Smakfull bønnegryte med quinoa

God mandag!

Idag serverer eg dåkke eg skikkelig smakfull, fyldig og god bønnegryte med quinoa: 

Bønnegryta er full av næring, full av grønnsaker, full av smak og virkelig en god middag som du lager på ca. 20 minutt! For å ikkje snakke om at den er heilt vegansk – og ikkje berre vegetarisk 🙂

Her er det du trenger (+ krydder og olje): 

Du trenger, til 3-4 personer:
1 boks kidneybønner
1 boks kikerter
1 boks hakka tomater
1 dl quinoa
1 liten pose spinat
3 gulerøtter, grovhakka
2 paprika, grovhakka
1 løk, grovhakka
1 chili + 1 kinesisk kvitløk, finhakka
1-2 ss tomatpure
olje til steiking
valgfritt krydder (eg brukte chili, spisskumin, paprika, salt og pepper)

Slik gjer du:
1. Skyll quinoa godt under rennande, varmt vatn. Kok opp 2 dl vatn og la quinoaen småkoke med lokk i 15 minutt. I mellomtida gjer du resten:

2. Steik løk, chili og kvitløk til den er blank. Tilsett gulrot og paprika, og steik til det har fått en passelig konsistens.

3. Tilsett skylte bønner, kikerter, hakka tomater og tomatpure. La det småkoke eit par minutt før du har oppi spinat og den kokte quinoaen. Rør godt, la alt bli gjennomvarmt, smak til (!!) med krydder og server♥

Gryta kan du servere akkurat som den er, eller du kan toppe den med det lille ekstra 🙂 Eksempler på vegansk topping er avokado, rista gresskarkjerner eller nøtter, ferske urter, næringsgjær, knust nachoschips, heimelaga guacamole eller kokosyoghurt. Eksempler på vegetarisk topping er fetaost i blokk eller terninger, rømme eller kesam, cottage cheese, en slags dressing, mini grissinim, skjørost eller lignande. Bruk fantastien eller det du har!

Ellers må du berre justere oppskrifta etter kva du liker og har tilgjengelig heime. Kanskje du har nokon andre grønnsaker du heller vil bruke? Kjør på. Kanskje du liker bedre bønner enn kikerter? Då bruker du to bokser bønner istedenfor. Kanskje quinoa ikkje er favoritten? Bruk gjerne couscous, byggryn eller lignande istedenfor 🙂 En perfekt oppskrift å eksprimentere med!

Det er veldig viktig at gryta smakast til med krydder. Her kan du bruke akkurat det du vil, men tilsett nok for å få god smak 🙂

Håper det ser fristande ut♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

  1. Jeg eksker denne måten du legger ut oppskrifter på; så informativt og fint. Taaaakk ❤️

    1. Så hyggelig at du liker det! Klarer ikkje så til kvart innlegg med både bilde av ingredienser og steg-for-steg bilder (veldig vanskelig no i mørketida mtp. fotolys), men prøver så ofte eg kan 😀

  2. Lagde den i dag og den var skikkelig god

  3. Randi Larsen

    Denne laget jeg igår, kjempegod! Kunne ønske litt mer tips om kryddermengde, er nok litt for forsiktig med å ha i på skjønn.

    1. Her er det så vanvittig store individuelle forskjeller på kva man liker og kva man har tilgjengelig, så der må man rett og slett smake seg fram :):) Kjekt den falt i smak hos deg vertfall!! 🙂

  4. Svanhild

    Jippi! JA til endå meir vegansk middag! 😀

  5. Så god! Holder den seg noen dager i kjøleskap? Perfekt medbrakt middag/lunsj for turnusarbeid

    1. Ja, absolutt 🙂