Annonse
22. februar 2016
Ristede kikerter – garantert sprø!

God mandag!
Har du prøvd ristede kikerter før? Kikerter ovnsbakes med diverse krydder og blir næringsrik supersnacks som både kan nytes som dei er, eller tilsettes i for eksempel salater for ekstra crunch. Utrulig godt og smakfullt, men her kan man justere type og mengde krydder etter kor sterkt man ønsker det.
Eg har tidligere delt oppskrift på ristede kikerter, men dei har aldri blitt heilt knasande sprø. Eg har prøvd og feila nokre ganger den siste tida og funne fram til en framgangsmetode som gir garantert gjennomsprø kikertsnacks! Det tar litt tid, men krever minimalt med innsats. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang, for dei kommer til å forsvinne fort:

Ristede kikerter, 1 skål
1 boks kikerter ( 250-300 g avrent)
krydder etter smak, eg brukte:
eit dryss salt og pepper, paprikakrydder, spisskummen, kvitløk
Slik gjr du:
1. Forvarm ovnen til 150 grader. Skyll kikertene godt under kaldt vatn og la dei renne godt av seg. Spre over tørkepapir og la dei bli så tørre om mulig.
2. Ha kikertene over i en bolle, tilsett rikelig med krydder og bland godt. Spre over en langpanne med bakepapir.
3. Steik midt i ovnen, vanlig over-undervarme i ca. 60 minutter. Snu litt på kikertene underveis. Sett deretter på varmluft og steik i 15 minutter. Følg med på slutten så kikertene ikkje svir seg. Avkjøl.

Mulighetane for variasjon er mange når det kommer til krydder:
lag gjerne en enkel variant med maldonsalt, eller kjør på med chili, kajannepepper, grillkrydder, kvitløk, tacokrydder også vidare…

Prøv å bytte ut fredagschipsen med denne snacken, det kan virkelig ikkje måle seg med en pakke potetgull – dette både smaker og gjer bedre for kroppen 🙂 Kikerter er både proteinrikt og fiberrikt, og inneholder en rekke vitaminer og mineraler!

Håper du er overbevist og vil prøve deg 🙂
Annonse