Linda Stuhaug

Annonse

Søte, seige, sunnere pistasjknapper

Søte, seige, sunnere pistasjknapper
Hei!
Idag har eg en ny vri på mine populære sjokoladeknapper og snickersknapper eg har delt den siste tida, nemlig pistasjknapper! Med den nydelige kombinasjonen av søt og seig pistasjbunn toppa med mørk sjokolade. Skikkelig gode - er du glad i pistasj kan eg (nesten) garantere at desse faller i smak!
Du trenger, 25-30 stk: • 300 g saftige dadler (vekt uten stein) • 200 g pistasjnøtter (uten skall), anbefaler å riste desse for den beste smaken* • En god klype maldonsalt - • 30 g mørk sjokolade • Gjerne litt finhakka pistasjenøtter
* Du kan riste pistasjnøttene på to måter: i ei tørr steikepanne på middels varme til dei er lett gylne, eller i ovnen på 180-200 grader i nokon minutter til dei begynner å lukte godt. Må avkjølast før du lager pistasjknappane.
Eg kjøper pistasjnøtter uten skall, finnes i fleire ulike merker. Denne pakken på 200 g fra Manna er heilt perfekt! Sett til side en liten neve nøtter til evt topping.
Slik gjer du: 1. Ha dadler, pistasjenøtter og salt i en foodprosessor og kjør til det blir en klebrig masse. 2. Form til ei tjukk pølse, del opp i biter, trill mellom hendene og form litt flate. 3. Smelt sjokolade og fordel over. Avslutt gjerne med litt hakka pistasjenøtter eller evt litt maldonsalt på toppen. 4. Sett i fryseren i minst 30 minutt eller kjøleskap eit par timer så dei får sette seg før du nyter. Oppbevar deretter i frys eller kjøleskap!
Nyt som sunnare snacks - enten til ein kaffekopp heime, på tur eller på vei til ferien🥰

Hei!

Idag har eg en ny vri på mine populære sjokoladeknapper og snickersknapper eg har delt den siste tida, nemlig pistasjknapper! Med den nydelige kombinasjonen av søt og seig pistasjbunn toppa med mørk sjokolade. Skikkelig gode - er du glad i pistasj kan eg (nesten) garantere at desse faller i smak!

Sanity Image

Du trenger, 25-30 stk:
• 300 g saftige dadler (vekt uten stein)
• 200 g pistasjnøtter (uten skall), anbefaler å riste desse for den beste smaken*
• En god klype maldonsalt
-
• 30 g mørk sjokolade
• Gjerne litt finhakka pistasjenøtter

* Du kan riste pistasjnøttene på to måter: i ei tørr steikepanne på middels varme til dei er lett gylne, eller i ovnen på 180-200 grader i nokon minutter til dei begynner å lukte godt. Må avkjølast før du lager pistasjknappane.

Eg kjøper pistasjnøtter uten skall, finnes i fleire ulike merker. Denne pakken på 200 g fra Manna er heilt perfekt! Sett til side en liten neve nøtter til evt topping.

Sanity Image

Slik gjer du:
1. Ha dadler, pistasjenøtter og salt i en foodprosessor og kjør til det blir en klebrig masse.
2. Form til ei tjukk pølse, del opp i biter, trill mellom hendene og form litt flate.
3. Smelt sjokolade og fordel over. Avslutt gjerne med litt hakka pistasjenøtter eller evt litt maldonsalt på toppen.
4. Sett i fryseren i minst 30 minutt eller kjøleskap eit par timer så dei får sette seg før du nyter. Oppbevar deretter i frys eller kjøleskap!

Sanity Image

Nyt som sunnare snacks - enten til ein kaffekopp heime, på tur eller på vei til ferien🥰

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR