Annonse
18. juli 2016
Proteinrike matmuffins med ost & skinke

God mandag!
De som følger meg jamnt og trutt kjenner nok igjen denne oppskrifta på matmuffins – det er nemlig matmuffins med utgangspunkt i mine tidligere oppskrifter på blant annaproteinrikt havrebrød, proteinrike havrebriks, rundstykkerog hamburgerbrød. En oppskrift laga i mange varianter, rett og slett fordi grunnoppskrifta er så god og veldig populær hos dokke! Så denne gangen har eg rett og slett laga matmuffins med ost og skinke – like saftige, like sunne, like raske og like enkle:

Proteinrike matmuffins med ost & skinke, ca. 10 stk
2 egg
150 g cottage cheese
100 g kesam
150 g havregryn
100 g havremel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
100-150 g revet ost
150-200 g skinke i biter
4 stk vårløk
1/2 ts oregano
Slik gjer du:
1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver, salt og oregano, deretter havregryn og havremel.
2. Kna inn revet ost, skinke og vårløk. La deiga stå eit par minutter. Form til 8-10 matmuffins i muffinspapir eller bruk muffinsbrett.
3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-20 minutter, eller til matmuffinsene har fått en godt gyllen farge. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Matmuffinsene holder seg ferske eit par dager i kjøleskap, og dei smaker aller best om dei blir litt oppvarma før servering (men er også gode kalde!). Kan fint fryses og tines opp igjen seinare.

Tips!
Bruk gjerne grunnoppskrifta og fyll med det fyllet du måtte ønske. Tacokjøttdeig & ost, kjøttfyll i tomatsaus, pesto & skinke, grønnsaker & ost er nokre forslag.
Hugs å bruke glutenfritt havremjøl og havregryn for heilt glutenfri matmuffins.

Proteinrike, grove, mektige og knallgode!

Kanskje desse frister som turmat på neste langtur/fjelltur? Heilt supre er dei også å ta med i lunsjboksen på skule eller jobb! Nyt 🙂
Annonse