Annonse
21. mars 2019
Sunnare snickerskonfekt-kake

Snickers altså! En kombinasjon som aldri slår feil!
Denne oppskrifta på snickerskonfekt-kake har blitt etterspurt heile veka, etter eg delte nokre bilder på instastory forrige veke. Og det forstår eg godt, for denne snickerskonfekt-kaka slår dei fleste snickerskombinasjoner eg har laga hittil (trur eg!). Vi snakker sjoko-peanøttbunn med deilig karamell, peanøttsmør, peanøtter og sjokoladetopping. Høyres ikkje det berre sjukt digg ut…?

Det kan nesten høyres litt avansert ut også, men det er det overhode ikkje. Ingrediensane til bunnen mikser du berre sammen og presser ut i en form. Karamellen koker enkelt for seg sjølv. Og når dette er på plass gjenstår det kun å bre over peanøttsmør, peanøtter og smelta sjokolade. Superenkelt, og absolutt overkommelig for alle!

Snickerskonfekt-kaka er uten tilsatt sukker og gluten (bruk glutenfri havregryn). Dette er ei kake du neppe vil tru er eit sunnare alternativ når du smaker på den!

Lag 1, sjoko-peanøttbunn:
200 g salte peanøtter
150 g ferske dadler (vekt uten stein)
50 g havregryn
2 ss sukrin gold (eller 2 ss anna, valgfri søtning)
2 ss kakao
Lag 2, karamell:
3 dl kremfløyte eller usøta vikingmelk
80 g fibersirup gold eller sukrinsirup gold*
2 ss smør
Lag 3, peanøtt:
200 g crunchy peanøttsmør
50-100 g salte peanøtter
Lag 4, sjokoladetopping:
100 g sukkerfri sjokolade eller anna sjokolade
evt. litt maldonsalt

Slik gjer du:
1. Start med karamell: ha alle ingrediensane i ein kjele. Kok opp under omrøring og la karamellensausen småkoke i ca. 20 minutt, til en fyldig konsistens og gyllen karamellfarge. Rør innimellom. Medan sausen koker lager du sjoko-peanøttbunnen.
2. Sjoko-peanøttbunn: ha alle ingrediensane i en foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør på full guffe i 1-2 minutter, til en jevn, smuldrette og fuktig masse. Trykk blandinga ned i en form ildfast form*. Bruk baksida av ei spiseskei og trykk massen skikkelig kompakt.
3. Når karamellen er ferdig: hell karamellmassen over sjoko-peanøttbunnen i forma. Sett kjølig til karamellen er stivna, 1-2 timer i kjøleskap eller 45-60 minutt i frysaren.
4. Peanøtt: bre peanøttsmør over karamellen. Strø over peanøtter og trykk ned i peanøttsmøret.
5. Sjokoladetopping: smelt sukkerfri sjokolade og fordel over kaka heilt til slutt. Eg hadde også over litt maldonsalt. Sett kjølig, men skjær helst opp i biter før sjokoladen er heilt stivna.
Deretter er kaka spiseklar etter minst 1 time i kjøleskap, gjerne lengre. Oppbevar kaka i kjøleskap til servering. Den står seg fint i to veker, og kan også frysast.

Tips & informasjon*
♦ Har du ikkje fibersirup gold til karamellen, så kan du bruke sukrin gold her også (samme mengde). Det er mulig du må koke karamellmassen litt lengre.
♦ Til sjokoladetoppingen bruker du den sjokoladen du liker; lys, mellommørk eller mørk sjokolade. Eg brukte sukkerfri melkesjokolade i merket Cavalier.
♦ Eg brukte en ildfast form på 20×25 cm til denne kaka. Du kan fint bruke en ildfast form som er litt mindre eller litt større enn dette også.

Eg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på oppskrifta, den blei nemlig servert til gjengen på Crossfit Førde som gjennomførte / heia på Crossfit Open økta forrige lørdag. En gjeng med både kresne og mindre kresne utøvere og tilskuarar som utelukkande hadde positive ord å sei om kaka. Det er stas!

Ikveld er eg i gang med ei ny bakerunde, og eg har latt instagram-følgarane mine komme med forslag/ønsker til noko søtt og sukkerfritt eg skal bake 🙂 Det blir fortsatt Crossfit-gjengen som skal få søtsakene, men eg tar sjølvsagt bilder og deler på bloggen også♥ SÅ, sidan alle ikkje følger meg på instagram, så kan de sjølvsagt få komme med forslag her i kommentarfeltet også!
Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂
Annonse