Linda Stuhaug

Annonse

20. juni 2025

Næringsrik banan-nougat-kake!

Næringsrik banan-nougat-kake!
Hei godtfolk!
I forrige veke delte eg oppskrift på saftig og god banankake med kun banan som søtning. Eg lagde en variant med sjokolade og peanøttsmør, og den blei utrulig god, og er blitt populær hos mange!
Men, eg har fått spørsmål om eg kunne lage en variant som smaker litt mindre banan. Det er eit triks for å få det til, og det er å kombinere banan med yoghurt. Det blir mindre sødme, men då har eg tilsatt ekte vaniljepulver (kan evt byttast med eit par ss honning eller lignende, evt bytte gresk yoghurt med vaniljeyoghurt).
Uansett, i den forbindelse har det blitt laga en litt ny grunnoppskrift, med samme prinsipp som forrige når det kjem til smakstilsetning. Eg laga en banan-nougat-variant som virkelig kan anbefalast!
Grunnoppskrift:
• 2 overmodne bananer (jo brunare, jo søtare. Men for ikkje for brune om du vil ha minst mulig banansmak)
• 100 g gresk yoghurt (evt 1 ekstra banan)
• 1 ts ekte vaniljepulver (vaniljesukker er noko anna. Ekte vaniljepulver er svart og består av 100% rein vaniljestang)
• 3 store egg
• 2 ts bakepulver
• eit dryss kanel og kardemomme
• 1,5 dl sikta speltmjøl/kveitemjøl
• 1,5 dl havremjøl
Valgfri smaktilsetning
Som nevnt i forrige innlegg: her kan du f.eks toppe med blåbær for blåbærkake, andre typer frukt eller bær, rosiner, nøtter, nøttesmør, hakka sjokoladebiter, kakao i røra m.m🍫
I denne varianten så tilsatte eg 3-4 ss hasselnøttsmør i røra. Delte den deretter i to og tilsatte 1 ss kakao i halve. Eg har en heimelaga oppskrift på hasselnøttsmør som eg kan dele tidlig i neste veke, ellers kan du og kjøpe ferdig hasselnøttsmør på helsekostbutikk, evt bytte med peanøttsmør eller anna type nøttesmør.
Slik gjer du:
1. Ha banan og egg i en bolle og mos heilt klumpfritt med stavmikser.
2. Tilsett yoghurt og tørrvarene og rør inn. Hugs smakstilsetning om du ønsker det!
3. Hell røra i en form på ca 25x20 cm. Denne gangen toppa eg heile kaka med en banan delt på tvers.
5. Steik midt i ovnen, over-undervarme på 200 grader i 15-20 minutt, eller til kaka er ferdig.
Kaka holde seg saftig nokon dager i kjøleskapet, og kan fint frysast! Du kan også lage muffins av røra😃

Hei godtfolk!

I forrige veke delte eg oppskrift på saftig og god banankake med kun banan som søtning. Eg lagde en variant med sjokolade og peanøttsmør, og den blei utrulig god, og er blitt populær hos mange!

Men, eg har fått spørsmål om eg kunne lage en variant som smaker litt mindre banan. Det er eit triks for å få det til, og det er å kombinere banan med yoghurt. Det blir mindre sødme, men då har eg tilsatt ekte vaniljepulver (kan evt byttast med eit par ss honning eller lignende, evt bytte gresk yoghurt med vaniljeyoghurt).

Sanity Image

Uansett, i den forbindelse har det blitt laga en litt ny grunnoppskrift, med samme prinsipp som forrige når det kjem til smakstilsetning. Eg laga en banan-nougat-variant som virkelig kan anbefalast!

Sanity Image

Grunnoppskrift:

• 2 overmodne bananer (jo brunare, jo søtare. Men for ikkje for brune om du vil ha minst mulig banansmak)

• 100 g gresk yoghurt (evt 1 ekstra banan)

• 1 ts ekte vaniljepulver (vaniljesukker er noko anna. Ekte vaniljepulver er svart og består av 100% rein vaniljestang)

• 3 store egg

• 2 ts bakepulver

• eit dryss kanel og kardemomme

• 1,5 dl sikta speltmjøl/kveitemjøl

• 1,5 dl havremjøl

Valgfri smaktilsetning

Som nevnt i forrige innlegg: her kan du f.eks toppe med blåbær for blåbærkake, andre typer frukt eller bær, rosiner, nøtter, nøttesmør, hakka sjokoladebiter, kakao i røra m.m🍫

I denne varianten så tilsatte eg 3-4 ss hasselnøttsmør i røra. Delte den deretter i to og tilsatte 1 ss kakao i halve. Eg har en heimelaga oppskrift på hasselnøttsmør som eg kan dele tidlig i neste veke, ellers kan du og kjøpe ferdig hasselnøttsmør på helsekostbutikk, evt bytte med peanøttsmør eller anna type nøttesmør.

Sanity Image

Slik gjer du:

1. Ha banan og egg i en bolle og mos heilt klumpfritt med stavmikser.

2. Tilsett yoghurt og tørrvarene og rør inn. Hugs smakstilsetning om du ønsker det!

3. Hell røra i en form på ca 25x20 cm. Denne gangen toppa eg heile kaka med en banan delt på tvers.

5. Steik midt i ovnen, over-undervarme på 200 grader i 15-20 minutt, eller til kaka er ferdig.

Sanity Image

Kaka holde seg saftig nokon dager i kjøleskapet, og kan fint frysast! Du kan også lage muffins av røra😃

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR