Linda Stuhaug

Annonse

9. desember 2025

Nydelig søtpotetmiddag med quinoa, marinert sopp & grønnkål - vegetar!

Nydelig søtpotetmiddag med quinoa, marinert sopp & grønnkål - vegetar!
reklame
Heisann!
Lyst å lage en skikkelig smakfull vegetarmiddag til jul? Då må du prøve den søtpotetretten her😍 Den har virkelig alt du trenger av gode smaker, og det er en skikkelig luksus og fantastisk god middag. Ved første augekast ser den kanskje litt avansert ut, på grunn av lang ingredienslisten og mange steg - men den er virkelig enkel å mekke sammen!
Oppskrifta er laga i forbindelse med eit samarbeid med Rema 1000 som eg har delt på instagram og FB sida mi idag, så vil du ha film av oppskrifta, så finner du den der. Alle bildene i innlegget er også tatt av Sara Johannesen Meek♥︎
Ingredienser, til ca 4 personer: Bakt søtpotet & grønnkål: 2 store søtpoteter 100 g grønnkål 1 ss olje salt og pepper Quinoa 6 dl vatn 3 dl quinoa 1 terning grønnsaksbuljong Oljeblanding/marinade til søtpotet og grønnkål: 2 ss olje 1 ss soyasaus 1 ss flytande honning 1 ts tørka rosmarin Marinert sopp 400 g aromasopp, delt i skiver ½ kinesisk kvitløk, finhakka eller pressa 2 ss smør 2 ss soyasaus 2 ss balsamicoeddik ½ ts tørka rosmarin eller timian salt og pepper Topping 150 g fetaost blokk Granateplekjerner fra1 granateple Framgangsmåte: 1. Start med søtpotet. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Skrell søtpotetene og del på tvers. Legg dei med innsida ned på eit skjærebrett og kutt tette snitt med 2-3 mm mellomrom, nesten gjennom med en kniv. Legg gjerne en tresleiv eller lignande på kvar side av søtpoteta når du kutter, så er det enklare å kontrollere. 2. Legg søtpotenene på eit steikebrett med bakepapir med innsida ned. Pensle over olje på overflata og krydre litt med salt og pepper. Sett midt i ovnen og la søtpotene steike til dei er nesten heilt møre, ca 30 minutter. I mellomtida lager du resten av tilbehøret. 3. Sett på kok quinoaen. Hell 5 dl vatn i en liten kjele, når vatnet koker skrur du ned temperaturen til middels varme, heller oppi quinoaen og setter på lokk. La dette småkoke i 15-20 minutter, til vatnet er fordampa. 4. Fortsett med marinert sopp. Steik soppen i ei tørr steikepanne i 5-6 minutter til den er tørr og gyllenbrun. Visp sammen marinaden i ei lita skål og hell i panna. La dette småsurre på medium varme til marinaden har trukke inn. 5. Rens granateple og smuldre opp fetaosten. Rør sammen oljeblandinga/marinaden til søtpotet og grønnkål. 6. No begynner nok søtpoteta å bli mør. Ta en ut av ovnen og pensle over marinaden. Ta grønnkålen i en bolle og hell over resten av marinaden. Bland godt sammen før du heller grønnkålen over steikebrettet med søtpotetene. Sett tilbake i ovnen og steik i 6-8 minutter, til grønnkålen begynner å bli gyllen. 7. Så er det berre å dandere til servering! Ta eie stort serveringsfat og legg over quinoaen. Topp med dei bakte søtpotenene, og fordel rundt den marinerte soppen og grønnkålen. Avslutt med fetaost og granateplekjerner. Server!
Noke å teste no i desember kanskje? Håper det frister😍

reklame

Heisann!

Lyst å lage en skikkelig smakfull vegetarmiddag til jul? Då må du prøve den søtpotetretten her😍 Den har virkelig alt du trenger av gode smaker, og det er en skikkelig luksus og fantastisk god middag. Ved første augekast ser den kanskje litt avansert ut, på grunn av lang ingredienslisten og mange steg - men den er virkelig enkel å mekke sammen!

Sanity Image

Oppskrifta er laga i forbindelse med eit samarbeid med Rema 1000 som eg har delt på instagram og FB sida mi idag, så vil du ha film av oppskrifta, så finner du den der. Alle bildene i innlegget er også tatt av Sara Johannesen Meek♥︎

Sanity Image

Ingredienser, til ca 4 personer:

Bakt søtpotet & grønnkål:
2 store søtpoteter
100 g grønnkål
1 ss olje
salt og pepper

Quinoa
6 dl vatn
3 dl quinoa
1 terning grønnsaksbuljong

Oljeblanding/marinade til søtpotet og grønnkål:
2 ss olje
1 ss soyasaus
1 ss flytande honning
1 ts tørka rosmarin

Marinert sopp
400 g aromasopp, delt i skiver
½ kinesisk kvitløk, finhakka eller pressa
2 ss smør
2 ss soyasaus
2 ss balsamicoeddik
½ ts tørka rosmarin eller timian
salt og pepper

Topping
150 g fetaost blokk
Granateplekjerner fra1 granateple

Framgangsmåte:
1. Start med søtpotet. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Skrell søtpotetene og del på tvers. Legg dei med innsida ned på eit skjærebrett og kutt tette snitt med 2-3 mm mellomrom, nesten gjennom med en kniv. Legg gjerne en tresleiv eller lignande på kvar side av søtpoteta når du kutter, så er det enklare å kontrollere.
2. Legg søtpotenene på eit steikebrett med bakepapir med innsida ned. Pensle over olje på overflata og krydre litt med salt og pepper. Sett midt i ovnen og la søtpotene steike til dei er nesten heilt møre, ca 30 minutter. I mellomtida lager du resten av tilbehøret.
3. Sett på kok quinoaen. Hell 5 dl vatn i en liten kjele, når vatnet koker skrur du ned temperaturen til middels varme, heller oppi quinoaen og setter på lokk. La dette småkoke i 15-20 minutter, til vatnet er fordampa.
4. Fortsett med marinert sopp. Steik soppen i ei tørr steikepanne i 5-6 minutter til den er tørr og gyllenbrun. Visp sammen marinaden i ei lita skål og hell i panna. La dette småsurre på medium varme til marinaden har trukke inn.
5. Rens granateple og smuldre opp fetaosten. Rør sammen oljeblandinga/marinaden til søtpotet og grønnkål.
6. No begynner nok søtpoteta å bli mør. Ta en ut av ovnen og pensle over marinaden. Ta grønnkålen i en bolle og hell over resten av marinaden. Bland godt sammen før du heller grønnkålen over steikebrettet med søtpotetene. Sett tilbake i ovnen og steik i 6-8 minutter, til grønnkålen begynner å bli gyllen.
7. Så er det berre å dandere til servering! Ta eie stort serveringsfat og legg over quinoaen. Topp med dei bakte søtpotenene, og fordel rundt den marinerte soppen og grønnkålen. Avslutt med fetaost og granateplekjerner. Server!

Sanity Image


Noke å teste no i desember kanskje? Håper det frister😍

Annonse