Grove, enkle frukostmuffins med blåbær

God tirsdag alle sammen!

Idag har eg en ny oppskrift på naturlig søte, proteinrike og grove havremuffins aka frukostmuffins til dokke. Dei passer like godt til matpakken som turmat eller kveldsmat også – og du kan gjerne lage fleire ulike smaksvarianter av samme deiga når du først er i gang! Desse er både raske og enkle å lage, og holder seg ferske i fleire dager – så perfekt å lage opp og ha i fleire dager.

Første varianten eg posta var grunnoppskrift med ferske bringebær og banan – Grove, enkle frukostmuffins – som du finner oppskrift på HER;

Grunnoppskrift på frukostmuffins, 12 stk
1 moden banan
200 g kesam eller cottage cheese, evt. kokoskrem for melkefri variant
2 egg
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ss honning
100 g havregryn
100 g havremel

Valgfri ekstraingredienser i deiga/i muffinsane/på toppen – denne gangen har eg brukt ca. 150 g frosne blåbær, rørt saman med 2 ss flytande honning som eg fordelte i midten av muffinsane (altså mellom to klatter med røre). Deretter hadde eg litt ekstra blåbær + hakka valnøtter på toppen.

Slik gjer du:
Mos banana klumpfri med en gaffel. Rør sammen med kesam, egg, bakepulver, kanel og honning. Visst du bruker cottage cheese istedenfor kesam anbefaler eg å mose blandinga klumpfri med en stavmiksar.

Vend inn havregryn og havremel, bland godt. Tilsett eventuelt ekstraingredienser i røra om du ønsker det.

Fordel deiga i 12 muffinsformer, helst muffinsbrett som du smører lett med olje/smør om nødvendig. Fordel valgfri ekstraingredienser i midten/toppen av muffinsane.

Steik på 180 grader, over-undervarme i 15-25 minutt, eller til dei er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Tips og alternativer
For 100% glutenfri havremuffins, bruk glutenfri havregryn og glutenfritt havrmjøl. Du kan fint male havregryn til havremjøl i en blendar.

Det som er heilt topp med desse muffinsane er at du kan variere dei etter smak og behag. Bruk frukt, bær, nøtter, frø eller ulike smakstilsetningar i grunnoppskrifta og lag din egen variant!

Muffinsane er like gode kalde som varme, og kan pppbevarast i kjøleskapet i 3-4 dager. Kan også fint frysast 🙂

Nyt sunne, gode og enkle muffins med den beste samvittighet! Og nei, det er ikkje meininga at det skal vere luftige og sukkersøte blåbærmuffins, desse er meininga skal vere så næringsrike og mektige at du kan ete dei som eit fullverdig måltid.

Lag din egen variant og del den gjerne!

Håper det frister 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

 1. Hei. Er det mulig å bytte ut bananen med noe for oss som ikke liker det? Emlers så de veldig gode ut!

  1. Det er ingen banansmak i muffinsane, det er for å gi saftiget og sødme. Men om du absolutt ikkje vil bruke det, så kan du erstatte det med meir kesam, men då må du også bruke litt meir søtning sannsynligvis, ellers blir dei fort bitre 🙂

 2. Perfekt for en som ikke er så veldig begeistret for tørre skiver i matpakken Testet disse ut i dag, garantert ny favoritt!!

  1. Hurra, så kjekt å lese Åsne!! 🙂

 3. Hei
  Takk for superfin oppskrifter. Jeg ser du bruker veldig mye havremel. Er det noen grunn til det? Jeg liker ikke konsistensen særlig godt. Tenkte kanskje å bytte det ut med rug og spelt. Men er det like sunt, eller bør jeg holde meg til havre likevel?

  1. Havre bruker eg fordi det er enkelt, billig og godt (etter mi meining). I tillegg gir det grovare resultat uten at det går særlig ut over smak og konsistens, og fungerer veldig fint i slike oppskrifter 🙂 Bytt det gjerne med spelt eller rug, du 😉

   1. Ok, tusen takk for svar. Og takk for kjempemange fine oppskrifter. Bruker de hele tiden.

   2. Så hyggelig å lese Laila 🙂

 4. Så enkelt , sunt og godt

  1. Ikkje sant!! 🙂

 5. Elisabeth

  Ser du bruker honning i flere av oppskriftene dine. Vil du si honning er sunt? Isåfall hvorfor? 🙂 Jeg er bare nyskjerrig! Elsker oppskriftene dine 😀

  1. Eg bruker ikkje så veldig ofte honning, det er egentlig ganske sjelden 😉 Honning er eit sunnare alternativ til sukker, då det inneholder næringsstoffer som ikkje sukker har. Takk for det, Elisabeth 🙂

 6. Nam!! Disse var kjempe gode! Kjempe glad for at jeg ramlet over bloggen din hin dagen! Har prøvd disse med både blåbær og bringebær, funker like bra begge deler 🙂

  1. Så kjekt du likte oppskrifta, Mari 😀 Her er det berre å variere med ulike typer bær og smakstilsetninger 🙂

 7. Kan jeg bytte ut honning med noe annet? Liker ikke smaken av honning

  1. Du kjenner ikkje smaken av honningen når det er så lite 🙂 men ja, du kan bruke anna valgfri søtning.

   1. Forslag til hva honning kan erstattes med? 🙂

   2. Kva som helst av anna søtning 😉 Bruk det du liker/har tilgjengelig 🙂 Sukrin, sukker, fibersirup osvosv.

 8. Hei!
  så mange herlige oppskrifer 🙂
  Jeg tåler ikke egg, har du tips til hva jeg ken bruke i stede?

  Mvh.
  Elisabeth

  1. Hei!

   Veldig mange av lesarane mine bruker «no egg» erstatter i oppskrifter som dette med stor suksess 🙂

 9. Karoline Herleiksplass

  Kan denne stekes på varmluft? 🙂

  1. Ja, sjølvsagt 🙂 må berre korte ned steiketida litt.