Linda Stuhaug

Annonse

26. juni 2025

Skikkelig smakfull og digg coleslaw!

Skikkelig smakfull og digg coleslaw!
Heisann!
Etter at norsk sommerkål/nykål er komt i butikk, så har eg faktisk laga coleslaw som tilbehør til middag og grillmat sikkert 10 ganger! Eg fekk rett og slett skikkelig dilla, det er jo så godt, og en super måte å variere den klassiske salaten på🤩
Etter å ha laga det en del ganger så har eg funne fram til en oppskirft som eg synes blei skikkelig god: ein litt småspicy og skikkelig smakfull variant. Oppskrifta den deler eg såklart med dåkke!
Du trenger, 1 stor skål:
1 middels stor sommerkål
3-4 gulrøtter
1 boks kesam, rømme eller creme fraiche
200-300 g majones
2 fedd kvitløk, pressa
1 liten tommel fersk ingefær
2-3 ss eplecidereddik
3-4 ss soyasaus
2 ts sukker
1/2-1 ts chiliflak
Slik gjer du:
1. Finsnitt sommerkålen, rasp gulrot og finrasp ingefæren. Ha det over i en bolle.
2. Bland sammen kesam/rømme/creme fraiche, 200 g majones, den finraspa ingefæren, pressa/finhakka kvitøksfedd, eplesidereddik, soyasaus, sukker og chiliflak.
3. Bland dressingen inn I kål- og gulrotblandinga.
4. Juster med meir majones (eller eventuelt kesam/rømme/creme fraiche) om nødvendig for å få ein krema coleslaw. Smak også til om du må ha oppi meir eplesidereddik/soyasaus/sukker/chiliflak for å få rette sammensetning.
Fantastisk god å servere til det meste av kjøtt og fisk! Her med potetbåter og sommerkoteletter på grillen. Nydelig måltid😍
Prøv denne med sesongens sommerkål du og🤩

Heisann!

Etter at norsk sommerkål/nykål er komt i butikk, så har eg faktisk laga coleslaw som tilbehør til middag og grillmat sikkert 10 ganger! Eg fekk rett og slett skikkelig dilla, det er jo så godt, og en super måte å variere den klassiske salaten på🤩

Etter å ha laga det en del ganger så har eg funne fram til en oppskirft som eg synes blei skikkelig god: ein litt småspicy og skikkelig smakfull variant. Oppskrifta den deler eg såklart med dåkke!

Sanity Image

Du trenger, 1 stor skål:

1 middels stor sommerkål

3-4 gulrøtter

1 boks kesam, rømme eller creme fraiche

200-300 g majones

2 fedd kvitløk, pressa

1 liten tommel fersk ingefær

2-3 ss eplecidereddik

3-4 ss soyasaus

2 ts sukker

1/2-1 ts chiliflak

Slik gjer du:

1. Finsnitt sommerkålen, rasp gulrot og finrasp ingefæren. Ha det over i en bolle.

2. Bland sammen kesam/rømme/creme fraiche, 200 g majones, den finraspa ingefæren, pressa/finhakka kvitøksfedd, eplesidereddik, soyasaus, sukker og chiliflak.

3. Bland dressingen inn I kål- og gulrotblandinga.

4. Juster med meir majones (eller eventuelt kesam/rømme/creme fraiche) om nødvendig for å få ein krema coleslaw. Smak også til om du må ha oppi meir eplesidereddik/soyasaus/sukker/chiliflak for å få rette sammensetning.

Sanity Image

Fantastisk god å servere til det meste av kjøtt og fisk! Her med potetbåter og sommerkoteletter på grillen. Nydelig måltid😍

Prøv denne med sesongens sommerkål du og🤩

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR