Linda Stuhaug

Annonse

Sånn her lager eg perfekt eggerøre!

Sånn her lager eg perfekt eggerøre!
Hei alle sammen! Dei siste helgene har vi laga eggerøre til helgefrokosten. Det er jo utrulig godt, spesielt når eg lager den. Hehehe... Eg er ikkje så glad i tørr eller ihjelstekt eggerøre, eg liker den best blaut og kremete.
Og her er mine beste triks for å få skikkelig god eggerøre: Kun bruke egg, og ikkje noko melk, vatn eller fløyte. Det vatner ut smaken. Eg kan bruke en liten klunk fløyte, men eg synes eggerøra blir best med kun egg. Bruke lav/medium varme og røre ofte - nesten heile tida. Det tar litt lengre tid, men høg varme gjer at eggerøra fort blir tørr. Ta eggerøra av varmen med en gang den har "satt seg". Då blir den blaut, krema og god!
Til to personer til frukost bruker eg: • 6 store egg • 1/2 strøken ts salt • 2-3 ss hakka grasløk (kan fint sløyfast) • 1 god ss smør Ellers beregner eg ca 2 egg pr person når eg lager eggerøre til koldtbord o.l. Slik gjer du: 1. Visp lett sammen egg, salt og grasløk. 2. Smelt smør på lav/medium varme i ei steikepanne. Eg bruker 4-5/9. 3. Hell oppi eggeblandinga. Rør ofte med en steikespade i starten, heile tida når eggeblandinga begynner å sette seg. 4. Ta eggerøra av varmen med en gang den har "satt seg". Den skal vere blaut og kremete. Vær obs på ettervarmen. Nyt varm eller kald!
Og når eg først er inne på det, så må eg berre dele en kombinasjon med eggerøre som er utrulig god:
• Godt knekkebrød (eg har dilla på Helios sine speltknekkebrød), evt. godt brød • Toppa med gräddost, eggerøre og rødløk Rødøk på eggerøre er berre nydelig, og i kombinasjon med den gräddosten... Nam!
Lag eggerøre til helgefrokosten du også! Ha ei nydelig helg alle sammen♥︎

Hei alle sammen!

Dei siste helgene har vi laga eggerøre til helgefrokosten. Det er jo utrulig godt, spesielt når eg lager den. Hehehe... Eg er ikkje så glad i tørr eller ihjelstekt eggerøre, eg liker den best blaut og kremete.

Og her er mine beste triks for å få skikkelig god eggerøre:
Kun bruke egg, og ikkje noko melk, vatn eller fløyte. Det vatner ut smaken. Eg kan bruke en liten klunk fløyte, men eg synes eggerøra blir best med kun egg.
Bruke lav/medium varme og røre ofte - nesten heile tida. Det tar litt lengre tid, men høg varme gjer at eggerøra fort blir tørr.
Ta eggerøra av varmen med en gang den har "satt seg". Då blir den blaut, krema og god!

Til to personer til frukost bruker eg:
• 6 store egg
• 1/2 strøken ts salt
• 2-3 ss hakka grasløk (kan fint sløyfast)
• 1 god ss smør

Ellers beregner eg ca 2 egg pr person når eg lager eggerøre til koldtbord o.l.

Slik gjer du:
1. Visp lett sammen egg, salt og grasløk.
2. Smelt smør på lav/medium varme i ei steikepanne. Eg bruker 4-5/9.
3. Hell oppi eggeblandinga. Rør ofte med en steikespade i starten, heile tida når eggeblandinga begynner å sette seg.
4. Ta eggerøra av varmen med en gang den har "satt seg". Den skal vere blaut og kremete. Vær obs på ettervarmen. Nyt varm eller kald!

Og når eg først er inne på det, så må eg berre dele en kombinasjon med eggerøre som er utrulig god:

• Godt knekkebrød (eg har dilla på Helios sine speltknekkebrød), evt. godt brød
• Toppa med gräddost, eggerøre og rødløk

Rødøk på eggerøre er berre nydelig, og i kombinasjon med den gräddosten... Nam!

Lag eggerøre til helgefrokosten du også!
Ha ei nydelig helg alle sammen♥︎




Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg