Saftig gulrotkake uten tilsatt sukker

Innlegget inneholder annonselenker

Hei og god lille-lørdag alle sammen!

No er det lenge sida eg har posta ei skikkelig festkake her på bloggen. Grunnen til at eg kaller det festkake er fordi den er stor og passer utmerket til bursdager, selskaper, kaffibesøk og det som hører med. Men sida den er sukkerfri, blodsukkervennlig, mager og eit næringsrikt alternativ kan den for all del nytes kvardag som helg 🙂

Gulrotkake er en av mine absolutt favorittkaker, også når det kommer til sunnere versjon. Denne er så saftig og god at ein ikkje skulle trudd den var nettopp det! Glasuren setter virkelig prikken over i-en, og denne gangen har eg laga den ekstra frisk og god med en ny type kremost eg prøvde. Nam!

IMG_2012

Sukkerfri og saftig gulrotkake, stor rund
4 egg
60 g sukrin+
100 g sukrin gold
100 g havremel
60 g speltmel (edit. For best resultant; bruk spelt eller hvetemel)
250 g kesam
2 ts bakepulver
4 ts kanel
2 ts kardemomme
2 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
300 g gulrot (før rasping)

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen alle ingrediensene utenom gulrot. Juster med litt vatn, ca. 0,5-1 dl om nødvendig for å få en fyldig kakerøre. Rasp gulrot, her anbefaler eg å finraspe halvparten og grovraspe andre halvparten. Vend inn i kakerøra til slutt.

2. Hell røra i smurt, rund form på 24-26 cm i diameter. Steik midt i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk underveis! Avkjøl.

IMG_2009


Gulrotkake glasur

1 pk kremost mandarin & ananas
1 pk philadelphia
150 g sukrinmelis
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes

Miks sammen og smak til om du ønsker den søtere. Bre over den avkjølte gulrotkaka. Oppbevar i kjøleskap.

IMG_2063


Anbefaler virkelig denne kremosten som en del av glasuren. Det løfta smaksopplevelsen fleire hakk! Har du den ikkje tilgjengelig kan du bytte den ut med meir philadelphia.

PS! Denne kremosten er tilsatt litt sukker. Må du ha kaka sukkerfri må du bruke philadelphia istedenfor. Er det ikkje så viktig at kaka er 100% sukkerfri, så anbefaler eg denne 🙂

IMG_2036

Nyt eit kakestykke eller tre med god samvittighet 🙂 Håper du lar deg friste til å prøve!

Synes du ingredienslista er alt for lang og du har ikkje alt tilgjengelig, så kan eg på det varmaste anbefale denne nøytrale kakemiksen til funksjonell mat. Du tilsetter ekstraingredienser etter kva kake du vil lage, deriblant gulrotkake, eplekake, sjokoladekake eller lignande, i tillegg til egg, kesam/olje og vatn. På 1-2-3 får du en sunnere versjon av favorittkaka di 🙂 Denne kakemiksen er fantastisk god og resultatet blir alltid like saftig og godt! Du finner den på heimesida til x-life slik som resten av ingrediensene ovenfor.

79126_Funksjonell_Mat_Bakemiks_for_sunn_kake_glute_1

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

122 kommentarer

 1. Nam! 1 pk Philadelphia orginal type liten 250 gram?

  1. Den lille er på 200 g, den eg har brukt 🙂

 2. Kan man bruke creme fraishe eller gresk yoghurt i stedet for kesam i denne?

  1. Det går nok fint 🙂 Men det må vere en vanlig/fullfett variant, ikkje gå under 8-10% fett.

 3. Karianne

  Det så utrolig godt ut! Går det an å bruke bare sukrin gold i selve kaken (regner med at det ikke kan erstatte sukrinmelisen i toppingen) ? Også lurer jeg på hvor mange gram philadelphia du har brukt, finnes jo pakker i ulike størrelse 🙂

  Tusen takk for deling av oppskrifter, blir alltid inspirert og sulten når jeg sjekker bloggen din!

  1. Hei 🙂 Ja, det skal nok gå fint å kun bruke sukrin gold i kaka. Men du må ha sukrinmelis til glasuren 🙂 200 g philadelphia, den normale størrelsen.

   Så kjekt å lese, Karianne! Håper eg kan fortsette å inspirere deg 🙂

 4. Takk for alle oppskrifter og inspirasjon. Du er kanon flink:) Blir denne bra å lage som muffins tror du? 🙂

  1. Tusen takk, Iselin! Ja, desse lager eg ofte som muffins også 🙂

 5. Jeg prøvde denne kaken! Stekte den lengre enn det sto, men fortsatt var den litt bløt inni!! Kan den spises selv om den er litt bløt?

  1. Ja, det er ikkje noke problem 🙂

 6. Mari Melsom Kristensen

  Hei. Hva kan jeg bruke i stedet for sukrin+, og hvor mye?

  1. Du kan bruke anna søtning tilsvarane 120 g sukker, men eg anbefaler ikkje vanlig sukrin.

 7. Hei ☺️ Jeg lagde kaken, men den blir så tynn.. Hever nesten ingenting. Brukte form på 24 cm, blandet i bakepulveret sammen med det andre ingr og vendte forsiktig inn gulerøttene, tok røren med en gang i formen og satt den i forvarmet ovn..
  Ellers, digger jeg oppskriftene dine og lager noe fra siden din ofte

  1. Så merkelig! Er du heilt sikker på at alle ingrediensene kom med? Aldri hatt dette problemet sjølv…

   1. Helt sikker.. Skjønner ikke greia. Får prøve igjen

   2. Jeg hadde ikje sukrin+, så brukte 160 g sukrin gold i steden for. Kanskje det har noe å si..?

   3. Det er mulig, men i utgangspunktet skal det også gå greit.

 8. Hanne K

  Laga disse som muffins i dag, hadde ikke fyll, men nydelige på smak! At det går an å lage noe så godt uten sukker er meg uforståelig. Og gledelig så klart 😉

  1. Så kjekt at oppskrifta falt i smak – sjølv uten glasur 🙂 Med riktige ingredienser kan sunnere alternativ smake like godt som ekte vare!

 9. Noen tips til hva som kan brukes i stedet for kesam om man er allergisk mot melk?

  1. Sotayoghurt kanskje? Men eg kan ikkje sei noko om korleis det påvirker resultatet på både konsistens og smak, dessverre…

   1. Jeg har prøvd med Soya yoghurt, det fungerte fint!

 10. Hanna Grevstad

  Jeg skal lage en stor variant for langpanne, skal jeg da doble porsjonen?

  1. Ja, det ville eg ha gjort 🙂

 11. Ann Cathrin

  kan en erstatte litt av sukring gold med sukrin melis 🙂 ?

  1. Det skal gå bra 🙂

 12. Holder glasuren seg 1-2 dager i kjøleskap?

  1. Jepp, ingen problem 🙂

 13. Hei! Ville bare si at denne var fantastisk god, første kake uten sukker jeg har laget. Lagde min med et ekstra eple og mørk sjokolade, veldig godt! Tusen takk for mange fine oppskrifter 🙂

  1. Så hyggelig å lese, Thea! En glede å inspirere med oppskrifter, håper eg kan fortsette med det 🙂

 14. Christine Marie

  Kaka ser kjempe god ut! Men veit du sånn ca hvor mange kalorier hele kaka er med glasur og alt?

  1. Nei, kalorier rekner eg ikkje på 😉

   1. Prøvde denne kaka idag. Jeg synes også røra ble litt tynn, stekte den i 40 min. Veldig god på smak, men synes den kanskje ble litt deiete inni. skulle det vært lagd eggedosis av egg og sukker først? Eller kunne jeg kanskje hatt litt mere mel i?

   2. Nei, du trenger ikkje piske eggedosis.
    Eventuelt kunne du tilsatt litt ekstra mel 🙂

 15. Hei!
  Så mye inspirerende! Dessverre innså jeg ikke at jeg trengte Sukrin + i stedet for Sukrin, og det er umulig å oppdrive en lørdag kveld. Kan jeg bruke bare Sukrin Gold? Eller er det bedre med litt Sukrin + honning?

