Annonse
18. desember 2017
Kylling- og quinoasalat

Hei!
Den siste veka har det vore veldig mykje julekaker her på bloggen, så derfor starter vi med en smakfull kylling- og quinoasalat denne veka – perfekt som en digg lunsj eller lettvint middag 🙂

Kylling- og quinoasalat, 2-3 personer
Kyllingkjøtt av 2 kyllinglår – eg brukte Stange Kyllinglår
1,5 dl quinoa
1 pk ruccola
en liten bit rødløk
1/3 agurk
1/2 mango
1/2 granateple
150 g fetaost
Guacamole
1 stor avokado
1 ss kesam/rømme
1 fedd kvitløk, pressa
salt og pepper
litt limesaft
Slik gjer du:
1. Kok opp 3 dl vatn, skyll quinoaen godt under rennande vatn og kok i ca. 15 minutt. Avkjøl litt (hurtigavkjøl gjerne i frysaren).
2. Kutt grønnsakene i passelige biter og vend saman med quinoaen. Bland inn kyllingkjøtt og smuldra fetaost.
3. Mos avokadoen og tilsett kesam/rømme og kvitløk. Smak til med salt, pepper og limesaft. Server!

En fantastisk god kombinasjon av både smak, sødme, friskhet og konsistens – anbefalast!

Salaten holder seg fint eit par dager i kjøleskapet, og er like god å ta med i matpakken 🙂

En slik kylling- og quinoasalat er og perfekt på koldtbord/tapasbord! Bytt gjerne kylling med egg og kikerter/bønner for vegetarvariant 🙂
Ha en god start på den nye veka, godtfolk!
Annonse