Linda Stuhaug

Annonse

23. januar 2017

Brokkoliburger

Brokkoliburger
Da er det mandag igjen!
Idag har eg nokn skikkelig digge vegetarburgere akâ brokkoliburgere å dele med dere. Desse blei så smakfulle, saftige og gode – håper virkelig fleire vil prøve seg altså!
Brokkoliburgerene er raske og enkle å lage og krever ingredienser du sannsynligvis har i kjøleskapet fra før. Eg lagde to porsjoner og hadde til middag i to dager, så dei kan gjerne oppbevares i kjøleskapet varmes opp igjen til eit seinare måltid.
Brokkoliburger, ca. 8 stk 2 stk poteter, ca. 200 g tilsammen 200 g brokkoli 70 g revet ost, eg brukte jarlsberg 1 egg 1/4 paprika 1/2 rødløk 1 sjalottløk 2 fedd kvitløk salt, pepper, grovkverna chili smør til steiking tillegg: tilsett gjerne 2-3 ss valgfritt mjøl for bedre bindeevne
Slik gjer du: 1. Kok eller damp potetene til dei er møre og brokkolibuketter i maks 2 minutter. Det er viktig at brokkolibukettene fortsatt har konsistens. Avkjøl. PS! Bruk gjerne poteter og brokkoli fra gårsdagens middag, eller kok klart i forveien. Da er desse klare på svært kort tid!
2. Finhakk paprika, rødløk, sjalottløk og press kvitløk. Kutt brokkolibukettene i små biter. Rasp ost og kokte poteter på eit rivjern. Ha alt i en bolle og bland godt.
3. Tilsett salt, pepper og eventuelt andre krydder/urter du liker. Eg brukte grovkverna chili, men tilsett det du trur vil gi god smak! Ha i egget og bland godt. Steik gjerne en lite prøvekake for å justere med meir krydder om nødvendig, eller eventuelt for å justere om brokkoliburgeren ikkje henger skikkelig sammen. Bruk eit ekstra egg om blandinga er tørr, eller mjøl om blandinga er blaut.
4. Klem massen til burgere mellom hendene og steik i litt smør på middels varme. Snu burgeren forsiktig når den har fått en gyllen steikeskorpe. Server nystekte (men dei er også gode kalde!).
Det er mange måter å servere brokkoliurgeren på. Eg lagde kvitløksdressing av gresk yoghurt, kesam, pressa kvitløk, salt og pepper som tilbehør, i tillegg til at eg hadde potetbåter og spisspaprika. Nydelig!
Andre måter kan være med burgerbrød, søtpotetfries, en frisk salat, guacamole. Eit anna tips er å forme brokkoliburgeren som pølser eller små boller, og servere med lomper eller i wraps med litt grønt og dressing.
Skikkelig saftige, smakfulle og gode. Desse kommer eg til å lage mange ganger framover, nam!
Prøv du også da vell 🙂
*

Da er det mandag igjen!

Idag har eg nokn skikkelig digge vegetarburgere akâ brokkoliburgere å dele med dere. Desse blei så smakfulle, saftige og gode – håper virkelig fleire vil prøve seg altså!

Brokkoliburgerene er raske og enkle å lage og krever ingredienser du sannsynligvis har i kjøleskapet fra før. Eg lagde to porsjoner og hadde til middag i to dager, så dei kan gjerne oppbevares i kjøleskapet varmes opp igjen til eit seinare måltid.

Sanity Image

Brokkoliburger, ca. 8 stk
2 stk poteter, ca. 200 g tilsammen
200 g brokkoli
70 g revet ost, eg brukte jarlsberg
1 egg
1/4 paprika
1/2 rødløk
1 sjalottløk
2 fedd kvitløk
salt, pepper, grovkverna chili
smør til steiking
tillegg: tilsett gjerne 2-3 ss valgfritt mjøl for bedre bindeevne

Slik gjer du:
1. Kok eller damp potetene til dei er møre og brokkolibuketter i maks 2 minutter. Det er viktig at brokkolibukettene fortsatt har konsistens. Avkjøl. PS! Bruk gjerne poteter og brokkoli fra gårsdagens middag, eller kok klart i forveien. Da er desse klare på svært kort tid!

2. Finhakk paprika, rødløk, sjalottløk og press kvitløk. Kutt brokkolibukettene i små biter. Rasp ost og kokte poteter på eit rivjern. Ha alt i en bolle og bland godt.

3. Tilsett salt, pepper og eventuelt andre krydder/urter du liker. Eg brukte grovkverna chili, men tilsett det du trur vil gi god smak! Ha i egget og bland godt. Steik gjerne en lite prøvekake for å justere med meir krydder om nødvendig, eller eventuelt for å justere om brokkoliburgeren ikkje henger skikkelig sammen. Bruk eit ekstra egg om blandinga er tørr, eller mjøl om blandinga er blaut.

4. Klem massen til burgere mellom hendene og steik i litt smør på middels varme. Snu burgeren forsiktig når den har fått en gyllen steikeskorpe. Server nystekte (men dei er også gode kalde!).

Sanity ImageSanity Image

Det er mange måter å servere brokkoliurgeren på. Eg lagde kvitløksdressing av gresk yoghurt, kesam, pressa kvitløk, salt og pepper som tilbehør, i tillegg til at eg hadde potetbåter og spisspaprika. Nydelig!

Andre måter kan være med burgerbrød, søtpotetfries, en frisk salat, guacamole. Eit anna tips er å forme brokkoliburgeren som pølser eller små boller, og servere med lomper eller i wraps med litt grønt og dressing.

Sanity Image

Skikkelig saftige, smakfulle og gode. Desse kommer eg til å lage mange ganger framover, nam!

Prøv du også da vell 🙂

*

Annonse