  1. Hei! Eg har ikkje fått svart før no, men eg ville brukt kun sukrin gold 🙂 Kva brukte du?

 16. Hei! Hvor mange kalorier er det ca i kaka, evt hvert ‘kakestykke’?

  1. Kalorier må ein rekne på sjølv, eg ofra det ikkje en tanke 😉

  2. Det er ca 1260 kalorier i heile kaka

 17. Hvor lenge må muffinsene steke om man lager det, og husker du sånn ca hvor mange det blir?

  1. Og går det greit å bare bruke sukrin+?

   1. Ja, så lenge det tilsvarer samme søtningsmengde 🙂

  2. Det må du berre sjå an, men ca. halve steiktida. Men det vil alltid variere 😉 Det blir ganske mange muffins av denne oppskrifta, men det vil også variere ut fra størrelse.

 18. Hella Elise

  Endelig en gulrotkakeuten sukker!! Eg har svangerskapsdiabetes; denne må vel funke bra da? Helsing ei som saknar kaker noko innmari

  1. Hei!
   Ja, absolutt 😀

 19. Margunn Hol

  Hei. Prøver på kaka No men oppdaga at jeg har kjøpt og brukt sukrin vanlig og ikke pluss og røra er laget ferdig.. Kan jeg ha i mere sukrin gold? Samme mengde som sukrin pluss skulle ha?

  1. Du må ha nok søtning til at det skal tilsvare ca. 200 g sukker 😉 Ha i bakhodet at sukrin er kun 70% så søtt som sukker.

   1. Margunn Hol

    Oki. Har prøvd å bake den No. Såg høy og grei ut.. Men datt sammen da den hadde stått ute en stund.

   2. Lot du den steike lenge nok? Den vil som regel falle litt sammen, men skal ikkje synke for lavt så lenge den er godt nok stekt 🙂

 20. Katrine

  Hei! Har laget denne kaka for andre gang, og begge gangene ble den rå inni. Ikke kompakt, men faktisk rå. Hadde en litt mindre form, så første gangen stekte jeg den ca 45 min, sjekket med en kakepinne (ingen deig fulgte med), og den ble rå. Andre gang stekte jeg den i 65 min (!) og den var fortsatt rå inni! Nesten helt ut til kantene. Virker ikke som den vil stekes i det hele tatt, uansett hvor lenge jeg har den i ovnen. Har fulgt oppskrifta fra kokeboka di (som er utrolig flott!), hvor det er 400 g gulrot i stedet for 300 g. Har du noen formening om hvorfor dette skjer? Vært borti det før? Forøvrig synes jeg den ble alt for søt, så ved en eventuell neste gang skal jeg prøve mindre sukrin – smak og behag:)

  1. Hei!

   Då må eg nesten spørre kva du legger i ? Pleier du å måtte steike kaker lengre enn det står? Det er litt vanskelig å sei kvifor dette skjer, det kan vere formen, det kan vere ovnen, det kan vere oppskrifta+++. Men eg lager denne støtt og stadig, og den er på ingen måte rå. Men på eit tidspunkt så må jo den rett og slett bli gjennomstekt, så eg ville berre stekt den enda lengre eventuelt!

   1. Katrine

    Med rå mener jeg faktisk rå,altså at det er deig inni, ikke stekt. Ingen tvil om det. Steker jeg den lenger blir den bare svidd på toppen, selv med matpapir oppå. Men jeg tror jeg har oppdaget feilen/misforståelsen:) I boka står det ingenting om at det er 400 g gulrot FØR den raspes, men det nevner du her på bloggen når jeg sammenligner oppskriftene. Og det er stor mengdeforskjell på 400 g hel gulrot og 400 g ferdig raspet gulrot. Jeg har altså gjort sistnevnte, da det er det jeg har vært vant til skal gjøres fra andre gulrotkakeoppskrifter, men i dette tilfellet blir det nok feil. Skal prøve en tredje gang;) Må bli bra til slutt!

