21. mars 2016
Proteinrike havrescones med eple og kanel

Hei alle sammen!
Idag har eg en veldig god oppskrift på scones til dåkke. Dette er en litt søt variant med finrevet eple og kanel i deigen, perfekt å ta med som turmat, spise som en søt frukost/lunsj eller kveldsmat når man er litt fysen.
Eg har tatt utgangspunkt i mine tidligere oppskrifter på havrerundstykker i fleire varianter, som også kan kalles proteinrundstykker på grunn av det høge innholdet av proteiner. Hovedingrediensene er egg, cottage cheese og kesam, havregryn og havremel, så det seier seg sjølv at dette både blir eit mettande, næringsrikt og svært proteinrikt resultat:

Proteinscones med havre, eple og kanel
150 g havremel
100 g havregryn
150 g cottage cheese
100 g kesam
2 egg
2 ts bakepulver
2 ts kanel
50 g sukrin gold, evt flytande honning
1 stort eple, raspa
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Ha cottage cheese, kesam, egg, sukrin gold, bakepulver og kanel i bolle og kjør glatt med en stavmikser.
2. Vend inn eple, deretter havregryn og havremel til en jevn deig. La stå i 5 minutter, lag en stor, rund og litt flat scone en langpanne med bakepapir. Pensle gjerne med egg og ha gjerne over litt hakkede mandler på toppen.
3. Steik midt i ovnen, ca. 25 minutt, eller til sconesen er gyllen. Avkjøl på rist. Like gode er dei kalde som varme.

Oppskrifta er fri for både sukker og gluten, men for 100% glutenfritt resultat må du bruke glutenfri havre.

Kombinasjonen av ingrediensene gir skikkelig saftige scones! Samtidig er dei luftige og får en litt sprøere utside. Ekstra godt med litt crunch fra mandlene på toppen også 🙂

Pålegg er på ingen måte nødvendig, dei var så gode i seg sjølv. Men syltetøy, brunost, kvitost eller lignande passer nok godt om du ønsker det!
Heilt supre som næringsrikt påfyll på turer, ellers kan dei nytes til frukost, lunsj, kveldsmat, mellommåltid eller til kaffikoppen. PS! Sconesene kan fint fryses.

Da vil eg ønske alle en fin mandag vidare!