Annonse
2. mai 2018
Kreolsk torskegryte

Hei godtfolk!
Eg er tilbake i Oslo for nokre dager, men før eg reiste fikk eg laga ein av dei beste torskemiddagane eg har ete på lenge. Kreolsk torskegryte er herved på min topp 3 liste over favoritt kvardagsmiddager! Den var både rask og enkel å lage (ca. 20 min!), var skikkelig smakfull og skikkelig god på samme tid (eg sleika rein tallerken!) og ikkje minst så er den super å variere med andre typer grønnsaker, fisk eller skalldyr.
Oppskrifta er inspirert av flinke Linn Sprudlendesunn, og du finner innlegget HER. Smakane minner om thaigryte med red curry paste som smakstilsetning, men kreolsk torskegryte slik som Linn kaller gryta, hørtes rett og slett hakket bedre ut! Her har du min vri på oppskrifta, som er naturlig glutenfri og kan fint lagast melkefri:

Du trenger, 3-4 personer
600 g naturell/lettsalta torskefilet
1 bunt vårløk
1 stor paprika
6 mellomstore gulerøtter
2 fedd kvitløk
4 ts red curry paste
1 ts karrikrydder
1 ts paprikakrydder
1 boks (300 g) creme fraiche
1 kartong (250 ml) kokosmelk
1-2 ss smør/olje
salt og pepper
Slik gjer du:
1. Skjær vårløken og paprika i passelige biter, gulerøtter i skiver og finhakk kvitløk. Steik i smør/olje.
2. Tilsett red curry pasta, karrikrydder og paprikakrydder. La det surre 2-3 minutt før du tilsetter creme fraiche og kokosmelk. Kok opp og la det småkoke i 2-3 minnutt.
3. Tilsett torsk i terninger. La gryta kose seg rett under kokepunktet i 3-4 minutt, til torsken er ferdig. Smak til med salt og pepper, og eventuelt meir red curry paste/karri/paprika om nødvendig.
4. Server straks med det tilbehøret du ønsker!

Tips og alternativer*
– Tåler du ikkje melkeprodukt kan du erstatte creme fraiche med 1 kartong ekstra med kokosmelk. Eg vil ikkje anbefale light kokosmelk.
– Her kan du også bruke dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Purreløk, brokkoli, squash etc…
– Er gryta litt tynn kan du blande ut 1-2 ss maisenna i litt vatn, og justere konsistensen med litt etter litt til den er passelig. Hugs at gryta då må småkoke.

Som tilbehør passer det meste; ris, bulgur, potet, potetmos, potetbåder etc. Eg hadde quinoa som tilbehør og synes det var heilt perfekt kombinasjon!

Og du? Restande smaker minst like god – om ikkje bedre – dagen etterpå. Då har smakane fått satt seg skikkelig! Så lag gjerne stor porsjon og ha til middag i to dager, eller ta med restane i matpakken.

Eg skal prøve meg fram med andre typer fisk/skalldyr, har trua på at både laks, ørret, scampi, reker, krepsehaler er ypperlig erstatning for torsken!
Velbekomme og god middag 🙂
Annonse