Linda Stuhaug

Annonse

7. november 2017

Enkel lapskaus

Enkel lapskaus
Hei alle sammen!
Vi er i gang med ei ny veke, og visst du vil lage noko skikkelig godt og enkelt til middag, er lapskaus midt i blinken. En super familiemiddag som etter litt forberedelser kan stå å putre for seg sjølv:
Du trenger, ca. 5-6 personer 2 pk lapskausblanding (à 800g) 600-800 g kjøtt/pølser* 1/2 kålrot 2 gulrøtter 1 liten purreløk 1 liter kraft/buljong
*du kan bruke dei fleste typar kjøtt/pølser etter kva du har tilgjengeleg. Har du middagsrester er det perfekt å bruke i lapskaus! I denne brukte eg restar av svinesteik som ble veldig godt.
Slik gjer du: Kutt kålrot og gulerøtter i terninger og grovhakk purreløken. Kok opp kraft/buljong, tilsett grønnsakene og lapskausblanding. La det småkoke i minst 60 minutter til en fyldig lapskaus. Spe på med meir væske underveis om nødvendig. Tilsett kjøttet på slutten av koketida og smak til med krydder om nødvendig.
Eg liker lapskausen skikkelig fyldig, nesten potetmos-konsistens, og lar den koke i ca. 90 minutter. Men dette justerer du sjølv etter smak og behag.
Focaccia smaker nydelig som tibehør til lapskaus. Denne enkle speltfocacciaen finner du oppskrift på HER.
Lapskaus er skikkelig husmannskost og en av mine absolutt favorittmiddager. Lag gjerne opp en ekstra stor porsjon når du først er i gang, lapskaus er nemlig supert å fryse og tine opp igjen til middager seinare. Kan og stå fleire dager i kjøleskapet til fleire middager 🙂
Passer like godt på en tirsdag som en søndag etter mi meining!
Oppskrifta er delt i oktober-utgaven av ShapeUp visst du kjenner den igjen♥ Eg er fast spaltist og er veldig stolt av det!
Håper du har en nydelig start på den nye veka 🙂

Hei alle sammen!

Vi er i gang med ei ny veke, og visst du vil lage noko skikkelig godt og enkelt til middag, er lapskaus midt i blinken. En super familiemiddag som etter litt forberedelser kan stå å putre for seg sjølv:

Du trenger, ca. 5-6 personer
2 pk lapskausblanding (à 800g)
600-800 g kjøtt/pølser*
1/2 kålrot
2 gulrøtter
1 liten purreløk
1 liter kraft/buljong

*du kan bruke dei fleste typar kjøtt/pølser etter kva du har tilgjengeleg. Har du middagsrester er det perfekt å bruke i lapskaus! I denne brukte eg restar av svinesteik som ble veldig godt.

Slik gjer du:
Kutt kålrot og gulerøtter i terninger og grovhakk purreløken. Kok opp kraft/buljong, tilsett grønnsakene og lapskausblanding. La det småkoke i minst 60 minutter til en fyldig lapskaus. Spe på med meir væske underveis om nødvendig. Tilsett kjøttet på slutten av koketida og smak til med krydder om nødvendig.

Eg liker lapskausen skikkelig fyldig, nesten potetmos-konsistens, og lar den koke i ca. 90 minutter. Men dette justerer du sjølv etter smak og behag.

Focaccia smaker nydelig som tibehør til lapskaus. Denne enkle speltfocacciaen finner du oppskrift på HER.

Lapskaus er skikkelig husmannskost og en av mine absolutt favorittmiddager. Lag gjerne opp en ekstra stor porsjon når du først er i gang, lapskaus er nemlig supert å fryse og tine opp igjen til middager seinare. Kan og stå fleire dager i kjøleskapet til fleire middager 🙂

Passer like godt på en tirsdag som en søndag etter mi meining!

Oppskrifta er delt i oktober-utgaven av ShapeUp visst du kjenner den igjen♥ Eg er fast spaltist og er veldig stolt av det!

Håper du har en nydelig start på den nye veka 🙂

Annonse

6 Kommentarer

S

Susanne

31. oktober 2022

Hei! Jeg googlet lapskaus som kan fryses og havnet her. Hva slags lapskausblanding bruker du her? :) Frossen? Er det da "innafor" å fryse denne enda en gang? :) Takk for svar.

Linda Stuhaug

1. november 2022

Ja, er fryst lapskausblanding. Går heilt fint å fryse lapskausen igjen, det gjer eg alltid😃

M

Marie

15. august 2018

Så at jeg spurte om et spørsmål du allerede har svart på

M

Margaret Breivik

13. mars 2022

Det står 2 pk lapskausblanding. Kjøper du det?

Linda Stuhaug

13. mars 2022

Ja.

M

Marie

15. august 2018

Hei. Er det 800 per lapskaus pose? 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg