Sukkerfri Sarah Bernard i langpanne

God fredag alle sammen!

Vi er godt i gang med julebaksten og julesnacksen, og det blir naturligvis eit ekstra fokus på det søte no i desember. Eg holder meg til konseptet mitt og det kjenner jo dokke til: alle oppskriftene eg deler er uten tilsatt sukker, og eg prøver i tillegg å ha glutenfritt/melkefritt alternativ der eg kan 🙂

Sarah Bernard er er ei kake som mange forbinder med jula, og dagens oppskrift er en sukkerfri variant med sjokoladekrem i langpanne. Kaka er virkelig superenkel å lage, og den var ingenting anna enn nydelig på smak♥

Mandelbunn 
300 g mandler
100 g Sukrinsirup (les tips om du har Fibersirup)
1 ss sukrin+
3 eggekviter
en klype salt

Sjokoladekrem
100 g smør, romtemperert
50 g philadelphia (eller meir smør)
1-2 ss sukrin+
1-2 ss kakao
3 eggeplommer

Topping
50 g sukkerfri sjokolade, eg har brukt mørk

Slik gjer du:
1, mandelbunn:  Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Grovmal mandlane i en foodprosessor eller blendar. Rør inn resten av ingrediensane. Ha over i en form med bakepapir*, og steik midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til mandelbunnen er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl.

2, sjokoladekrem: pisk sammen smør, philadelphia, 1 ss sukrin+ og 1 ss kakao. Pisk inn en og en eggeplomme. Smak til om du ønsker sjokoladekremen søtare eller med meir sjokoladesmak, og juster med meir sukrin+ og/eller kakao.

3, topping: bre sjokoladekremen over den avkjølte mandelbunnen. Smelt sjokolade til slutt og fordel som eit lokk over sjokoladekremen.

4. Eg anbefaler å skjære opp kaka i biter før sjokoladen er heilt stivna. Oppbevar kaka i kjøleskap. Den kan også frysast.

Tips og alternativ*
Kakeform: eg brukte ein kakeform på 14×18 cm. Du kan fint bruke ei form som er litt større, det har ingenting å bety at kaka blir litt lavare. Eg har brukt samme oppskrift på en kakeform på 20×30.

Visst du har Fibersirup: oppskrifta på kakebunnen er i utgangspunktet laga med Fibersirup Clear. Visst du har Fibersirup Clear kan du fint bruke denne istedenfor Sukrinsirup. Då anbefaler eg å bruke litt ekstra søtning (2 ss sukrin+, evt. 4 ss sukrin gold). Bruker du Fibesirup Gold bytter du den berre med Sukrinsirup uten andre endringer.

Sukrin+ i mandelbunnen kan byttast med anna søtning tilsvarande 2 ss sukker. Skal du bytte ut sukrin+ i sjokoladekremen anbefaler eg å bruke sukrinmelis eller anna pulverisert søtning som løyser seg opp i en kald krem, så du slipper å tygge på sukkerkorn.

For melkefri kake: bytt ut smør, philadelphia og sjokoalde med melkefri alternativ.

Eg har også ein oppskrift på sukkerfri Sarah Bernard med suksesskrem i arkivet: 

Oppskrifta finner du her

En tidligare oppskrift på Sarah Bernard med sjokoladekrem i langpanne finner du også i arkivet. Der har eg brukt dadler i bunnen visst du heller ønsker det. Oppskrifta finner du her

Så – blir det Sarah Bernard iløpe av helga kanskje? Eller i løpet av førjulstida? Håper vertfall at oppskrifta ser enkel og god ut♥


Har du spørsmål, ta kontakt i kommentarfeltet! Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

 1. Hei. Hva tror du om å bruke lønnesirup i stede for sukrinsirup? Prøver å unngå raffinert sukker og kunstige søtningsstoffer å lurer på om lønnesirup kan være et bra alternativ i denne oppskriften.
  Synes ellers du har mye bra og har prøvd mange av oppskriftene dine.

  1. Hei! Usikker, lønnesirup har jo ikkje den samme egenskapen som sukrinsirup/fibersirup med å gi den seige, gode konsistensen. Du kan jo prøve, kan hende det fungerer – men konsistensen blir nok ikkje heilt den samme 🙂 Men har du fått med deg linken i innlegget til bunnen med dadler?

 2. Jorhild

  Hei.
  Hvilken type smør bruker du ?

  1. Ekte meierismør 🙂

 3. Linn Marie

  Alle typene ser nydelig ut! Men der du har brukt dadler i bunnen, så ser kremen litt mer kompakt ut i forhold til denne der du også bruker philadelfia ost. Hvilken av kremen synes du ble best? 🙂

  1. Eg synes denne versjonen er best med philadelphia 🙂 Men eg er ikke noko glad i kaker/kremer når dei blir alt for mektige, så kun smør er litt i det meste laget for min del.

 4. June Sveen

  Krise! Sjokoladekremen ble kornete. Er det fordi smøret var for hardt? Hjelper det hvis jeg lar blandingen stå og prøver senere. ?

  1. Ja, det kan høyres ut som smøret ikkje var romtemperert. Usikker på om du klarer å redde den, dessverre. Men det er no verdt eit forsøk 🙂

 5. Viktoria

  For en liten og kjekk form! Hvor får en kjøpt sånne små bakeformer?

  1. Vil tru dei fleste kjøkkenbutikker har det 🙂

 6. Går det fint med Philadelphia light i kremen?