Linda Stuhaug

Annonse

3. september 2019

Plommesyltetøy uten sukker

Plommesyltetøy uten sukker
Norske plommer altså♥
Eg får ikkje nok! Dei er så utrulig gode, både til å ete som dei, men også til ulike oppskrifter. Dei siste dagane har eg virkelig slått på stortromma og laga masse godt med plommene. Ei av oppskriftene får du her idag; plommesyltetøy uten sukker. Fantastisk godt, superenkelt å lage og passer til det meste; der du ellers bruker syltetøy, topping på havregraut, pannekaker, vafler, smoothie, som saus til ulike desserter også vidare 🙂
Eg lagde plommesyltetøy av 1 kg plommer, men her justerer du berre opp eller ned mengden etter kor mykje du ønsker å lage. Eg vil også sei ifra om at sukker er konseveringsmiddel og forlenger holdbarhetstid, så heimelaga syltetøy uten sukker har dessverre ikkje den samme holdbarhetstida.
Heimelaga plommesyltetøy uten tilsatt sukker 1 kg plommer – vekt uten stein 200 g sukrin gold* valgfri smakstilsetning: ekte vaniljepulver / vaniljestang, kanelstang, stjerneanis
Slik gjer du: Ha alle ingrediensane i en kjele og kok opp under omrøring. La syltetøyet småkoke på middels varme i ca. 20-30 minutt, til syltetøy-konsistens. Hugs å røre innimellom.
Når syltetøyeter avkjølt får det ein fastare konsistens. Oppbevar i lufttett glass i kjøleskap.
Visst du bruker smakstilsetning, hugs å fjerne desse fra syltetøyet. Eg brukte 1 ts ekte vaniljepulver i mitt syltetøy, som gav en veldig god smak. Vaniljestang kan også brukast, eller kanel/stjerneanis om du er glad i smaken. Prøv deg fram!
OBS! Kor søtt man liker syltetøy er veldig smak og behag, derfor er det viktig at du smaker deg fram sjølv. Dei norske plommene er også veldig ulike; nokon er søte, andre er sure.
Eg synes sukrin gold er super sukkererstatning i syltetøy, men du kan sjølvsagt bruke andre typer søtning også. Sukrin+ er eit godt alternativ eg også har god erfaring med, men bruk det du liker/har tilgjengelig heime.
Det er første gang eg lager plommesyltetøy, men det blir vertfall ikkje siste. Eg lagde dette i helga og no gjenstår det å sjå kor lenge det er holdbart. Neste gang skal eg prøve å fryse ned ein god porsjon 🙂
Prøv syltetøyet du også!

Norske plommer altså♥

Eg får ikkje nok! Dei er så utrulig gode, både til å ete som dei, men også til ulike oppskrifter. Dei siste dagane har eg virkelig slått på stortromma og laga masse godt med plommene. Ei av oppskriftene får du her idag; plommesyltetøy uten sukker. Fantastisk godt, superenkelt å lage og passer til det meste; der du ellers bruker syltetøy, topping på havregraut, pannekaker, vafler, smoothie, som saus til ulike desserter også vidare 🙂

Sanity Image

Eg lagde plommesyltetøy av 1 kg plommer, men her justerer du berre opp eller ned mengden etter kor mykje du ønsker å lage. Eg vil også sei ifra om at sukker er konseveringsmiddel og forlenger holdbarhetstid, så heimelaga syltetøy uten sukker har dessverre ikkje den samme holdbarhetstida.

Sanity Image

Heimelaga plommesyltetøy uten tilsatt sukker
1 kg plommer – vekt uten stein
200 g sukrin gold*
valgfri smakstilsetning: ekte vaniljepulver / vaniljestang, kanelstang, stjerneanis

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en kjele og kok opp under omrøring. La syltetøyet småkoke på middels varme i ca. 20-30 minutt, til syltetøy-konsistens. Hugs å røre innimellom.

Når syltetøyeter avkjølt får det ein fastare konsistens. Oppbevar i lufttett glass i kjøleskap.

Visst du bruker smakstilsetning, hugs å fjerne desse fra syltetøyet. Eg brukte 1 ts ekte vaniljepulver i mitt syltetøy, som gav en veldig god smak. Vaniljestang kan også brukast, eller kanel/stjerneanis om du er glad i smaken. Prøv deg fram!

Sanity Image

OBS!
Kor søtt man liker syltetøy er veldig smak og behag, derfor er det viktig at du smaker deg fram sjølv. Dei norske plommene er også veldig ulike; nokon er søte, andre er sure.

Eg synes sukrin gold er super sukkererstatning i syltetøy, men du kan sjølvsagt bruke andre typer søtning også. Sukrin+ er eit godt alternativ eg også har god erfaring med, men bruk det du liker/har tilgjengelig heime.

Sanity Image

Det er første gang eg lager plommesyltetøy, men det blir vertfall ikkje siste. Eg lagde dette i helga og no gjenstår det å sjå kor lenge det er holdbart. Neste gang skal eg prøve å fryse ned ein god porsjon 🙂

Prøv syltetøyet du også!

Annonse