   2. Såpass! Dette har eg ikkje tenkt over, men det er sjølvsagt vekt FØR rasping 🙂 Dette skal eg få orna….

 21. Har hatt lyst til å prøve å lage denne lenge, så nå er det virkelig på tide!:-D Skjønner at den selvfølgelig er best fersk, men går det fint å fryse den ned? Og vet du om og evt. hvordan det blir hvis jeg bruker stevia i stedet for sukrin+?:-)

  1. Då er det berre å slenge seg rundt på kjøkkenet! Kaka kan fint frysast, men uten glasuren 🙂 Eg baker aldri med stevia, så det kan eg egentlig ikkje svare på, dessverre…

 22. Ann-Sophie

  Verste kaken jeg noen gang har smakt. 🙁 Altfor søt. Kunstig smak. Spesielt bittert smakte den mandarin kremosten.

  1. Synd den ikkje falt i smak hos deg, sånn er det berre nokon ganger 😉

 23. Hei! 🙂 hvilken størrelse har du brukt på form? 24? Skal bake denne i dag, baker ofte dine oppskrifter, har bare bommet på form-størrelse noen ganger, så vil prøve å gjøre eksakt her! Dine oppskrifter er desidert best <3 og veldig lett å justere til glutenfrie varianter for oss med cøliaki! Lykke til med leilighetssalg! Stor klem

  1. Hei Linn 🙂 Eg meina 99% sikkert at eg har brukt 24 cm form her ja.

   Så hyggelig at du lika oppskriftene mine! Håper eg kan fortsette å inspirere masse framover <3
   Tusen takk, og riktig god søndag til deg. Stor klem tilbake 🙂

 24. Noe annet jeg kan bruke istedet for havremel? Finner ikke på butikken

  1. Bruk anna meltype du 🙂 Men spørr etter havremel, det ligger ofte ikkje der man finner havregryn eller andre meltyper. Du kan også lage havremel sjølv bed å blende havregryn 🙂

   1. Connie

    Kan jeg bruke vanlig hvetemel? Og hvordan gjør jeg når jeg lager havremel- bare bruker vanlig havregryn og kjører i blender? Lik mengde?

   2. Hei! Ja, det kan du 🙂
    Havregryn og havremel veg det samme, men eg pleier berre å vege opp etter eg har laga havremelet. Lag gjerne 0,5-1 kg i slengen og oppbevar i ei glasskrukke 😀

 25. Hege S. Olsvoll

  Kjempegod og saftig kaka!
  Mi blei og glutenfri heilt tilfeldig då eg brukte glutenfrie havregryn til havremjøl, og mandelmjøl som andre alternativ. Hevde seg fint, men datt litt i hop etterpå, men fin konsistens allikevel. Glasuren var veldig god- frisk smak!

  1. Så kjekt å lese at kaka falt i smak, Hege 😀

  2. Min datt sammen også men ble helt rå i midten

 26. Den hadde trengt mye lengre steketid. Kaken er rå i midten enda den var mer en godt nok stekt på toppen og løsnet fra sidene. Irriterende når sånnt skjer.

  1. Det står jo faktisk i innlegget at du skal steike kaka til den akkurat er gjennomstekt. Det hadde gått an å legge eit bakepapir over kaka om den var gyllen på toppen og rå inni 🙂

 27. Hei!
  Går det bra å fryse kaka med glasuren?
  Mvh. Bjørg

  1. Ja, det går an – men det er litt meir gris enn å fryse den uten glasuren 🙂

 28. Hei. Eg vurdera å lage denne kaka i helga, men er litt skeptisk til sukrinmelisen har ikkje veldi mykje erfaring med det, men sist eg brukte det følte eg det blei ein veldi «kald» smak, og ikkje noko god ettersmak av produktet. Veit det lett kan bli sånn pga sukrinmelisen. Men er det noko ein merkar i denne kaka?

  1. Korleis man opplever sukrinmelis varierer fra person til person, så her må du nesten berre prøve deg fram altså 😉 Men eg vil nok dessverre tru at du kjenner den kalde smaken i glasuren om du har brukt dette tidligare i oppskrifter.

