Linda Stuhaug

Annonse

12. mai 2023

Så enkelt lager du heimelaga havremelk - til kun 5 kroner literen!

Så enkelt lager du heimelaga havremelk - til kun 5 kroner literen!
I det siste har eg prøvd meg fram på kjøkkenet med ulike typer heimelaga nøtte- og havremelk, og ein ting er heilt sikkert: det er latterlig raskt og enkelt å lage! For å Ikkje snakke om veldig mykje billigare enn å kjøpe😮 Denne havremelka for eksempel koster rundt 5-6 kroner literen! Virkelig verdt å lage, havremelka blir søt og god, og passer til det du bruker melk til!
PS! Denne oppskrifta gir en fyldig havremelk, men konsistensen kan du justerere tynnare/tjukkare ved å bruke litt meir eller mindre vatn.
Til 1 liter trenger du: • 2,5 dl havregryn (bruk glutenfri for glutenfri melk) • 1 liter vatn • en klype salt • smakstilsetning etter ønsker, f.eks litt vaniljepulver, 1-2 ss honning, 1-2 dadler e.l
Framgangsmåte: Ha ingrediensane i en blender og la stå i 10 minutt. Deretter blender du på høg hastighet i 20-30 sekunder, til den er heilt smooth. Anbefaler ikkje å blende lengre enn nødvendig, då blir havremelka fort slimete.
Sil melka i eit tett dørslag eller bruk eit kjøkkenhåndkle e.l. Anbefaler å bruke eit tynt kjøkkenhåndkle i sila visst du ønsker å få vekk alt grums og få melka heilt «smooth». Havren som ligge igjen kan du bruke i smoothie, havregraut, vaffel/pannekakerøre etc.
Oppbevar melka i ei glassflaske i kjøleskapet. Melka står seg fint 4-5 dager!
Fekk du lyst å prøve?🤩 Sei ifra om de vil ha fleire oppskrifter på heimelaga plantemelk!

I det siste har eg prøvd meg fram på kjøkkenet med ulike typer heimelaga nøtte- og havremelk, og ein ting er heilt sikkert: det er latterlig raskt og enkelt å lage! For å Ikkje snakke om veldig mykje billigare enn å kjøpe😮 Denne havremelka for eksempel koster rundt 5-6 kroner literen! Virkelig verdt å lage, havremelka blir søt og god, og passer til det du bruker melk til!

PS! Denne oppskrifta gir en fyldig havremelk, men konsistensen kan du justerere tynnare/tjukkare ved å bruke litt meir eller mindre vatn.

Til 1 liter trenger du:
• 2,5 dl havregryn (bruk glutenfri for glutenfri melk)
• 1 liter vatn
• en klype salt
• smakstilsetning etter ønsker, f.eks litt vaniljepulver, 1-2 ss honning, 1-2 dadler e.l


Framgangsmåte:

Ha ingrediensane i en blender og la stå i 10 minutt. Deretter blender du på høg hastighet i 20-30 sekunder, til den er heilt smooth. Anbefaler ikkje å blende lengre enn nødvendig, då blir havremelka fort slimete.

Sil melka i eit tett dørslag eller bruk eit kjøkkenhåndkle e.l. Anbefaler å bruke eit tynt kjøkkenhåndkle i sila visst du ønsker å få vekk alt grums og få melka heilt «smooth». Havren som ligge igjen kan du bruke i smoothie, havregraut, vaffel/pannekakerøre etc.

Oppbevar melka i ei glassflaske i kjøleskapet. Melka står seg fint 4-5 dager!

Fekk du lyst å prøve?🤩 Sei ifra om de vil ha fleire oppskrifter på heimelaga plantemelk!

Annonse

12 Kommentarer

A

Anki

18. mai 2023

Tusen takk! Dette var superenkelt og godt! 👏🏼 Har laget mandelmelk før, men syns dette var enklere og enkelt vinner hos meg 😂

Linda Stuhaug

18. mai 2023

Fantastisk😍

A

Aleksandra

17. april 2024

Enklere sagt, kan hjemmelaget havre melk og mandel melk varmebehandles i en steamer for espressomaskiner?

Linda Stuhaug

18. april 2024

Eg veit fleire av mine følgere har gjort det. Eg har Ikkje steamer så eg har aldri testa :)

L

Linda

13. oktober 2025

Hei, takk for oppskrift. Eg opplever at melka blir veldig tjukk når eg varmer den opp til kakao. Har du forslag? Tynne den meir ut med vatn? Eg brukte sil og ikkje kjøkkenhåndkle. Er det forskjell?

Linda Stuhaug

15. oktober 2025

Ja, det er litt forskjell☺️ Eg har aldri testa å koke kun havremelk, men du må nok spe med litt vatn evt ja😃

K

Karen

21. februar 2025

Eg bruker kun plantebasert melk men synes det er nokså dyrt. Så takk for tips,og eg vil gjerne ha andre «melke oppskrifter» også😊 På forhånd takk!🔆

Linda Stuhaug

22. februar 2025

🤩

S

Stine

14. mai 2023

Hei! Har du laget mandelmelk før? Kunne gjerne tenkt meg en enkel oppskrift på det også :)

Linda Stuhaug

16. mai 2023

Det kjem🤩

H

Hanne

5. april 2024

Er det her et fint alternativ å ha i kaffen? Sliter med å finne glutenfri havremelk. Sånn barista variant. Men om jeg kan lage av glutenfri gryn så er jo det supert.

Linda Stuhaug

6. april 2024

Eg har Ikkje testa å blande i varm kaffe😊

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg