Linda Stuhaug

Annonse

1. juni 2022

Sånn lager eg min faste kvardagsfrukost: verdens beste kjøleskapsgraut!

Sånn lager eg min faste kvardagsfrukost: verdens beste kjøleskapsgraut!
Eg berre ELSKA den kjøleskapsgrauten her! Den har vert min faste kvardagsfrukost i 1,5 år no, og eg er sikker på den kjem til å vere det i mange år til♥︎ Det er så digg å ha frukosten klar i kjøleskapet når eg står opp på morningen, den er heilt nydelig på smak og ikkje minst: den holde magen mett i mange timer! Oppskrifta har eg delt før her, men no bruker eg litt meir chiafrø og litt mindre havregryn. Ellers er den heilt lik!
Dette er oppskrifta eg sverger til: • 40 g havregryn • 20 g chiafrø • 0,5 dl melk (bruk 1-1,5 dl melk om du vil ha ein meir vanlig garutkonsistens. Eg liker min ganske tjukk!) • 150 g gresk yoghurt (evt vaniljekesam)
→ Rør sammen ingrediensane på kvelden og la grauten stå i kjøleskapet natta over. Voilà - frukosten er klar og det einaste du trenger å gjere er å toppe med det du ønsker!
Min favoritt topping er syltetøy - verdens enklaste, heimelaga jordbær- og bringebærsylte - oppskrift finner du her! Pluss litt frukt/bær som eg varierer. Gleda meg til sesongen for norske bær her altså😍
Heilt nydelig!
Visst du ikkje har testa oppskrifta enda, gjer det! Så utrulig god, og ikkje minst veldig lettvint😄

Eg berre ELSKA den kjøleskapsgrauten her! Den har vert min faste kvardagsfrukost i 1,5 år no, og eg er sikker på den kjem til å vere det i mange år til♥︎ Det er så digg å ha frukosten klar i kjøleskapet når eg står opp på morningen, den er heilt nydelig på smak og ikkje minst: den holde magen mett i mange timer!

Oppskrifta har eg delt før her, men no bruker eg litt meir chiafrø og litt mindre havregryn. Ellers er den heilt lik!

Sanity Image

Dette er oppskrifta eg sverger til:
• 40 g havregryn
• 20 g chiafrø
• 0,5 dl melk (bruk 1-1,5 dl melk om du vil ha ein meir vanlig garutkonsistens. Eg liker min ganske tjukk!)
• 150 g gresk yoghurt (evt vaniljekesam)

→ Rør sammen ingrediensane på kvelden og la grauten stå i kjøleskapet natta over. Voilà - frukosten er klar og det einaste du trenger å gjere er å toppe med det du ønsker!

Sanity Image

Min favoritt topping er syltetøy - verdens enklaste, heimelaga jordbær- og bringebærsylte - oppskrift finner du her! Pluss litt frukt/bær som eg varierer. Gleda meg til sesongen for norske bær her altså😍

Sanity Image

Heilt nydelig!

Sanity Image

Visst du ikkje har testa oppskrifta enda, gjer det! Så utrulig god, og ikkje minst veldig lettvint😄

Annonse

20 Kommentarer

M

Mia

13. juni 2022

Bruker du lettkokte eller store havregryn? Tidligere oppskrifter har brukt store, og jeg liker de små bedre...

Linda Stuhaug

13. juni 2022

Varierer :)

M

Miriam

6. september 2022

Herlig! Må jeg prøve! Send gjerne oppskrift på syltetøyet😀

Linda Stuhaug

6. september 2022

Det ligger her😊 https://lindastuhaug.no/sukkerfri-jordbaer-og-bringebaersylte-med-chiafro

H

Hege

3. juni 2022

Denne må prøves😊

Linda Stuhaug

3. juni 2022

Håpe den smake😃

J

Janita

2. juni 2022

Etter at jeg begynte med oppskriften din på kjøleskapsgrøt for noen måneder siden har jeg spist det omtrent hver dag <3 Min favoritttopping er bringebærsyltetøy, kiwi, valnøtter og sukrin gold sirup! Så, takk :D Og ja, gjerne oppskrift på syltetøyet :)

Linda Stuhaug

2. juni 2022

Såå hyggelig! Synes det er så godt med det syltetøyet, for syrlig og friskt uten at det blir for søtt :) Kjekt du liker oppskrifta🥰

K

KAROLINE

16. august 2022

Denne her er sykt god!🤤 Jeg bruker en ts Sukrin + i oppskriften og syltetøyet ditt med jordbær, bringebær og chia frø til! Gleder meg til frokost hver morgen, blir lei meg når det begynner å bli tomt i skåla. 😂🙈

Linda Stuhaug

17. august 2022

Haha fantastisk😍😍

K

Kaja

2. juni 2022

Må man bruke gresk yoghurt eller kan man bruke vanlig frokostyoghurt? 🙈

Linda Stuhaug

2. juni 2022

Du kan sjølvsagt det, men eg synes det garantert er best med gresk yoghurt🥰

J

Janne

30. august 2024

Alternativ til chia? Er desverre allergisk mot chiafrø

Linda Stuhaug

30. august 2024

Linfrø eller meir havregryn😊

E

Ellen

2. juni 2022

Kan du dele oppskriften på jordbær- og bringebærsyltetøy? 😊

Linda Stuhaug

3. juni 2022

Det kjem😊

M

Malina

29. januar 2025

Jeg prøve det til frokosten og det var kjempegodt 🤩

Linda Stuhaug

30. januar 2025

Så bra!

S

Siri

17. august 2022

Denne har jeg laget hver dag siden 1 juni, til og med på hyttetur i fjellet. Hadde da med ferdig tilmålte poser med tørrvarer og yoghurt/melk til tre dager. Jeg bruker 1,5 dl melk i den og rørte jordbær med sukrin + på toppen. Nydelig god, anbefales. Takk for inspirasjon og gode oppskrifter🙂

Linda Stuhaug

17. august 2022

Såå hyggelig! Kjekt oppskrifta smaker😍

SKRIV EN KOMMENTAR