Lompelasagne for alle

Hei, og god fredag!

Av og til må ein berre grave fram gamle favoritter i arkivet. Og denne er definitivt ikkje berre en favoritt hos meg, den er blitt en storfavoritt og en av mine alle mest populære middagsoppskrifter hos dere lesere også!

Speltlompelasagne la eg ut oppskrift på for snart eit år sida, så no ønsker eg å dele den på nytt for å kanskje spre oppskrifta til enda fleire. En perfekt helgemiddag for heile familien! Psst – hugs at eg også har posta oppskrift på søtpotetlasagne.

Å lage lasagne fra bunne går raskere enn man trur. Prinsippet med lompelasagne er å bruke lomper istedenfor pastaplater, her veit eg mange blir skeptiske – men prøv! Det fungerer heilt topp, smak og konsistens er virkelig som det skal. Psst! Du kan bruke dei lompene du foretrekker, om det er potetlomper, speltlomper eller kanskje du vil bruke heimelaga (glutenfri) lomper?

I tillegg har eg brukt cottage cheese som eit proteinrikt og lettvint alternativ for kvit saus som hører med i heimelaga lasagne – fortvil ikkje om du ikkje er fan av cottage cheese, for den smaker man ikkje.


Du trenger, ca. 3 personer
400 g karbonadedeig
250 g cottage cheese
2-3 ss tomatpurê
1 boks hakkede tomater
1 løk, hakka
2 fedd kvitløk + 1/2 chili, finhakka
1 dl vatn
krydder etter smak: oregano, salt, pepper og paprikakrydder
6-8 lomper
revet ost

Framgangsmetode

1. Sett steikeovnen på 180 grader. Steik karbohadedeig sammen med løk, kvitløk og chili. Tilsett tomatpurê, hakkede tomater, vatn og la det småkoke til en fylig kjøttsaus. Smak til med krydder.

2. Legg kjøttsaus i bunnen av ildfast form. Størrelsen er opp til deg, jo mindre form – jo fleire lag og høgare lasagne.

3. Legg lagvis slik: kjøttsaus, lomper, cottage cheese i 2-3 lag, før du avslutter med kjøttsaus og topper med ost.

4. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, ca. 20 minutter – gjerne med grillfunksjon dei siste minuttene.

Bruk gjerne ekstra ingredienser eller doble oppskrifta om den er til fleire. På bildene har eg brukt 600 g karbohadedeig og justert rester av ingrediensene og formen deretter.

Komplett er det ikkje uten en frisk salat!

Håper fleire vil prøve seg!
Du kommer til å bli en fantastisk smaksopplevelse rikare – inn med heimelaga og ut med toro 🙂

God helg alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

46 kommentarer

  1. Så veldig godt ut! 🙂

  2. Iselin Renée

    Det ser utrolig godt ut 🙂

  3. Har laget den flere ganger og den er alltid en suksess 😀

  4. Kamilla Haaland

    Så utrolig godt ut!!

  5. Linda Marie Stuhaug

    Kamilla Haaland: Det er absolutt en av mine favorittmiddager 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    Frida: Fantastisk 😀

  7. Linda Marie Stuhaug

    Iselin Renée: Det er virkelig godt! Berre å prøve seg 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Evelyn: Så bra 🙂

  9. Prøvde denne til middag i dag, og den blir nok en av favorittene i boka! Smakte fantastisk:) Har hveteintolleranse, og da passet denne perfekt i forhold til vanlig lasagne med både masse mer fett og usunne ingredienser! Takk for inspirasjon!:)

  10. Linda Marie Stuhaug

    Elise: Så hyggelig Elise! Setter pris på slike tilbakemeldinger, det er veldig kjekt å lese 🙂 Sjølv tåler eg lite kveitemjøl og blir dårlig av å spise pasta, så det var dell slik ideen kom opp fra starten! Ha en fin lørdag 🙂

  11. Nam! Pleier du å lage med squash som erstatning for pasta også? Eventuelt noen grunn til at du velger speltlompe eller søtpotet fremfor f.eks squash? 🙂

  12. Julie @ WolfItDown

    Perfekt fredagskos 😛 x

  13. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Så absolutt 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Anonym: Ja, eg har laga med squash fleire ganger før 🙂 Det er godt det og, men denne smaker jo som «ekte» lasagne med pastaplater, det gjer ikkje den med squash.

  15. Isabelle

    Vi hadde denne til middag i dag. Kjempe god!!? Fall i smak både hos liten og stor,så denne kjem vi nok til å lage fleire ganger!?

  16. Linda Marie Stuhaug

    Isabelle: Så hyggelig tilbakemelding å få, Isabelle 🙂 Det er mange som har sagt at den faller i smak hos liten som stor, så det gledes! Ha en super søndag 🙂

  17. Camilla

    Lagde denne retten i dag! Nydelig var den 🙂 Falt i smak hos hele familien 🙂 Har du noen gode juiceoppskrifter? Har kjøpt meg juicemaskin og trenger litt inpirasjon 🙂

  18. Gleder meg til å teste ut denne! Men jeg lurer på, vil det ha noe å si for smaken om man bruker mager cottage cheese i forhold til vanlig?

