Linda Stuhaug

Annonse

27. desember 2017

Gløgg uten sukker

Gløgg uten sukker
Hei!
Denne oppskrifta burde så absolutt ha komt tidligare i desember, men bedre seint enn aldri – eller kva? Sukkerfri gløgg har nemlig vore etterspurt den siste måneden!
Å lage sukkerfri gløgg er virkelig superenkelt – du har alt i en liten kjele og deretter lager den seg sjølv. Gløggen krever riktignok litt forskjellige ingredienser, men det er nødvendig for å få smaken skikkelig. Du finner alle ingrediensane på dagligvarebutikken, så det er uansett overkommelig for dei fleste 🙂
PS! Du må sjølvsagt ikkje lage den sukkerfri – bruk gjerne vanlig saft m/sukker om du heller vil det 🙂
Heimelaga, sukkerfri gløgg 2 dl ublanda, sukkerfri solbærsaft* 6 dl vatn 2 stjerneanis 1 kanelstang 10 nellikspikre 1/2 vaniljestang, del i to og skrap ut frøa eit dryss kardemomme 1 klementin i skiver 1/2 sitron i skiver
Slik gjer du: Bland saman alle ingrediensane i en kjele og varm opp på middels varme. La blandinga trekke under kokepunktet i minst 30 minutter – gjerne lengre. Server varm, gjerne med hakkede mandler og rosiner om det er ønskelig.
Gløggen kan du fint oppbevare i kjøleskapet i fleire dager, og enten drikke kald eller varme opp igjen før servering 🙂
Tips og alternativer* – Eg har brukt ZERoh sin sukkerfrie saft med solbær & ingefær smak, men Lerum har også en sukkerfri solbærsaft som kan brukast. Då ville eg kanskje tilsatt 2-3 skiver fersk ingefær (men det kan sløyfast) for smaken sin del. Ellers kan du også bruke sukkerfri husholdningssaft.
– Visst du ønsker gløggen søtare kan du tilsette 1-2 ss sukrin gold eller honning.
– Synes du gløggen har eg for sterk saft-smak, tilsett 1-2 dl ekstra vatn.
Sjølvsagt kan du slå på stortromma å lage sukkerfri solbærsaft fra bunnen av, men det blir mykje meir tidskrevande og avansert, så derfor en enklare løysning med sukkerfri saft 🙂 Uansett, så håper eg dere som har etterspurt oppskrifta får den med seg, ellers kjem jo alltids jula igjen♥

Hei!

Denne oppskrifta burde så absolutt ha komt tidligare i desember, men bedre seint enn aldri – eller kva? Sukkerfri gløgg har nemlig vore etterspurt den siste måneden!

Å lage sukkerfri gløgg er virkelig superenkelt – du har alt i en liten kjele og deretter lager den seg sjølv. Gløggen krever riktignok litt forskjellige ingredienser, men det er nødvendig for å få smaken skikkelig. Du finner alle ingrediensane på dagligvarebutikken, så det er uansett overkommelig for dei fleste 🙂

PS! Du må sjølvsagt ikkje lage den sukkerfri – bruk gjerne vanlig saft m/sukker om du heller vil det 🙂

Heimelaga, sukkerfri gløgg
2 dl ublanda, sukkerfri solbærsaft*
6 dl vatn
2 stjerneanis
1 kanelstang
10 nellikspikre
1/2 vaniljestang, del i to og skrap ut frøa
eit dryss kardemomme
1 klementin i skiver
1/2 sitron i skiver

Slik gjer du:
Bland saman alle ingrediensane i en kjele og varm opp på middels varme. La blandinga trekke under kokepunktet i minst 30 minutter – gjerne lengre. Server varm, gjerne med hakkede mandler og rosiner om det er ønskelig.

Gløggen kan du fint oppbevare i kjøleskapet i fleire dager, og enten drikke kald eller varme opp igjen før servering 🙂

Tips og alternativer*
– Eg har brukt ZERoh sin sukkerfrie saft med solbær & ingefær smak, men Lerum har også en sukkerfri solbærsaft som kan brukast. Då ville eg kanskje tilsatt 2-3 skiver fersk ingefær (men det kan sløyfast) for smaken sin del. Ellers kan du også bruke sukkerfri husholdningssaft.

– Visst du ønsker gløggen søtare kan du tilsette 1-2 ss sukrin gold eller honning.

– Synes du gløggen har eg for sterk saft-smak, tilsett 1-2 dl ekstra vatn.

Sjølvsagt kan du slå på stortromma å lage sukkerfri solbærsaft fra bunnen av, men det blir mykje meir tidskrevande og avansert, så derfor en enklare løysning med sukkerfri saft 🙂 Uansett, så håper eg dere som har etterspurt oppskrifta får den med seg, ellers kjem jo alltids jula igjen♥

Annonse

7 Kommentarer

E

Elisa

10. desember 2018

hva gjorde vi galt at det ble byter smak?

Linda Stuhaug

12. desember 2018

Byter smak? Forstår ikkje heilt kva du meina?

T

Therese Helene

13. desember 2020

Min ble også bitter i smak, bismak på slutten av slurken :/

Linda Stuhaug

13. desember 2020

Her må man nesten smake til. Som det står i innlegget så kan du bruke 1-2 ss søtning for å få den litt søtare. Er nok ikkje meir enn det som skal til for å fjerne den småbitre smaken 🙂

S

Svanhild

9. desember 2020

Bitter smak, trur eg Elisa meiner 🙂

S

Sandra

6. november 2019

Hei! Om man ønsker å lage denne i alkoholholdig variant, vet du hvor mye rødvin eller sprit man skal ha oppi, og hvor mye av vannet man da skal la være å tilsette? Og når alkoholen skal tilsettes? ( så alkoholen ikke fordamper)

Linda Stuhaug

7. november 2019

Hei! Nei, det veit eg dessverre ikkje 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg