Min favoritt quinoasalat!

Det her er etter mi meining verdens beste quinoasalat♥ 

Eg lagde og delte ein lignande quinoasalat for snart 3 år sidan her, og har sidan den tid endra oppskrifta litt og komt fram til den ultimate kombinasjonen av ingredienser. Denne quinoasalaten MÅ dokke berre prøve, den er så vanvittig god!

Quinoasalaten er full av farger og god næring, med en unik sammensetning av smak og konsistens. Eg pleier ofte å skrive at de bruker oppskrifta som inspirasjon og tilsetter det dokke har, men akkurat denne oppskrifta er nesten (berre nesten!) slik at eg anbefaler å følge den slavisk. De må vertfall ikkje sløyfe fetaosten, granateple og druer – for det er nemlig desse tre ingrediensane i kombinasjon som gjer denne salaten så utrulig god 🙂 Det er vertfall min store anbefaling her!

Du trenger, 1 stor skål (4-6 personer, alt ettersom)
2 dl quinoa
1 pk baby leaf mix (eller anna bladsalat som ruccola, spinat etc på 50-60 g)
1 gul paprika
1 agurk
granateplekjerner fra 1 granateple
1/2-1 pk lilla druer
1 fetaost i blokk
1 glass fetaost

Slik gjer du:
1. Skyll quinoa under rennande, varmt vatn. Kok opp 4 dl vatn og la quinoaen småkoke med lokk i 15 minutt, eller til alt vatnet er vekke. Ha over i ein bolle og avkjøl (eg pleier å hurtigavkjøle i frysaren visst eg ikkje koker quinoa på forhånd).

2. I mellomtida klargjer du resten av ingrediensane: grovhakk baby leaf mix, kutt paprika og agurk i biter. Ta ut granateplekjernene fra granateple, del druer i to eller fire.

3. Når quinoaen er avkjølt knar du inn fetaostblokka. Bruk hanske på handa eller ei tresleiv til å blande fetaosten godt inn.

4. Vend deretter inn grønnsaker, frukt og fetaost i terninger. Oppbevar i kjøleskap til servering!

Denne quinoasalaten lager eg veldig ofte, og til det daglige lager eg heile oppskrifta. Då har eg ein middag til både meg og sambuaren min (som ete vanvittig mykje, haha), også ete eg rester til lunsj eller i matpakken i to-tre dager.

Salaten blir også ofte laga til venninnekvelden og koldtbord/tapasbord. En stor slager som alltid blir tatt godt imot hos alle 🙂

Quinoasalaten står seg godt i kjøleskapet over fleire dager, så ingenting i veien med å ha rester her altså 🙂 Det er nesten slik at den blir bedre dagen etterpå faktisk!

Mitt favoritt tilbehør til quinoasalaten er ein god klatt tzatziki. Eit godt alternativ er aioli, kvitløksdressing eller rett og slett berre ein klatt med kesam/rømme.

Har du lyst å lage heimelaga tzatziki? Her er oppskrifta eg pleier å bruke:
300 g kesam/rømme/creme fraiche
2 fedd kvitløk, pressa/finhakka
1 agurk, raspa det ytterste grønne
salt, pepper og evt litt sitronsaft

Blander alt sammen og smaker til mes salt, pepper og sitronsaft. Oppskrifta pleier eg ofte å halvere visst eg ikkje skal ha den til fleire måltider.

Og visst det skulle vere noko spørsmål om quinoa:
Quinoa får du kjøpt på alle dagligvarebutikker. Det er faktisk eit frø som er naturlig glutenfritt, proteinrikt og veldig næringsrikt. Det har ein mild, nøtteaktig smak og kan erstatte ris, couscous, bulgur og lignande i ulike oppskrifter.

Eg bruker quinoa mest til å lage quinoasalat, men eg bruker det også som tilbehør til middagen, ingrediens i middagen og i heimelaga vegetarburgere/vegetarboller. Quinoa er kanskje ukjent for nokon, men det er virkelig noko eg anbefaler å plassere i kjøkkenskapet. Det er utrulig godt og anvendelig!

Har du lyst til å prøve? Det håper eg virkelig, for denne quinoasalaten her har eg lyst at fleire skal få augene opp for♥ Lag til lunsj, middag, venninnekvelden eller tapasbordet/koldtbordet!


Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

30 kommentarer

 1. Fantastisk godt!

 2. Lene Trollnes

  Lagde denne quinoa salaten nå med sort quinoa. Den var Kjempegod❤️ Tusen takk for nok en sunn og deilig oppskrift

  1. Så kjekt den falt i smak, Lene 😀 Det gledes!

 3. Turid Opseth

  Skal lages

  1. Håper den smaker, Turid 😀

 4. Monica N

  Helt nydelig salat og klart en ny favoritt☺️er ikke sååå glad i quinoa så byttet ut med byggryn, det gjorde susen det også

  1. Det gjer det nok absolutt! Kjekt den falt i smak, Monica 😀

 5. Hei, deilig salat med quinoa. Men vi lurte på om oljen til fetaost glasset skulle tilsettes!

 6. Hei! Vet du skriver man ikke burde bytte ut noe, men hvis du MÅTTE kutta agurk – hva ville du byttet den ut med?

  1. Det er ikkje agurken eg refererer til, det er fetaosten, granateple og druer 🙂 Agurken kan du fint bytte med kva som helst anna , den utgjer ingen «stor forskjell» i oppskrifta 🙂

 7. Ser veldig fristende ut -må nok prøves
  Hvor stor (vekt) er «fetaost i blokk» – den som knas inn i de kokte quinoagrynene? Greit å vite størrelsen/vekta (kunne jo stå skrevet i oppskriften)

  1. Det er berre en størrelse på blokk-fetaost, er det ikkje? Uansett, den er 200 g 🙂

 8. Kjempegod salat! Hadde ikke gul paprika, bare rød, så tok opp i mango for at den skulle bli like fargerik som din. Takk for god oppskrift!

  1. Så kjekt den falt i smak, Maria 😀

 9. June Marie

  Denne var kjempegod!! Er garantert noe vi kommer til å lage ofte fra nå av :).

  1. Fantastisk 🙂

 10. Då har eg laga eltefrie rundstykker og quinoasalat til tapasbordet i morga og gleda meg til å smake 🙂 Takk for ein inspirerande blogg 🙂

  1. Så hyggelig, Irene 😀 Håper oppskriftene smaker!

 11. Denne var veldig god! Tilpasset og laget 1 porsjon til meg selv til middag (halv blokk feta og halverte mengden quinoa). Spiste uten å avkjøle quinoaen, og det ble veldig godt med en litt lun salat nå på høsten. Anbefales!

  1. Så kjekt du likte oppskrifta, Kari 😀

 12. Erfaring med å ha koriander i denne salaten?☺️

  1. Nei. Eg klarer ikkje koriander, så det finner du aldri i maten eg ete, hehe 😉

 13. Hei, Denne salaten ser nydelig ut, men jeg tåler ikke paprika. Er det noe jeg kan bruke som erstatning? Mvh Inger Brit

  1. Hei! Du kan berre bruke noko anna du liker 🙂

 14. Hilde Reitan

  Verdens beste salat !!!! Den er nyyyydelig !!!!
  Å bruke granateple er helt nytt for meg, så hvordan velger jeg ut det passe modne og gode granateple i butikken ?

  1. Sant den er god!! Ser egentlig berre på fargen at den er knall rød, og at den ikkje er veldig mjuk 🙂

 15. Ny favoritt! Tusen takk. Finner så mye matinspirasjon hos deg!