side, til filêten er gjennomstekt og har fått en gyllen farge.

3. Server!


Kombinasjonen mellom den søte mangoen, krema avokadoen, smakfulle rødløken, spicy chilien og friske limen blir fantastisk godt, og den lages jo på berre få minutter!


Kva liker du av tilbehør til svin/kylling? 🙂
Kom gjerne med nokre gode forslag i kommentarfeltet – det er kjekt med inspirasjon andre vegen også!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg