Alt-i-ett indisk gryte med poteter, kikerter & spinat

Det er mandag igjen! Kjøttfri mandag, som alltid 🙂 

Dagens oppskrift er inspirert av fantastiske Mari bak Vegetarbloggen♥ Eg blir alltid veldig frista av dei rålekre, veganske rettane ho legger ut, etter mi meining er Mari den desidert beste vegetar/veganbloggaren i Norge. Ho er også min forfattarkollega i Frisk Forlag, det var faktisk Mari som introduserte meg for forlaget tilbake i 2016/2017 (?), så uten Mari er det ikkje sikkert det hadde vore noko forfattar Stuhaug 🙂

Eg har vertfall blitt inspirert av oppskrifta hennas på indisk gryte med poteter og erter, men har som alltid laga min egen vri; Indisk gryte med poteter, kikerter og spinat. Enkel å lage, relativt kjapp og fantastisk god!

Indisk gryte med poteter, kikerter og spinat, 2-4 personer 
2-3 sjalottløk, grovhakka
1 kinesisk kvitløk, finhakka
1 ss raspa ingefær
krydder: 5 ts garam masala, 4 ts spisskummin, 2 ts paprika, 2 ts gurkemeie
500 g mandelpotet, vaska og delt i 1 cm skiver
2-3 gulerøtter, skrelt og delt i 1 cm skiver
400 g hakka tomater
250 ml kokosmelk
3 dl vatn + 1 terning grønnsaksbuljong
1-2 ss tomatpure
100 g fersk spinat
1 boks kikerter
salt, pepper og saft fra 1/2 lime
olje til steiking

Slik gjer du:
1. Steik sjalottløk, kvitløk og ingefær i olje eit par minutt. Tilsett alle krydder og steik vidare eit par minutt til.

2. Tilsett potet, gulrot, hakka tomater, kokosmelk, vatn og buljong. Kok opp og la det småkoke i 10-15 minutt, eller til potetene begynner å bli møre.

3. Tilsett tomatpure, spinat og kikerter. Rør forsiktig inn og la gryta småkoke eit par minutt medan du smaker til med salt, pepper og limesaft.

Og gryta er klar til servering!


I utgangspunktet har du alt-i-ett i denne gryta, men server gjerne med ekstra tilbehør om ønskelig. Mari serverte sin indiske gryte med ris, mangochytney og fersk koriander, dette passer nok midt i blinken 🙂 Eg serverte med ris og ein frisk, enkel salat med mykje moden mango oppi!

Grunnen til at dte står 2-4 personer i oppskrifta, er fordi det vil variere om ein serverer med ekstra tilbehør, og eventuelt kva tilbehør.

Og som eg nesten alltid skriver til dokke: ikkje heng dokke opp i enkeltingredienser! Basen er viktig for å få riktige smaker, men det har ingenting å bety om du ikkje har gulrot, bytter ut gulrot med blomkål, bruker bønner eller erter istedenfor kikerter, dropper spinaten… De skjønner greia etterkvart!

Eg pleier ikkje å poengtere om mine vegetariske retter også er veganske, men dette er altså ein vegansk middag. Passer like godt til vegetarianere, veganere, kjøttetere, eldre og yngre 🙂

Håper det ser fristande ut, og at du har lyst å prøve♥ Ha en herlig mandag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

  1. Spennende!! Vil prĂžve!
    Men, vi fĂ„r ikke engang tak i garam masala krydder her ute!! Ikke fĂ„e vi kjĂžpt orginal kesam heller, som du bruker i mange oppskrifter…
    Hva erstatter orginal kesam tro? Carina

    1. Hei! Du kan bruke rĂžmme eller creme fraiche i ALLE oppskriftene mine der eg bruker kesam 😉 Men indisk uten garam masala blir ikkje heilt det samme, hehe… Men, nĂ„r det kjem til «dagligvare-ingredienser» som dette sĂ„ er det berre Ă„ spĂžrre kjĂžpmannen pĂ„ butikken om dei kan ta det inn. Det er i sortimentet til alle butikker 🙂

  2. Denne var skikkelig god!! Brukte linser istedenfor kikerter, og tilsatte kylling (for mannen i huset sin skyld..). Supergodt med en rĂžmmeklatt pĂ„ siden ogsĂ„ 🙂

    1. SĂ„ hyggelig at oppskrifta falt i smak, Kristiane 😀 Fin Ă„ kunne variere med det man vil!

  3. Hadde denne til middag i dag – og det blir nok ikkje siste gong. Enkelt og veldig godt!

    1. SĂ„ kjekt Ă„ lese, Andrea 😀

  4. Denne ble kjempegod! Tror du det gÄr fint Ä fryse restene?

    1. SĂ„ kjekt Ă„ lese, Yvonne 🙂 Det gĂ„r sikkert bra.

  5. Dagun IndrebĂž Muri

    Nydeleg gryte. Skal lage den til 14 gjester i helga

    1. Fantastisk! HĂ„per den faller i smak hos gjestane 🙂

  6. Har laget denne oppskriften 4-5 ganger nÄ. Den er enkel Ä lage, blir bare bedre jo lengre den stÄr i kjÞleskapet, og best av alt sÄ er det minimalt med oppvask (hilsen en studerende uten oppvaskemaskin :P). Jeg har brukt den mye til middag i disse karantenetider, fordi den kun krever gulrÞtter av de friske ingredienser. Anbefaler pÄ det sterkeste.

    1. For en hyggelig tilbakemelding, Victoria 😀 Det er veldig, veldig kjekt Ă„ lese! Denne skal eg lage igjen sjĂžlv snart – heilt enig i at den er skikkelig god 🙂

  7. Hei. Hadde denne retten til middag i gÄr. Er bestemt ikke vegetarianer men dette var skikkelig godt.! Vi spiste uten ris/tilbehÞr og likevel var det mye mat til overs.

    1. Hei! SĂ„ kjekt at middage falt i smak 😀 Eg liker ogsĂ„ best Ă„ ete gryter som dette uten tilbehĂžr, men lager ofte tilbehĂžr til sambuaren min dĂ„ vi er litt ulike der. HĂ„per eg kan inspirere med fleire oppskrifter framover 🙂

  8. Denne ser veldig god ut, vil prlve! Men er det mogleg Ă„ byte ut kokosmelk med noko anna? Yoghurt t d?

    1. Ja, det gĂ„r absolutt fint 🙂 Grunnen til at eg bruker kokosmelk er for Ă„ fĂ„ den heilt vegansk 🙂

  9. Hei! Kan man bruke vanlig rĂžd potet?

    1. Vanlig rĂžd potet? Kva er det?
      Men uansett, gĂ„r heilt sikkert fint om det er ein potettype 🙂