 29. Kan denne lages uten cottage cheese?

  1. Cottage cheese? Er ikkje noko cottage cheese i denne kaka her 😉

   1. Haha jeg leste feil heldigvis ang cottage cheese. Var jo kesam. Ble super gode. Absolutt en ny favoritt

   2. Så bra, Anita 😀

 30. Hvis jeg lager muffins av disse, for lenge skal de stekes? og hvor mye deig skal jeg ha i hvert muffinspapir? Kan de fryses med glasur oppå?

  1. Du må berre sjekke underveis. Er ikkje så enkelt å vite eksakt kor lenge dei skal steike, det vil også variere litt fra ovn til ovn 😉 Fyll opp ca. 3/4 av muffinsformen du. Kan frysast med glasur 🙂

 31. Hei, ser det er et gammelt innlegg men prøver likevel
  Kan man bruke mager kesam i stedet for vanlig kesam?
  Og kan denne serveres til Dia type 2? Jobber på sykehjem, og prøver å finne noen gode kaker til dem☺️

  1. Heisann! Får opp alle kommentarer 🙂 Ja, det kan den.
   Eg anbefaler ikkje mager kesam. Denne tåler ikkje så godt oppvarming og kan fort skille seg/gi eit tørt resultat 😉

 32. Aud Eliassen

  Hvis jeg ikke har sukrin+ hva ksn jeg bruke i stedet for den?

  1. Dobbel mengde sukrin gold eller sukrinmelis for eksempel 🙂

 33. Hei! Elsker bloggen din, men etter flere forsøk klarer jeg ikke den bismaken som sukrinmelisen har.. har du noen andre alternativ som gir samme konsistens og smak som melis?

  1. Hei! I utgangspunktet ikkje, dessverre… Sukrinmelis er vell den erstatninga vi har for melis. Men eg kan anbefale å kutte litt ned på sukrinmelisen, og blande inn litt Fibersirup Clear i tillegg til vaniljepulver. Det nøytraliserer sukrinen 🙂 Eventuelt kan det hende Tagatesse kan fungere å blande inn.

 34. Margunn Gaasvik

  Nå har jeg prøvebakt gulrotkaka etter alle kunstens regler… Den er nå tatt ut av ovnen og jeg ser at den har hevet veeeldig lite. er dette vanlig ved baking uten vanlig sukker? Jeg brukte rundform på 24 cm, kanskje d går an å bake den i en mindre form, eller blir d problemer med stekingen da? Jeg skal ha kaka til konfirmasjon så d hadde vært flott om den hadde vært litt høyere. Det lukter helt himmelsk, jeg hadde i skall av en appelsin i røra også, og gleder meg til å smake

  1. Hei! Nei, baksten skal kunne heve heilt fint med baking uten sukker. Den hever ikkje veeeldig mykje, men skal bli luftig. Visst du har fulgt oppskrifta heilt er det vanskelig for meg å svare på kva som ikkje har gått som det skal…

   1. June Marie

    Hei! Det kan være verdt å sjekke datoen på bakepulveret :). Mange har det liggende i mange år, og da er ikke effekten like god lenger. Skal forresten prøve meg på denne kaken nå. Gleder meg!

   2. Det er heilt sant!
    Håper kaka faller i smak, June Marie 😀

 35. Frank Einar

  Hei. Kremosten har vel tilsatt sukker?

  1. Hei! Ja, det gjer den. Det har eg skrevet i alle andre innlegg der eg har brukt kremosten, ser det har skjedd en glipp her. Skal notere det med det samme i innlegget 🙂

 36. Har akkurat bakt denne kaka.. Skal den være litt «klissete» når den er ferdigstekt? Stekte i 40 minutter, og stakk en strikkepinne i midten. Den var ren, og ingen røre på pinnen. Opplevde at den føltes litt klisstete, nesten som rå, da jeg skulle ta på glasuren. Men tenkte at det er vel det som er å være «saftig»?

  1. Den skal vere litt klissete, men ikkje slik at man skal oppleve den som rå. Det er ikkje det som er meint som saftig…

 37. Heia. Tror du at det fungere like fint med mandelmel? (slik at kaka blir glutenfri)

  1. Nei, kaka vil bli ganske tørr med mandelmjøl. Bruk heller ein nøytral mjøltype som gir saftighet i baksten 🙂

   1. Hvilket glutenfritt mel vil du anbefale? Har ikke særlig erfaring med glutenfritt, men ønsker å lage denne glutenfri til 17.mai 🙂

   2. Rismjøl, TEFF mjøl, havremjøl og bokhvetemjøl (lyst! det er viktig) er min anbefaling. Gjerne en kombinasjon 50/50 mellom to forskjellige 🙂

   3. Flott, takk for raskt svar! Har både rismel og bokhvetemel, så da blander jeg litt og bruker lik mengde havremel som i oppskriften 😀

   4. Så bra 😀 Håper den smaker!!

 38. Denne er god på smak, men konsistensen er som en svamp, ikke så delikat kunne man byttet ut havremel med vanlig hvetemel?

  1. Jaja, selfølgelig.

 39. Tove Valseth

  Hei. Nå er det forsøk nr. 2 på denne kaka. Den første ble rå inni selv med steketid på 50min +, helt fin da jeg stakk kakepinne i den men klappa sammen da jeg tok den og da var den rå inni. Jeg lurer på hvilken ovn har du? Nesten uten unntak, må jeg steke mye lengre enn hva oppskriftene dine tilsier. Så nå er jeg nysgjerrig på hvilken stekeovn du har?

 40. Hei, kan jeg bruke en kakeform som er 20cm? og evt hvor mye lengere må jeg steke den?

  1. Du kan bruke både større og mindre form, så lenge du tilpasser steiketida 🙂 Kor lenge kan ikkje eg svare på, det må du berre sjekke underveis.

 41. Hvor får man tak i havremel? Finner bare sånn brødmix pose. Har leita på alle butikker her..

  1. Eg finner det på ALLE butikker her eg bur. Har en følelse av at du ikkje leiter på riktig plass, for dette skal dei aller fleste butikker ha altså 😉 Spørr etter det 🙂 Ellers kan du jo berre lage havremjøl sjølv ved å finblende havregryn.

 42. Hei, har en springform på 20 cm, kan den brukes og bør jeg kutte ned på ingrediensene (feks 3/4 av oppskriften) eller steke lengere?

  1. Hei! Då trur eg at eg ville kutta ned på ingrediensane. 20 cm er vel lite, og eg er litt redd den ikkje blir gjennomstekt eller flyter over kanten under steiking. Alternativt kan du bruke en firkanta, ildfast form 🙂

 43. Camilla

  Kan man lage kaken uten kanel? Har lyst å lagen den, men har noen som er allergisk mot kanel.

  1. Selfølgelig 🙂

 44. Hvis jeg kjøper sunnerekakemix og bytter ut Olje mot kesam som du foreslår ovenfor – hvor mye kesam ville du hatt i? Står 1dl olje på boksen.

  takk:)

  1. Hei! Eg bruker 150 g original kesam, og bruker litt mindre vatn 🙂

 45. Vil det ha noe å si på smak og konsistens om den står i kjøleskapet over natten før den serveres? Og mulig å kutte ned på sukrinmegden? (Syns ofte det blir alt for søtt) ☺️☺️

  1. Hei! Nei, kaka er nesten best dagen etterpå 😀
   Kutte sukrinmengden må du vurdere sjølv 🙂

   1. Christina

    Godt å høre takk for svar

 46. Lagde denna og den ble veldig deigete selvom jeg stekte den i 45 min :/ vet ikke hva som har gått galt

  1. Avkjølte du den heilt? Den skal vere ganske saftig, men ikkje deigette 🙂

 47. Kaka var god, men den frostingen brant i halsen min? Klarte ikke å spise den dessverre :/

  1. Brant? Det høyres ikkje bra ut. Er det sukrinmelisen du reagerer på kanskje? Ein isande følelse?

 48. Prøver kaken her i dag. Men Jeg opplever at når jeg bruker sukrinmelis så blir den litt sukrete. Noen forslag til hvordan jeg kan unngå det ?

  1. Kva meiner du me «sukrete»? Uansett, du kan bruke litt finesse for eksempel 🙂