Linda Stuhaug

Annonse

18. desember 2017

Kylling- og quinoasalat

Kylling- og quinoasalat
Hei!
Den siste veka har det vore veldig mykje julekaker her på bloggen, så derfor starter vi med en smakfull kylling- og quinoasalat denne veka – perfekt som en digg lunsj eller lettvint middag 🙂
Kylling- og quinoasalat, 2-3 personer Kyllingkjøtt av 2 kyllinglår – eg brukte Stange Kyllinglår 1,5 dl quinoa 1 pk ruccola en liten bit rødløk 1/3 agurk 1/2 mango 1/2 granateple 150 g fetaost
Guacamole 1 stor avokado 1 ss kesam/rømme 1 fedd kvitløk, pressa salt og pepper litt limesaft
Slik gjer du: 1. Kok opp 3 dl vatn, skyll quinoaen godt under rennande vatn og kok i ca. 15 minutt. Avkjøl litt (hurtigavkjøl gjerne i frysaren).
2. Kutt grønnsakene i passelige biter og vend saman med quinoaen. Bland inn kyllingkjøtt og smuldra fetaost.
3. Mos avokadoen og tilsett kesam/rømme og kvitløk. Smak til med salt, pepper og limesaft. Server!
En fantastisk god kombinasjon av både smak, sødme, friskhet og konsistens – anbefalast!
Salaten holder seg fint eit par dager i kjøleskapet, og er like god å ta med i matpakken 🙂
En slik kylling- og quinoasalat er og perfekt på koldtbord/tapasbord! Bytt gjerne kylling med egg og kikerter/bønner for vegetarvariant 🙂
Ha en god start på den nye veka, godtfolk!

Hei!

Den siste veka har det vore veldig mykje julekaker her på bloggen, så derfor starter vi med en smakfull kylling- og quinoasalat denne veka – perfekt som en digg lunsj eller lettvint middag 🙂

Sanity Image

Kylling- og quinoasalat, 2-3 personer
Kyllingkjøtt av 2 kyllinglår – eg brukte Stange Kyllinglår
1,5 dl quinoa
1 pk ruccola
en liten bit rødløk
1/3 agurk
1/2 mango
1/2 granateple
150 g fetaost

Guacamole
1 stor avokado
1 ss kesam/rømme
1 fedd kvitløk, pressa
salt og pepper
litt limesaft

Slik gjer du:
1. Kok opp 3 dl vatn, skyll quinoaen godt under rennande vatn og kok i ca. 15 minutt. Avkjøl litt (hurtigavkjøl gjerne i frysaren).

2. Kutt grønnsakene i passelige biter og vend saman med quinoaen. Bland inn kyllingkjøtt og smuldra fetaost.

3. Mos avokadoen og tilsett kesam/rømme og kvitløk. Smak til med salt, pepper og limesaft. Server!

Sanity Image

En fantastisk god kombinasjon av både smak, sødme, friskhet og konsistens – anbefalast!

Sanity Image

Salaten holder seg fint eit par dager i kjøleskapet, og er like god å ta med i matpakken 🙂

Sanity Image

En slik kylling- og quinoasalat er og perfekt på koldtbord/tapasbord! Bytt gjerne kylling med egg og kikerter/bønner for vegetarvariant 🙂

Ha en god start på den nye veka, godtfolk!

Annonse