Heimelaga, sunn pizza med proteinrik havrebunn

Hei godtfolk!

Det er både superenkelt og skikkelig digg å lage ein heimelaga pizza av den sunnare typen. Eg har nokre forskjellige oppskrifter på pizzabunner her på bloggen no, men dagens variant er heilt ny 🙂 Eg har laga denne i fleire år sjølv, men aldri fått ut fingeren og delt oppskrifta med dokke. Det er på høg tid!

Dette er ein proteinrik havrebunn med cottage cheese, havre og egg som hovedingredienser. Nesten for sunt til å vere godt? Neida, det er virkelig heilt fantastisk digg! Pizzabunnen lager du på 1-2-3, og deiga treng verken elting eller heving. Alle ingrediensane finner du på dagligvarebutikken og det er absolutt ikkje noko hokus-pokus. Deiga smørast utover bakepapiret, forsteikast og deretter topper du med akkurat det fyllet du ønsker 🙂

Pizzabunnen er relativt mektig og næringsrik, ettersom den består av 100% havre. Det betyr også at den er så grov som du kan få det. Men veit du kva? Det kjennes absolutt ikkje ut som det! Pizzabunnen blir både luftig, saftig og godt sprø i kantane. Dette er pizza som passer både kvardag og helg, store og små 🙂

Til en pizzabunn treng du:
400 g (1 stort beger) original cottage cheese
300-350 g havregryn eller havremjøl*
3 egg
1 ss bakepulver
1 ts salt
0,5 dl vatn

Slik gjer du:
Visst du bruker havregryn: ha alle ingrediensane i en bolle og kjøt blandinga heilt glatt med stavmiksar. Visst du bruker havremjøl: ha alle ingrediensane utenom havremjølet i en bolle, kjør blandinga heilt glatt med stavmiksar, bland deretter inn havremjølet.

La den klissette deiga svelle i 10 minutt. Bre deiga utover eit steikebrett med bakepapir, jamnt og tynt. Forsteik pizzabunnen på 180 grader varmluft i ca. 15 minutt, eller til den er godt gyllen og sprø. I mellomtida lager du klart fyllet.

*du bruker naturligvis glutenfritt havregryn/havremjøl for 100% glutenfri pizzabunn. 

Du kan sjølvsagt bruke akkurat det fyllet du ønsker! Om du vil lag ein digg tomatbasert kjøttsaus, om du vil ha kvit pizza med spekeskinke, kylling eller skinke, om du vil lage vegetarpizza med godt fyll… Bruk fantastien!

Pizzafyllet eg brukte:
Pizzasaus
Karbonadedeig
Spinat, rødløk, paprika
Revet ost
Pepperoni

Slik gjorde eg:
Smurte pizzasausen over bunnen, toppa med stekt karbonadedeig (med litt krydderier), grønnsaker, revet ost og til slutt pepperoni.

Steik pizzaen på 180 grader varmluft eller 200 grader over-undervarme til osten er smelta og gyllen. Server!

Topp gjerne pizzaen med litt ruccola, server med en fargerik salat (og eventuelt en digg dressing) – så måltidet er komplett♥

Du kan bruke både kjøpt og heimelaga tomatsaus. Eg lage min på slump av hakka tomater, tomatpurè, kvitløk, sjalottløk, friske urter (basilikum, men oregano er også godt), salt og pepper. Hadde eg hatt fersk chili hadde eg også brukt litt av det 🙂

Heimelaga, sunn pizza på sitt beste! Denne varianten håper eg fleire har lyst å prøve seg på 🙂 Det nærmer seg helg, så kanskje det frister med pizza til helgemiddagen? Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskriftene de prøver ut!

Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

46 kommentarer

 1. Ser veldig godt ut kan man bruke lettvarianten av Cottage cheese?

  1. Du KAN det, men den blir best med original kesam + at den tåler bedre oppvarming 🙂 Lettvarianten er meir vannette i konsistensen, så reduser noko på vannmengden visst du bruker denne.

 2. Laget bunnen forrige helg, med annet fyll. HELT SUPER

 3. Solveig sørensen

  Dette tror jeg blir min fastw pizzabunn

  1. Herlig, Solveig! Det er kjekt å lese 🙂

 4. Henriette

  Er denne oppskriften for mange personer? Er alene, så ønsker å posjonere måltidene mine for mindre svinn og overspising

  1. Ja, den passer nok best for ca 4 personer 🙂 Men pizzaen er jo heilt super å fryse ned etter steiking, så har du en lettvint middag seinare!

 5. Kristine

  Spennende, denne skal jeg prøve. Lager ofte søtpotetpizza etter oppskrift fra deg. Hvilken bunn liker du best, og hvilken er sunnest av denne og søtpotetpizzabunn?

  1. Hei! Kva bunn eg liker best kjem heilt an på fyllet og kva eg har lyst på, hehe 😉 Klarer ikkje velge mellom desse to, godt med begge 🙂 Eg vil heller ikkje påstå at nokon av desse er noko sunnare enn den andre, begge to er grove og næringsrike, og eit sunt alternativ.

 6. Hei! Går det an å fryse bunnen når den er halvstekt, og så tine den og steke ferdig med fyll senere? 🙂

  1. Hei! Ja, du kan fryse bunnen etter den er forstekt 🙂

 7. Denne var helt fantastisk! Brukte mager cottage cheese da butikken var fri for originalen, men det fungerte helt fint! Endelig en GOD (glutenfri) pizzabunn som jeg også kan spise! I tillegg var den jo lekende lett å lage, selv i en travel hverdag! Jeg er virkelig imponert over hvor dyktig du er. Rettene dine blir hyppig brukt da jeg ikke kan spise gluten og min datter ikke kan spise sukker. Så glad for at jeg «fant» deg!

  1. For en hyggelig tilbakemelding å få Kine! Tusen hjertelig takk 😀 Stas å lese at pizzaen falt i smak – håper eg kan inspirere med mange fleire oppskrifter framover. Klem til deg 🙂

 8. Kan man bruke speltmel i stede for havregryn/havremel? Gikk akkurat tom for havregryn..

  1. Hei! Tja, du kan jo prøve, går sannsynligvis fint 🙂

 9. Denne pizzaen har jeg laget noen ganger og er fantastisk god. Det er forresten alle oppskriftene herbruker de så og si hver dag❤

  1. Så hyggelig tilbakemelding, navnesøster 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere deg framover <3

 10. Vidar Mathisen

  Da var denne pizzabunnen testet ut, og vi var alle tre superfornøyd, både han med Cøliaki og de to uten. Tusen takk for flotte oppskrifter, nå er det litt pause før vi skal kose oss med krydderkake som også er en av dine knallgode oppskrifter

  1. Så hyggelig med tilbakemelding, Vidar! Veldig kjekt pizzaen falt i smak 😀

 11. Hei! Lagde denne for en liten stund tillbake og den ble kjempe god! Men nå har jeg ikke laktosefri cottage cheese, og det finnes desverre ikke i Norge. Går det an å bytte med noe annet? Kesam finnes kun som lettvariant i Norge, går det greit?

  1. Hei! Eg ville heller brukt laktosefri lettrømme 🙂

 12. Anbefaler du å bruke havregryn eller havremel? Og hvor mye bør man bruke dersom man bruker havremel, med tanke på at det blir «mer» enn om man bruker havregryn, hvis du skjønner?

  1. Eg anbefaler sjølvsagt havremjøl når det er havremjøl som står i ingredienslista 🙂 Mengden står også oppgitt, så litt usikker på kva du egentlig meiner her…?

 13. Cecilie Lauritzen

  Hei. Kan man lage feridig deigen på morningen å ha den med på hytta å steke på kvelden? Eller ville du heller da hatt med fyrste/halvstekte bunner?
  Gleder meg til å prøve denne oppskriften!

  1. Hei! Eg ville forstekt bunnen slik som står beskrevet, og tatt på fyllet og ferdigstekt pizzaen på hytta 🙂 Håper den smaker 😀

   1. Cecilie Lauritzen

    Takk.

 14. Christine

  Er det mulig å halvere denne?

  1. Sjølvsagt 🙂

   1. Christine

    Hvor mange egg bør brukes da? 1 eller 2?

   2. 1,5. Eventuelt 2 små eller 1 stort 😉

 15. Denne pizzaen e kjæmpego, funka fint med mager cottage cheese, fikk boka i går og gleda mæ te å prøv ut mange av oppskriftene:) selv om æ allerede har funnet mine favoritter på bloggen din som æ nok blir å notere ned.

  1. Det er hyggelig å lese, Sissel 😀

 16. Super pizzabunn! 🙂
  Jeg strevde litt med å smøre ut deigen på steikebrettet. Noen tips?

  1. Så bra 😀
   Ingen supertips her i gården, Eg bruker berre hendene/en slikkepott til å smøre utover 🙂

 17. Denne var god!

  1. Så kjekt å lese 😀

 18. Wow! Er helt imponert over hvor god denne bunnen var. Selv mannfolka i familien, som er det skeptisk til å endre på det vante var overvunnet ved første tugge.
  Sprø, luftig og smaksrik. Oppleves over hode ikke som tung eller grov.

  1. Fantastisk tilbakemelding, Sunniva 😀 Tusen takk, det var veldig kjekt å lese!

 19. Hei! Hva bruker du til å bre deigen utover? Jeg synes det var litt vanskelig og klissete.

  1. Hei! Eg bruker slikkepott eller hendene 🙂

 20. Sissel Oliva

  Kjempegod! Og alle fire ble mette på en pizza. Har allerede delt den med venner. Tusen takk!

 21. Hei,

  Jeg er i utgangspunktet ikke noe glad i cottage cheese i seg selv. Hvordan er det når man bruker det i denne( og annen bakst)? Har det noe markant smak av cottage cheese, eller forsvinner dette litt i helheten? Er så mange oppskrifter jeg har styrt unna grunnet cottage cheese.

  1. Du kjenner ingen smak eller konsistens av cottage cheese så lenge du følger det som står om å mose det klumpfritt 🙂 Det gjelder alle oppskrifter.