Linda Stuhaug

Annonse

2. november 2021

Slik lager du verdens beste graut – byggrynsgraut!

Slik lager du verdens beste graut – byggrynsgraut!
Dei som har fulgt meg på instagram lenge veit nok at eg er skikkelig, skikkelig glad i byggrynsgraut. Det er etter mi meining verdens beste graut, og eg kjøper støtt og stadig Fjordland sin variant som eg berre varmer i mikroen… Fordi det er lettvint, sunt og godt (består kun av byggryn, melk og salt, så ikkje noke dårligare alternativ enn heimelaga variant) 🙂
MEN, det er og utrulig enkelt å lage byggrynsgraut sjølv! Du trenger nettopp kun byggryn, melk og salt – og det er perfekt å lage opp ein stor kjele når du først er i gang. Grauten er like god å ete kald eller varme opp igjen dagane etterpå 🙂
Byggryn er den kornsorten det dyrkast mest av i Norge, og er eit kjempegodt, veldig sunt og næringsrikt kornslag som er veldig anvendelig. Ved å bruke byggryn i graut så får du ein graut med mykje meir konsistens sammenligna med risgraut eller havregraut. Anbefalast virkelig å prøve 🙂
Du trenger, 4-6 porsjoner: ♦ 4 dl byggryn ♦ 2 liter melk, helst heilmelk ♦ 1 ts salt
Slik gjer du: 1. Legg gjerne byggryn i vatn kvelden før, eventuelt på morgonen om du skal lage grauten på ettermiddag/kveld.
2. Hell av vatnet og kok opp grauten med melk.
3. La grauten småkoke i 30-40 minutt, til ein fyldig krema konsistens. Hugs å røre innimellom.
Voila – server byggrynsgrauten i ei skål med valgfri topping♥
Ingenting i veien for å halvere eller eventuelt doble oppskrifta, alt etter kor mykje du vil lage!
For min del er det ingenting anna enn smør, sukker/sukrin og kanel som blir brukt på varm graut, men liker du frukt, bær, nøtter, nøttesmør etc. så er det heilt supert å bruke det og.
Håper du er inspirert og har lyst å lage heimelaga byggrynsgraut du også 🙂 Og visst ikkje, så er Fjordland sin knallgod og veldig lettvint. Ein storfavoritt hos meg vertfall!

Dei som har fulgt meg på instagram lenge veit nok at eg er skikkelig, skikkelig glad i byggrynsgraut. Det er etter mi meining verdens beste graut, og eg kjøper støtt og stadig Fjordland sin variant som eg berre varmer i mikroen… Fordi det er lettvint, sunt og godt (består kun av byggryn, melk og salt, så ikkje noke dårligare alternativ enn heimelaga variant) 🙂

MEN, det er og utrulig enkelt å lage byggrynsgraut sjølv! Du trenger nettopp kun byggryn, melk og salt – og det er perfekt å lage opp ein stor kjele når du først er i gang. Grauten er like god å ete kald eller varme opp igjen dagane etterpå 🙂

Byggryn er den kornsorten det dyrkast mest av i Norge, og er eit kjempegodt, veldig sunt og næringsrikt kornslag som er veldig anvendelig. Ved å bruke byggryn i graut så får du ein graut med mykje meir konsistens sammenligna med risgraut eller havregraut. Anbefalast virkelig å prøve 🙂

Du trenger, 4-6 porsjoner:
♦ 4 dl byggryn
♦ 2 liter melk, helst heilmelk
♦ 1 ts salt

Slik gjer du:
1. Legg gjerne byggryn i vatn kvelden før, eventuelt på morgonen om du skal lage grauten på ettermiddag/kveld.

2. Hell av vatnet og kok opp grauten med melk.

3. La grauten småkoke i 30-40 minutt, til ein fyldig krema konsistens. Hugs å røre innimellom.

Voila – server byggrynsgrauten i ei skål med valgfri topping♥

Ingenting i veien for å halvere eller eventuelt doble oppskrifta, alt etter kor mykje du vil lage!

For min del er det ingenting anna enn smør, sukker/sukrin og kanel som blir brukt på varm graut, men liker du frukt, bær, nøtter, nøttesmør etc. så er det heilt supert å bruke det og.

Håper du er inspirert og har lyst å lage heimelaga byggrynsgraut du også 🙂 Og visst ikkje, så er Fjordland sin knallgod og veldig lettvint. Ein storfavoritt hos meg vertfall!

Annonse

12 Kommentarer

N

Nanna- Lill

15. januar 2022

Hei, Hvor lenge kan denne stå i kjøleskapet. Tenkte å lage en stor porsjon som kan vare utover uka😊

Linda Stuhaug

16. januar 2022

Kan fint stå ei lita veke vertfall 🙂

L

Liselotte

1. april 2022

Kan man bytte ut bygg gryn med feks Quinoa, Bokhvete gryn, evt andre glutenfrie gryn?

Linda Stuhaug

3. april 2022

Det trur eg ikkje blir sånn kjempesuksess dessverre😅 Du kan jo bruke glutenfrie havregryn, men det blir jo en anna type graut ;)

H

Hildegunn Lirhus

21. mars 2022

Hei, Kan den fryses? Mvh Hildegunn

Linda Stuhaug

21. mars 2022

Hei! Det har eg ingen erfaring med, så det kan eg ikkje svare på :)

A

Anonym

21. desember 2022

Ja, vi fryser ofte ned ulike grøtrester hos oss. Funker fint.

Linda Stuhaug

21. desember 2022

Så bra😊

J

Julie

6. mars 2023

Skikkelig god grøt! Men du skriver 4 dl byggryn i oppskriften, er det tørre byggryn, eller skal det bli 4dl etter at de er bløtlagt?

Linda Stuhaug

6. mars 2023

Det er før bløytlegging :)

K

Karin

8. november 2023

Hei Må man bløtlegge grynene før man lager grauten? Er denne oppskriften til 2 dager for 2 personer?

Linda Stuhaug

14. november 2023

Hei! Begge deler står i innlegget :) Bløytlegg gjerne byggryna. 4-6 personer.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg