Sukkerfri vaniljefudge

/innholder annonselenker

God torsdag alle sammen!

Her er det fullt kjør med skule, eksamensperiode, blogg og jobb. Litt over to veker igjen så tar eg juleferie og turen fra Oslo til triveselsfylket, gjett om ho gleda seg!

Idag er eg i det søte hjørnet og vil dele oppskrift på sukkerfri vaniljefudge med dere. Denne er posta i fleire varianter tidligere, men eg har fått en del spørsmål om man blant anna kan bytte yaconsirup med fibersirup gold. Dette har eg prøvd denne gangen og derfor deler eg oppskrift på nytt, for fibersirup gold kan meir enn gjerne brukes!

Ca. 32 kalorier pr stk, sammenligna med vaniljefudge fra candyking som har nesten 80 kalorier pr. stk. 
Uten tilsatt sukker, gluten og kan lages laktosefri (evt. melkefri): 

IMG_2781


* Les tips & alternativer under for ingrediensbytting.

Sukkerfri vaniljefudge, 10-12 stk
2 dl usøtet vikingmelk*
40 g sukrin gold*
15 g yaconsirup, fibersirup gold eller honning
10 g ekte smør eller kokosfett
gjerne 1/2 vaniljestang eller eit dryss ekte vaniljepulver
evt. maldonsalt*

Slik gjer du:
1. Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter før du tar den ut og rører litt.

2. Sett bollen tilbake i mikroen, no skal den stå heilt til du får en tjukk, karamellfarga masse. Kor lang tid det tar varierer veldig, følg godt med mot slutten da riktig konsistens er viktig.

3. Om du bruker maldonsalt: dryss over formbare silikonformer etter eget ønske før du heller over karamellmassen. Sett i fryseren over natta eller kjøleskap over natta.

4. Oppbevar og server vaniljefudgen rett fra kjøleskapet. Kan også oppbevares i frys, da står den seg lengre.

Du kan også koke massen i en kjele eller helst teflonpanne. Førstnevnte tar lengre tid, ca. 40 minutter. Du skal på samme måte få en tjukk, karamellfarga masse. 

IMG_2761


Tips og alternativer*
Vikingmelk er eit usøtet og magert alternativ til fløte, men du kan selfølgelig bruke fløte også. For laktosefri variant bruker du laktosefri fløte. Det er ikkje så godt å lage melkefri vaniljefudge, men det går an å prøve med nokre typer melkefri fløter, men det kan gi noko anna resultat både på smak og konsistens.
Sukrin gold kan byttes med vanlig sukrin i denne oppskrifta, men sukrin gold anbefales.
– Det er fantastisk godt med litt maldonsalt i kombinasjon med den søte karamellen, men dette bestemmer du sjølv om du vil bruke.

IMG_2791


Veldig enkle og fantastisk gode – desse er og har i lang tid våre en storfavoritt hos meg (og fleire av dere!).

Her ser dere noken lignande oppskrifter, der eg har brukt vaniljefudge eller har laga en anna variant:

collage

1. Snickers sjokolade – vaniljefudge som karamell. Oppskrift HER.
2. Japp sjokolade – vaniljefudge som karamell. Oppskrift HER.
3. Brownies med innbakt vaniljefudge. Oppskrift HER.
4. Peanøttfudge. Crunchy og godt! Oppskrift HER.
5. Sjokoladefudge. Ingenting so slår denne! Oppskrift HER.
6. Lakrisfudge. For den som liker lakris. Oppskrift HER.

1448467627

Til slutt vil eg tipse om at det er GRÅTORSDAGS-TILBUD hos x-life idag – som oppladning til BLACK FRIDAY imorgon. Det er og blir enormt mange gode salg, vil du sikre deg dine størrelser og favoritter kan det vere lurt å tjuvstarte med dagens tilbud 🙂

God torsdag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

38 kommentarer

  1. Heisann. Så mye godt du lager 🙂 Jeg lurte litt på hvordan du oppbevarer dette og holdbarheten er? Tenker å lage litt sukkerfrie snacks til jul. Har svangerskapsdiabetes, så må ha noe å kose meg med mens alle andre frotser i godsaker 😛 Kan det fryses uten å bli ødelagt? 🙂

    1. Hei! Takk for det Torunn 🙂 Dei kan fint oppbevares i frysaren ca. 3-4 veker, eg har aldri hatt noko problem med det. Håper eg kan inspirere deg med sukkerfri oppskrifter fram til jul, det kommer masse godsaker framover 🙂

      1. Torunn

        Så spennende. Jeg skal definitiv følge med 😀 Siden din blir redningen min for denne jula 😉

      2. Så hyggelig å lese! Håper du finner masse spennande 🙂

  2. Hei!Er det mulig å bruke fiber sirup clear i denne oppskriften?:-) (istede for gold)

    1. Hei!
      Det veit eg dessverre ikkje, men eg ville absolutt brukt gold eller yaconsirup, da det også gir fra seg en del sødme. Men du kan alltids prøve 🙂

  3. Åh, gjett om jeg skal lage disse når juleferien starter! Elsker vaniljefudge!

    1. Så er vi to! Det er SÅ godt 🙂

  4. Hei!
    Kan man bruke Agavesirup isteden for gold eller yaconsirup? 🙂

    1. Hei!
      Ja, det skal gå fint 🙂

  5. Hei! Kunne du laget en versjon av denne oppskriften uten bruk av mikrobølgeovn? Det er så vanskelig å prøve seg frem når man ikke har peiling på hvilken temperatur og hvor lenge det skal være i kjelen 🙂

    1. Hei! Det står jo i innlegget at du kan koke massen i kjele. Bruk middels/høg temperatur, men pass godt på underveis. Tida varierer veldig, men det tar normalt 40-60 minutter. Lykke til 🙂

  6. Hei 🙂 Kan man bruke lett matfløte i stede for vikingmelk, eller er det kremfløte man må bruke?

    1. Du vil ikkje få en stiv fudge med lett matfløte nei. Kremfløte eller vikingmelk!

  7. Hei:)

    Jeg ble så fristet av dine fine bilder til å prøve meg på denne oppskriften.
    Jeg har min i frysen nå, etter seks timer har deler av den begynt å stivne. Det er litt «flekkete». Det er store lyse områder som har blitt til fugdekonsistens, men det er fortsatt noen områder som er mørke (den fargen den var før jeg satt den kaldt), den mørke delen er også mye bløtere.
    Har det skjedd deg? Lurer på om jeg har gjort noe feil.

    Jeg har brukt en rundt form, og tenkte å skjære den opp etterpå.
    Hva pleier du å ha den i?

    Mvh Line

    1. Hei! Dette skjer faktisk innimellom her også, dei gangane eg har tatt ut massen litt for tidlig. Men den stivner som regel til slutt (dagen etterpå) , men bruker lengre tid, og burde servers rett fra fryseren da den fort kan bli litt blaut i romtemperatur. Så idag burde den vere stiv 🙂

      Eg har mine karameller i en liten, firkanta silikonform eller porsjons-former.

  8. Nå når jeg har tatt den ut av frysen og inn i kjøleskapet, så har hele blitt ganske bløt igjen. Jeg tror ikke jeg får til å skjære de i fine firkanter. Hva kan ha gått galt her?

    1. Da har du dessverre ikkje fått riktig konsistens på karamell-massen før avkjøling… Med mindre du har justert noke på ingrediensene?

  9. Hei! Hvilken varme vil du anbefale på plata når man bruker kjele? Skal den boble mye? 🙂

    1. Litt over middels, så blandinga småkoker heile tida 🙂

  10. Cathrine

    Jeg har prøvd å lage disse to ganger nå og syns de blir så mørke i forhold til dine? Dine blir så lyse og fine. Har jeg for sterk varme? Og føler det blir mer karamell en fugde, hva gjør jeg galt? 😛

    1. Følger du oppskrifta heilt? Bruker du yaconsirup?
      Korleis koker du den? Eg har alltid fått fudge konsistes, men fargen er av og til litt mørkere, litt ettersom 🙂

  11. Kokte den 40min i teflonpanne. Tror det ble litt for lenge når jeg ser på dine. Ble litt kornete, ikke så glatt og flytende. Men smaken var god.

    1. I teflonpanne skal det ikkje ta så lang tid. Det pleier ikkje ta meir enn ca. 15 minutt då, men det varierer litt. Da veit du det til neste gang 🙂

  12. veslemøy

    Hei! er Cocosa det samme som du har linket til i oppskriften? Kan jeg bruke det? Og må jeg ha vaniljepulver i, har det mye å si? 🙂

    1. Du kan bruke cocosa / kokosfett ja 🙂
      Vaniljepulver er ikkje det viktigaste, men det gir en ekstra god vaniljesmak.

  13. Hvor lang tid tar det vanligvis i mikro? Syns det tok veldig lang tid, enda ikke begynt å tykne etter rundt 10 min

    1. Kjem heilt an på kor mange watt du har på. Noken må la den stå nærmare 15-20 minutt. Eg kjører det alltid på full guffe, så 10 minutt holder her 🙂

  14. Josefine

    Jeg lurte på om det går ann å bytte vikingmelk ut med noe annet laktosefri, siden jeg ikke tåler laktose ?

    1. Ja, det står i innlegget. Du kan bruke laktosefri fløte 🙂

  15. Hei.
    Dette såg berre rådeilig ut, skal lage til helga 😀 men blir litt skeptisk til å lage den i mikroen sidan du skriv at det må vera ein bolle som tåler sterk varme. Ser liksom føre meg at plastbollene smelter og glass sprekk :p kva nyttar du vanlegvis når du lagar i mikro?

    1. Eg bruker alltid plastbolle, aldri hatt noko problem med det. Men den må være litt tjukk og som sagt tåle varmen 😉 Du kan jo eventuelt koke i kjele, men det tar jo masse lengre tid!

  16. Heisann! Ser at det står «honning» som ingrediens i denne og mange tilsvarende oppskrifter. Kan man bruke all slags honning?

    1. Helst flytande honning, eg bruker ofte akasiehonning 🙂

  17. Hei. Jeg lagde denne i går, og når jeg smakte på den idag så synes jeg den har en veldig fløtemysost smak i stedet for mer likt som vaniljefugden.. Vet du hva jeg kan ha gjort galt? Jeg hadde ikke i vaniljepulver/stang da jeg så det ikke var nødvendig.

    1. Hei! Var det konsistensen som blei feil, eller var konsistensen som vaniljefudge skal vere? 🙂 Vikingmelk har en litt meir fløtemyseost-smak enn kremfløte, så eit tips er å bruke kremfløte framfor vikingmelk om du ikkje likte smaken 🙂

  18. Kan man bruke lønnesirup istede for yaconsirup?:)