Linda Stuhaug

Annonse

Grove søtpotet scones – med kun 4 ingredienser

Grove søtpotet scones – med kun 4 ingredienser
I 2013 fekk eg smaken på søtpotet, og i heile 2013 og 2014 eksprimenterte eg mykje med ulike oppskrifter, og fant opp veldig mange ulike oppskrifter med søtpotet som hovedingrediens. Vi snakker alt fra (søtpotet)vafler, (søtpotet)pannekaker, (søtpotet)lomper, (søtpotet)polarbrød – til (søtpotet)pizzabunn, (søtpotet)nachos, (søtpotet)moussaka,(søtpotet)lasagne   (søtpotet)pai og mykje, mykje meir…
Søtpotet scones var også ein av oppskriftene, og den blei for første gang delt i 2014 her. Ei oppskrift som veldig fort blei populær blant mange 🙂
Er du glad i smaken av søtpotet, så kjem du virkelig til å elske desse! Du treng kun 4 ingredienser, og sconesa blir supersaftige og skikkelig smakfulle. Dei kan nytast både med og uten pålegg til frukost, lunsj, turmat, kveldsmat, tilbehør til middagen m.m.
Søtpotet sconesa holder seg saftige og gode i fleire dager, men er også fine å fryse. Anbefaler derfor å doble oppskrifta når du først er i gang – eventuelt triple også!
Du treng, 5 stk 1 søtpotet på ca. 400 g 150 g havremjøl 2 ts bakepulver ½ ts salt
Slik gjer du 1. Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme. Del søtpoteta i 3–4 bitar og bak i mikrobølgeovnen i 5–10 minutt, eller til den er mør. Søtpoteta kan også bakast i ovnen (heil eller i biter), men det tar lengre tid. Avkjøl litt.
2. Fjern skalet på søtpoteta og lag søtpotetmos med stavmikser. Tilsett resten av ingrediensane og bland godt til ei jevn deig.
3. Del deiga i 5 emne og form til scones med våte hender. Legg på eit steikebrett med bakepapir. Pensle overflata med vatn, melk eller egg – og dryss over litt frø/kjerner.
4. Steik midt i ovnen i 12-15 minutt, eller til dei er gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Ser du kor enkelt det er å lage desse? Dette kan alle få til!
Søtpotet sconesa er uten gluten (bruk glutenfritt havremjøl), melk og egg – veit det er mange som sliter med allergier og intoleranser, så desse er midt i blinken for fleire 🙂
Eg elsker virkelig denne oppskrifta, og synes dei passer like godt med både salt & søtt pålegg. Smaken av søtpotet passer jo til det meste – alt fra sjokolade til ost, egg og grønnsaker. Prøv for eksempel med eit slags sjokoladepålegg, brunost, egg eller ost&skinke 🙂
Håper du har lyst å prøve! Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen!

I 2013 fekk eg smaken på søtpotet, og i heile 2013 og 2014 eksprimenterte eg mykje med ulike oppskrifter, og fant opp veldig mange ulike oppskrifter med søtpotet som hovedingrediens. Vi snakker alt fra (søtpotet)vafler, (søtpotet)pannekaker, (søtpotet)lomper, (søtpotet)polarbrød – til (søtpotet)pizzabunn, (søtpotet)nachos, (søtpotet)moussaka,(søtpotet)lasagne  
(søtpotet)pai og mykje, mykje meir…

Søtpotet scones var også ein av oppskriftene, og den blei for første gang delt i 2014 her. Ei oppskrift som veldig fort blei populær blant mange 🙂

Sanity Image

Er du glad i smaken av søtpotet, så kjem du virkelig til å elske desse! Du treng kun 4 ingredienser, og sconesa blir supersaftige og skikkelig smakfulle. Dei kan nytast både med og uten pålegg til frukost, lunsj, turmat, kveldsmat, tilbehør til middagen m.m.

Sanity Image

Søtpotet sconesa holder seg saftige og gode i fleire dager, men er også fine å fryse. Anbefaler derfor å doble oppskrifta når du først er i gang – eventuelt triple også!

Sanity Image

Du treng, 5 stk
1 søtpotet på ca. 400 g
150 g havremjøl
2 ts bakepulver
½ ts salt

Slik gjer du
1. Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme. Del søtpoteta i 3–4 bitar og bak i mikrobølgeovnen i 5–10 minutt, eller til den er mør. Søtpoteta kan også bakast i ovnen (heil eller i biter), men det tar lengre tid. Avkjøl litt.

2. Fjern skalet på søtpoteta og lag søtpotetmos med stavmikser. Tilsett resten av ingrediensane og bland godt til ei jevn deig.

3. Del deiga i 5 emne og form til scones med våte hender. Legg på eit steikebrett med bakepapir. Pensle overflata med vatn, melk eller egg – og dryss over litt frø/kjerner.

4. Steik midt i ovnen i 12-15 minutt, eller til dei er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Sanity Image

Ser du kor enkelt det er å lage desse? Dette kan alle få til!

Sanity Image

Søtpotet sconesa er uten gluten (bruk glutenfritt havremjøl), melk og egg – veit det er mange som sliter med allergier og intoleranser, så desse er midt i blinken for fleire 🙂

Sanity Image

Eg elsker virkelig denne oppskrifta, og synes dei passer like godt med både salt & søtt pålegg. Smaken av søtpotet passer jo til det meste – alt fra sjokolade til ost, egg og grønnsaker. Prøv for eksempel med eit slags sjokoladepålegg, brunost, egg eller ost&skinke 🙂

Håper du har lyst å prøve! Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen!

Annonse