  19. Mari Alena

    En ny og spennende vri på lasagne! Må prøves ut 🙂

  20. Hei! Har du tips til hva man kan bruke i stedet for cottage cheese for en melkefri variant?

  21. Camilla

    Elsker denne lasagnen! Du er superflink, og inspirerer meg til og spise sunt. Stor takk til deg 🙂

  22. Linda Marie Stuhaug

    Camilla: Så utrulig kjekt å lese, Camilla! Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂

  23. Linda Marie Stuhaug

    TRINE: Skal du lage melkefri variant må jo du også ha melkefri ost, har du eit godt alternativ til det? 🙂 Grunnen til at eg ikkje skriver alternativt melkefri er fordi eg ikkje har prøvd å lage det sjølv, og her spiller hytteosten en større rolle. Men du kan du alltid prøve med vanlig kokosmelk, evt. kokoskrem 🙂

  24. Linda Marie Stuhaug

    Mari Alena: Det anbefales, du kommer til å få en god smaksopplevelse 🙂

  25. Linda Marie Stuhaug

    Emilie: Eg ville ikkje brukt mager, den har så lite fett at den vil skille seg ved høg temperatur 🙂

  26. Linda Marie Stuhaug

    Camilla: Topp, veldig kjekt å lese at den falt i smak 😀 Ja – sjå på juicekategorien under «oppskrifter» 🙂 Ellers blir juice godt nesten uansett, berre å mikse å trikse med frukt og grønt!

  27. Kristin

    Jeg vil takke for denne oppskriften, syns den er mye bedre enn vanlig lasagne, som jeg egentlig aldri har vært noe særlig fan av. Jeg gjorde den til tacospeltlompelasagne, da jeg tok altfor mye tacokrydder oppi, hehe, men den ble sinnsykt god. Jeg tok heller hele boksen med tomat og litt mindre vann, og da ble den virkelig helt perfekt. Sausen ble veldig god og tykk. Fikk bare til et lag med cottage cheese og speltlompe, fordi formen var såpass stor, men syns det var greit. Kjæresten min syns den var veldig god. Skulle jo egentlig lage den på fredag, men den passet vel så godt på en mandag, ettersom det var en blåmandag og influensa her, med null trening og null jobb. Igjen, takk for en fin og god oppskrift! 🙂

  28. hei 😀 prøvde denne helga som var. Kjempe god! Var veldig skeptisk til cottage cheese, men det var veldig godt 🙂 typen likte det også! Blir nok en ny hit i huset 🙂

  29. Linda Marie Stuhaug

    Sigrid: Så hyggelig! Alt for mange er skeptiske og ikkje tørr å prøve, men du er ei av dei som gjorde det – så det er knall 🙂 Takk for tilbakemelding!

  30. Linda Marie Stuhaug

    Kristin: Tusen takk for en lang og hyggelig tilbakemelding, Kristin! Det setter eg stor pris på 🙂 Da er det berre å lage lasagne til deg og kjæresten som helgemat framover, eller kva? Ha en super onsdagskveld 🙂

  31. Hele formen inneholder 1780 kcal (1736 ved bruk av maager cottage cheese) ved bruk av 4 Buers speltlomper og 200 g vanlig, revet hvitost på toppen. Dette gir ca. 127 kcal per 100 g og deles den på 3 pers blir det ca. 600 kcal per pers. (467 g lasagne per pers) Til å sammenligne har Toro sin lasagne 173 kcal per 100 g og 516 kcal per 300 g’s porsjon. 🙂

  32. Linda Marie Stuhaug

    Am: Tommel opp 🙂

  33. Prøvde endelig denne i dag, og den var kjeempegod! Var skeptisk til hvordan lompesmaken skulle bli i lasagnen, men det var jo akkurat som du skrev lenger opp her; den smaker som ekte lasagne 😀 Ha en fin onsdag!

  34. Linda Marie Stuhaug

    Linda: Så hyggelig at lasagnen falt i smak, Linda 🙂 Ha en super veke vidare!

  35. Maria Jansen

    Heihei! Tenkte å prøve ut denne til middag i dag, da den virker så spennende og god! 🙂 Men et spørsmål: har laktoseintoleranse og lurte på hva alternativet for cottage cheese kan være? Kesam eller rømme? Eller kanskje noe annet? 🙂

  36. Linda Marie Stuhaug

    Maria Jansen: Du kan lage en fyldig, kvit saus med laktosefri melk, ellers kan du prøve med rømme 🙂 Ikkje bruk mager laktosefri kesam, den blir for mager og vil skille seg.

  37. Kristin

    Denne var altså helt utrolig god. Så flott å få inspirasjon til sunnere og proteinrik mat. Gjorde litt endring, hadde 2 fedd hvitløk og 1 gulrot i skiver oppi kjøttsausen og rev litt muskatnøtt over cottage cheesen og serverte med revet parmesan. Har heldigvis nok til 2 middager til :). Så glad at jeg fant denne bloggen

    1. Så kjekt lasagnen falt i smak hos deg! Eg lurer ofte inn skjulte grønnsaker i kjøttsausen – ingen merker forskjell, og man får litt ekstra grønt i kostholdt 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere deg, Kristin!

  38. Denne var ufattelig god. Min sønn på 12 år elsket den og spurte om han også kunne få litt til kveldsmat. Brukte havrelomper.

    1. Så hyggelig å lese, Irene!! Veldig kjekt med slike tilbakemeldinger 🙂

  39. Hei. Tenkte jeg ville fryse den, er det best å fryse den før eller etter steking?

    1. Etter steiking er det eg har erfaring med vertfall, det fungerer heilt topp 🙂

  40. Camilla

    Henger meg på her: Utrolig godt! Har lagd den to ganger nå og justert litt etter min egen og samboers smak. Liker den bedre med kesam i stedet for cottage cheese, og vi droppa hvitløken på runde to. Ble bedt om å lage den i dag også! ✌

    1. Så kjekt å lese, Camilla 😀 Eit virkelig godt tegn at du blei bedt om å lage den igjen!

  41. Camilla

    Hei, kan denne lages i forveien, eks dagen før, og stå i kjøleskapet, til den skal stekes?

    1. Eg ville heller laga alt klart, og fiksa klar forma rett før den skal steikast 🙂